Vi vil rejse på færre forretningsrejser i fremtiden – også når vi godt må igen

Det danske erhvervsliv kommer til at skrue ned for antallet af erhvervsrejse i forhold til før, når corona-restriktionerne hæves igen. Det viser en ny rundspørge foretaget af PwC. Det er især i de store virksomheder, at man ser fordelene ved de nye arbejdsgange.

16.03.2021

SCM.dk

“COVID-19-pandemien har vist, at man kan nå rigtig langt med hjemmearbejde, der giver medarbejderne større fleksibilitet. Det kan medføre øget motivation og dermed et større engagement hos mange på grund af for eksempel forbedret work-life balance, mindre transporttid, og bedre mulighed for at løse opgaver, der kræver høj koncentration,” fortæller Susanne Stormer, der er partner og leder af PwC's Sustainability team, i en pressemeddelelse.

De utilsigtede positive konsekvenser ved coronarestriktionerne har fået erhvervsledere til at overveje mulighederne ved fortsat at bruge dem, når restriktionerne engang løftes igen. I de store virksomheder er det hele 7 ud af 10 erhvervsledere, der vil begrænse erhvervsrejser efter restriktioners ophør. Hos de mindre virksomheder er billedet mere blandet.

Læs også: Folketinget undtager erhvervsrejsende fra skærpede restriktioner

“Det er positivt, at det særligt er erhvervsledere fra de store virksomheder, der fortsat vil begrænse erhvervsrejser”, siger Susanne Stormer.

En anden positiv virkning ved det mindre antal forretningsrejser er nemlig også en mindre mængde drivhusgasudledning. Det har også betydning for mange virksomheder, som aktivt forsøger at reducere deres klimaaftryk.

”Det er typisk i de store eksportvirksomheder, der er høj rejseaktivitet, så det bliver interessant at følge, hvilken effekt det vil have på klimapåvirkningerne”, fortsætter hun.  

Arbejdsliv i balance

PwC’s Pulsmåling viser desuden, at 61 procent af erhvervslederne forventer, at deres virksomhed vil byde på bedre muligheder for hjemmearbejde. Og knap halvdelen af erhvervslederne forventer samtidig at afholde de fleste møder online, også efter restriktionernes ophør.  

Men ifølge Susanne Stormer skal virksomhederne have øje for balancen: ”Virksomhedsledere skal dog være opmærksomme på at bevare medarbejdernes trivsel og oplevelse af at være en del af en fælles arbejdskultur og sikre videndeling. Det, at vi sidder hver for sig derhjemme og arbejder, kan påvirke medarbejdernes oplevelse af den fælles kultur og samarbejdet negativt. Jeg tror derfor, at vi vil se, at mange virksomheder kombinerer hjemmearbejde og online møder, så man for eksempel vil have dage, hvor alle medarbejdere møder ind på virksomheden for at sikre, at fællesskabet fortsat styrkes.”

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Ny Toyota Traigo48-serie med uovertruffent design og banebrydende ydeevne

Apport Systems A/S

Sponseret

Lagerstyring på autopilot - få dit lager til at tænke selv

Relateret indhold

02.05.2025SCM.dk

Politiske beslutninger årsag til langsom udbygning af vedvarende energi

02.05.2025SCM.dk

Dataoverflod stikker en kæp i logistikhjulet på sygehuset

01.05.2025DTU Learn for Life

Sponseret

Styrk dine kompetencer med en diplomuddannelse på DTU

01.05.2025SCM.dk

Bredt flertal udskyder EU-krav til bæredygtighedsrapportering

29.04.2025SCM.dk

Virksomheder frygter politisk vold og uro

28.04.2025SCM.dk

Toldkrig truer vækst – IMF nedjusterer globale prognoser

25.04.2025Global AGV

Sponseret

Mød Global AGV på ROBOTBRAG

24.04.2025SCM.dk

DTU-startups tiltrækker 1,8 milliarder i venturekapital i 2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle