Vi hjemtager produktion for at skabe robusthed

Den globale forsyningskæde er blevet for kompleks og sårbar. PPC omplacerer derfor mere produktion fra lavomkostningslande til regionale kompetencecentre tættere på markederne. Det betyder for eksempel mere produktion i Præstø.

”Der er sådan lidt tikamp over det, vi skal være gode til mange ting på samme tid. Det stiller store krav til procesfokus og medarbejderengagement. Det synes jeg er en berigende udfordring”, fortæller Brian Thorup Madsen. Foto: Privat..

27.05.2022

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Brian Thorup Madsen har arbejdet med ’operations’ i mere end 30 år, og han lægger ikke skjul på, at det glæder ham at se en tendens til, at produktion bliver trukket hjem fra lavomkostningslande. Det mener han både vil effektivisere forsyningskæden og reducere det globale CO2-aftryk.

Han er i dag fabrikschef på PPC’s fabrik i Præstø, som er en af 12 fabrikker fordelt over Asien, Europa, Nordafrika og Nord- samt Mellemamerika drevet af den globale producent af kabel- og fiberløsninger til bredbånd og TV, PPC Broadband Inc.

Investerer i fremtiden
”Pandemien og senest Ukraine-krigen har synliggjort de globale forsyningskæders sårbarhed i form af lange og usikre leveringstider samt øgede omkostninger. Det har vi erkendt hos PPC, og vi er derfor i proces med at flytte dele af produktionen tættere til markederne”, fortæller han og supplerer:

”Det er en vanskelig manøvre, som er udfordrende og som kræver ledelsens og ejernes mod til at investere i teknologi og mennesker. Men det er en spændende udfordring, som jeg er begejstret for at arbejde med”, fortæller han.

Om Brian Thorup Madsen

  • Aktuel position: Plant manager på PPC Broadband Inc’s fabrik i Præstø.
  • Uddannelse: Civilingeniør, DTU; HR-International Business, CBS og LEAN uddannelser fra Shingo Prize samt APICS.
  • Erhvervserfaring: Mere end 30 års ledererfaring inden for produktion, logistik og indkøb i virksomheder som Hardi International, Scandinavian Tobacco Company, raaco, BASF med flere.

Fem udfordringer
Han fremhæver følgende udfordringer for PPC’s danske produktion:

1. Kortlægge nuværende og fremtidige kernekompetencer og hjemtage de rette processer.
2. Investere både i kerneteknologi, it og ikke mindst automatisering, der kan ’overtage’ den medarbejdertunge produktion fra lavomkostningslande.
3. Kontinuerligt arbejde med procesforbedringer gennem metoder som lean og six sigma for at etablere robuste processer.
4. Udvikle medarbejderkompetencer og ikke mindst skabe et attraktivt arbejdsmiljø.
5. Styrke R&D’s evne til at udvikle nye produkter, særligt med fokus på fiber og 5G.

Læs også: Månedens udfordring: Giv leverandøren gode arbejdsvilkår

”Der kan nævnes andre udfordringer, men dette er nogle af dem, der fylder mest”, fortæller han.
Han påpeger, at det er spændende at arbejde med produktivitetsudvikling, både via forbedring af kerneteknologi som nye CNC-maskiner, via automatisering, men også gennem procesoptimeringer.

Lidt som tikamp
”Vi skal levere høj kvalitet og produktivitet, så vi ikke er for løntunge. Vi skal samtidig både tiltrække og fastholde engagerede medarbejdere i et presset arbejdsmarked. Vi skal også bidrage til udvikling af nye produkter inden for fiber- og 5G-teknologi, hvor markedet vækster kraftigt, og endelig skal vi, i alt hvad vi laver, sikre, at måltal for kundefokus, medarbejdersikkerhed og -trivsel hele tiden står allerøverst på dagsordenen”, fortæller han og slutter af med:

”Der er sådan lidt tikamp over det, vi skal være gode til mange ting på samme tid. Det stiller store krav til procesfokus og medarbejderengagement. Det synes jeg er en berigende udfordring”.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Denne artikel er del af et tema:

Tema om produktion 2022

Relateret indhold

29.05.2024SCM.dk

Bulkcarrier udsat for to missilangreb

29.05.2024SCM.dk

Varmepumpeproducent benyttede krise til grøn omstilling og fokusskift

27.05.2024SCM.dk

Derfor er gamle drejebænke, fræsere og boremaskiner altid resedagrønne

24.05.2024SCM.dk

Millioner skal sætte fart på cirkulær plast og ESG-udvikling

21.05.2024SCM.dk

Store udfordringer venter, hvis nye krigsskibe skal bygges i Danmark

21.05.2024SCM.dk

Rapport åbner for danskbyggede krigsskibe for milliarder

21.05.2024SCM.dk

Forskere kan nu nedbryde og omdanne dårlig plastik

08.05.2024SCM.dk

Bæredygtighed skal frem i lyset og styrke konkurrenceevne

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup