Vinduesproducent investerer millioner i automatisering

Hos Dana Vinduer er man i gang med at fremtidssikre produktionsfaciliteterne i Lind. Seneste skud på stammen er et nyt automatisk alu-bearbejdningsanlæg.

”Ved at automatisere processerne har vi også fjernet den flaskehals, som vores bearbejdning af alu-profiler førhen har udgjort”, fortæller Kristian Orluff. Foto: Nicolaisen..

23.05.2022

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Hos Dana Vinduer i Lind syd for Herning arbejder man kontinuerligt på at fremtidssikre produktionen gennem blandt andet automation, og i den forbindelse samarbejder vinduesproducenten med Nicholaisen i Hørning, som rådgiver i valg af maskinløsninger og optimeringer. Det har senest ført til en investering i et nyt automatisk bearbejdningsanlæg til at save, bore og fræse aluminiumsprofiler til træ/alu-vinduer – og allerede nu kan virksomheden se gevinsterne ved millioninvesteringen.

Anlægget har nemlig efter blot et halvt år i drift blandt andet medført en markant effektivisering af produktionen samt øget kapaciteten med hele 50 procent.

Læs også: Fleksibel produktion handler mest af alt om tankesæt

”Vi er i gang med at optimere produktionen og få ryddet ud i de manuelle processer, som ikke giver værdi, og det har Nicholaisen hjulpet os med. Blandt andet savede vi før aluminiumsprofiler over på en maskine, hvorefter vi manuelt flyttede profilerne til en anden maskine for at lave udfræsningerne. Nu har vi i stedet samlet processerne på ét automatisk alu-bearbejdningsanlæg, hvilket skaber en meget højere effektivitet samt større præcision og således en bedre kvalitet”, fortæller direktør Kristian Orluff og tilføjer:

”Ved at automatisere processerne har vi også fjernet den flaskehals, som vores bearbejdning af alu-profiler førhen har udgjort. Efter at vi for godt et år siden investerede et tocifret millionbeløb i et nyt produktionsanlæg til bearbejdning og udfræsninger på træ-profiler, har vi nemlig haft svært ved at følge med på skæring af alu-profiler– men med det nye anlæg har vi fået et markant løft på kapaciteten med 50 procent, hvilket ikke mindst er vigtigt i lyset af den store efterspørgsel på træ/alu-vinduer i øjeblikket”.

En investering i fremtidens behov
Foruden at give et kapacitetsløft bidrager det nye aluminiumsanlæg ifølge Peter Haahr Larsen, som er salgsleder hos Nicholaisen og har rådgivet Dana Vinduer i forbindelse med investeringen, til at skabe en mere fleksibel og omstillingsparat produktion:

”Dana Vinduer har fået et aluminiumsanlæg, der kan klare stort set alle deres bearbejdningsprocesser automatisk, hvor det før kun var tilfældet i omtrent 80 procent af tiden, og det var både tidskrævende og gav en del overarbejde, når profilerne skulle flyttes og bearbejdes manuelt. Dermed er den nye maskinløsning også med til at skabe langt mere fleksibilitet og mulighed for hurtig omstilling – og det er ikke mindst et vigtigt parameter, hvis man gerne vil optimere produktionen”, forklarer han.

Læs også: Produktionsvirksomheder har behov for robotkompetencer

”Nu kan vi helt automatisk også håndtere de lange aluminiumsprofiler, hvilket vi egentlig har kunnet med træprofilerne i godt et år på vores Working Process-produktionsanlæg”, siger Kristian Orluff. Foto: Nicholaisen..

Fra tre til seks meter
Med anlægget er Dana Vinduer gået fra at kunne håndtere aluminiumslister på tre meter til nu at være i stand til at klare helt op til seks meter uden manuelt arbejde, og det glæder Kristian Orluff sig over, da vinduesproducenten ser et tiltagende antal af de store glaspartier i ordrebøgerne:

”Anlægget giver os samtidig mulighed for, at vi kan håndtere de store glaspartier, som er meget populære – og som vi fortsat forventer vil være det i fremtiden. Før måtte vi bearbejde de lange profiler manuelt, og det var meget tidskrævende. Nu kan vi helt automatisk også håndtere de lange aluminiumsprofiler, hvilket vi egentlig har kunnet med træprofilerne i godt et år på vores Working Process-produktionsanlæg”, siger Kristian Orluff.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Denne artikel er del af et tema:

Tema om produktion 2022

Relateret indhold

21.06.2024SCM.dk

Kunstig intelligens er langt mindre udbredt i forsyningskæden, end man måske skulle tro

20.06.2024SCM.dk

Kommentar: Leverandører drukner i ESG-spørgeskemaer

07.06.2024SCM.dk

Robotcelle forhindrer kaos-mikado i akustikpanelerne

06.06.2024Global AGV

Sponseret

Skån dine medarbejdere og boost arbejdsmiljøet med AGV

05.06.2024SCM.dk

Danske produktionsvirksomheder har kun lige kradset i overfladen af AI

04.06.2024Industriens Fond

Sponseret

“Vi vil beregne det præcise CO2-aftryk for hver eneste tandhjul”

04.06.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

EAB tager endnu et skridt i sin bæredygtighedsindsats og bruger emissionsfrit stål til profilprodukt

31.05.2024SCM.dk

Kombination af 3D-print og sprøjtestøbning skærer måneder af udviklingstiden

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Electrical Site Supervisor

Er du parat til at gøre verden til din arbejdsplads? Med 150+ rejsedage om året bliver du en af vores vigtigste repræsentanter på kundernes sites, hvor vi leverer og installerer komplekse og højteknologiske logistikløsninger. Vil du bidrage med din faglighed og dine evner for teknisk ledelse? Så er det netop dig, vi søger til en stilling som Electrical Site Supervisor!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup