Unilever holder fast i den europæiske SCM-top

Forbrugsvaregiganten Unilever topper igen Gartners europæiske supply chain top 15, hvor Novo Nordisk er bedste nye navn på rangeringens 6. plads. Alle klarer sig desuden godt på CSR-fronten.

Unilever er igen i toppen af Gartners europæiske supply chain-rangliste..

28.09.2018

SCM.dk

De to er til gengæld også de eneste, der har formået at fastholde deres placeringer fra sidste år, hvor et andet tøjfirma, svenske H&M, er gledet ned på fjerdepladsen. En anden aktør i beklædningsindustrien, tyske Adidas, der var ny på listen i 2017, er rykket fra en 13. plads op som nr. 10. Årets ’nedtur’ må tilskrives Nokia, der er gledet fra sjettepladsen i 2017 ned som nr. 13 i år.

Gartners European Supply Chain Top 15 for 2018 (sidste års placering i parentes)

 1. Unilever (1)
 2. Inditex (2)
 3. Nestlé (4)
 4. H&M (3)
 5. Schneider Electric (7)
 6. Novo Nordisk (Ny)
 7. L’Oréal (8)
 8. Diageo (10)
 9. BASF (6)
 10. Adidas (13)
 11. BMW (9)
 12. Reckitt Benckiser (11)
 13. Nokia (5)
 14. British American Tobacco (Ny)
 15. Danone (Ny)

På en sjetteplads finder vi årets bedste nye selskab på listen, danske Novo Nordisk, der som tidligere omtalt også er rykket ind på Gartners globale top 25, og da også præsterer rangeringens klart bedste ’Return on Assets’, der er en udregning af forholdet mellem indkomst og aktiver over de sidste tre regnskabsår.

To andre virksomheder er nye på listen; British American Tobacco (der ellers røg ud af listen sidste år) som nr. 14 og franske Danone på 15. pladsen. Generelt er det et stærkt felt, der også gør sig gældende på verdensplan, bemærker Gartner.

Voksende indtægter og god CSR
”De europæiske supply chain-organisationer fortsætter med at forbedre sig i forhold til deres globale konkurrenter i 2018, så de nu udgør 11 af de 25 bedst globale supply chains, mod 10 sidste år”, siger research vice president Stan Aranow, og fortsætter:

”Virksomhederne i den europæiske top 15 demonstrerer fantastisk god vækst i indtægter med en treårigt gennemsnit på 8,3 procent i 2018, sammenlignet med 6,8 procent i 2017 og 3,7 procent i 2016. Derudover holder de europæiske supply chains også fast i de seneste års tendens og scorer meget højt på CSR og imagerelaterede aspekter i rangeringen.”

Læs også: Vær klar til de digitale fænomener

Stan Aranow peger desuden på, at alle virksomhederne med succes er i gang med en digital optimering af deres opgaver, hvilket kommer til udtryk i de tre centrale trends, som han mener de europæiske supply chain-ledere deler:

Skalering af digitale supply chain-egenskaber – Brugen af robotter og automation, sensorbaseret overvågning, augmented reality (AR) og kunstig intelligens (AI)-baseret kundeservice er stigende på både fabrikker og i lagerbygninger og kontorer.

Et voksende fokus på den totale kundeoplevelse – Med øget service og samarbejde omkring kundernes brug af produkterne, kan virksomhederne bedre forudse fremtidige behov og reagerer på sager før de opstår.

Synlighed og sporbarhed fra end-to-end i supply chain – Virksomhedernes drift foregår i et forretningsmæssigt økosystem præget af real time-indsigt, så de ikke kun kan reagere på disruptions, men også være mere forudseende.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.07.2024SCM.dk

Virksomheder styrker it-sikkerhed med mærkningsordning

16.07.2024SCM.dk

Maersk tager levering af første 777 fragtfly

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

10.07.2024SCM.dk

Motorola opruster for at tage livtag med Norden

05.07.2024DTU Learn for Life

Sponseret

Nyt kursus i jernbaneteknologi tilbyder dybdegående indsigt

04.07.2024GS1 Denmark

Sponseret

5 gode råd til at kortlægge dine emballagedata

02.07.2024Descartes

Sponseret

Descartes bliver stærkere inden for fragthåndtering med opkøbet af BoxTop Technologies

02.07.2024SCM.dk

Maersk har trukket sig - DSV fortsat med i budkrig om DB Schenker

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup