Zalando og PostNord vil bruge privatpersoner som pakkecentraler

Med et ønske om øget bekvemmelighed vil onlinetøjbutikken Zalando og PostNord i samarbejde oprette op mod 50 leverings- og afhentningssteder hos privatpersoner i København og Aarhus. Operatørerne tjener en beskeden sum, og kunderne får (endnu) mere service.

Når danske Zalando-kunder i København og Aarhus skal afhente deres pakker eller aflevere returvarer, kan det i en tre måneder lang prøveperiode ske hos op mod 50 privatpersoner i de to byer, hvor selskabet sammen PostNord opretter servicepunkter. Foto: Zalando.

13.08.2019

SCM.dk

Gennem efterhånden en del år er danskerne blevet vant til at afhente og aflevere pakker fra onlinekøb hos diverse kiosker, supermarkeder, pakkebokse og lignende. Nu vil den tyske onlinetøjbutik Zalando i samarbejde med PostNord føje en ny mulighed til udbuddet.

Læs også: PostNord tester samme-dag-levering

De to parter, der samarbejder i forvejen, vil således oprette op mod 50 leverings- og afhentningssteder hos privatpersoner i København og Aarhus, hvor Zalandos kunder i en tre måneder lang prøveperiode kan afhente deres varer og indlevere returneringer. Servicen, der skal drives af Zalandos hollandske partner, Homerr, har det velkendte convenience-begreb i centrum.

Idéen er således, at de forskellige lokationer skal ’bemandes’ af privatpersoner, der i forvejen bruger det meste af dagligdagen derhjemme, i form af eksempelvis selvstændige, hjemmegående forældre eller pensionister.

Disse kan så supplere deres månedlige indkomst med lidt ekstra midler mod at yde en service, der bringer levering og afhentning tættere på kunderne, ved at være til stede i deres lokalområder, med åbningstider fra kl. 16 til 20 i hverdagene. De handlende på Zalandos site kan selv vælge lokation ved checkout.

Spændte på reaktion fra forbrugerne
Udover bekvemmeligheden fremhæver Zalando også en miljømæssig gevinst ved tiltaget, da klimaaftrykket vil blive reduceret med 50 gram pr. pakke, fordi ordrerne kan samles på færre adresser, hvilket igen er ensbetydende med færre og mere effektive leveringsruter.

”Ved at komplementere vores eksisterende netværk med private afhentnings- og afleveringspunkter, kan vi skabe stor værdi og bekvemmelighed for kunderne, idet tiltager udgør en win-win-situation for både de private operatører og kunderne. Folk der er hjemme kan hjælpe deres lokalområde ved at tage imod pakker for deres naboer og få en mindre kompensation til gengæld”, siger Zalandos logistikchef, Remko Bakker.

Det er PostNord, der skal levere pakker til de kommende lokationer, ligesom selskabet skal sørge for IT-systemer og sms- og mailkorrespondance med kunderne. På den måde bliver de nye punkter et supplement til koncernens eksisterende net af pakkebokse og bemandede services.

Læs også: Danskerne er mere tilfredse med deres pakkelevering end resten af Norden

”Vi er altid klar til at teste nye initiativer og bidrage til udviklingen og væksten i e-handel. (…) Kundekrav er centrale for os, og nu er vi nysgerrige for at se, om de danske forbrugere vil tage dette nye koncept til sig”, siger chef for e-handel og kommunikation i PostNord Danmark, Stine Sander.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

11.07.2024SCM.dk

Fremtidens transport har flere udfordringer end blot elektrificering

25.06.2024SCM.dk

Verdion fortsætter ekspansion med opkøb af byggegrund

18.06.2024SCM.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

18.06.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

EAB Kundecase: 4000 FLEKSIBLE M² TIL MEDICOBRANCHEN

17.06.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Party In A Box udvider lageret

14.06.2024SCM.dk

Carlsberg omlægger distribution i Taastrup

13.06.2024Fyns Kran Udstyr A/S

Sponseret

Vil du også have budgetpris på en ny traverskran?

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup