Zalando tester klimavenlig fragtemballage

Modevirksomheden Zalando har lanceret et pilotprojekt, der skal teste et cyklisk koncept, hvor der bruges genanvendelig emballage til leveringer i Norden. Genanvendelsen har potentiale til at reducere webgigantens CO2-udledning med op til 80 procent.

Undersøgelsen stiller krav til kunderne, da genanvendelsespotentialet af poser afhænger af kundernes lyst til at sende emballagen tilbage. Foto: Zalando.

24.09.2019

SCM.dk

Over de seneste år er onlinesalg steget markant, og i dag sender Zalando pakker til mere end 28 millioner kunder fordelt i 17 forskellige lande. Over den næsten måneds tid vil 10.000 kunder i Finland, Norge, Sverige og Danmark modtage deres ordrer i genanvendelige fragtposter, som foldes sammen og returneres til webgiganten. Herefter vil de blive brugt i nye ordrer.

David Hejgaard, der er kommerciel chef for Zalando i Norden siger, at målet med pilotprojektet er at undersøge, om poserne kan være med til at nedbringe webgigantens affald og klimaaftryk.

“Vi tester genanvendelig emballage dels for at se, hvordan konceptet kan integreres i vores logistikprocesser og dels for at lære af resultaterne, om og hvordan vi kan gå videre med konceptet”, siger han til Fashion Forum.

Kræver velvilje fra kunderne
I pilotprojektet testes fragtposer fra det finske mærke RePack, der har et design tilsvarende med Zalandos eksisterende poser. Bæredygtigheden findes i pilotprojektets cyklus. Når kunden har modtaget sin vare, skal fragtposen foldes sammen, en medfølgende returetiket klistres på og derefter sendes tilbage til Zalandos logistikcenter som en almindelig returvare.

Konceptet bidrager altså først til Zalandos CO2-reduktion, når kunden sender poserne tilbage til webgiganten, så de dermed bliver i den lukkede cyklus. Og det stiller krav til kunderne, da det afhænger af deres lyst til at sende emballagen tilbage. Det gælder også kunder, der ikke vil returnere noget fra selve bestillingen.

Hvis undersøgelsen viser en reduktion i affalds- og emballageproduktionen, forventer Zalando at kunne mindske CO2-udledningen fra emballage med op til 80 procent. Ifølge David Hejgaard kræver det dog, at e-handelsbranchen på verdensplan står sammen og engagerer sig i at gøre brugen af genanvendelig emballage mere skalérbar.

“Det kræver standardiserede processer og centraliserede leveringsalternativer for genanvendelig emballage. Et samlet system, hvor kunderne kan aflevere større pakker i for eksempel supermarkeder, ville gøre processen enklere”, siger han til Fashion Forum.

Læs også: Amazon har succes med nemmere indpakning

I maj annoncerede Zalando at man vil udskifte emballagen i sine skønhedsprodukter fra plastik til 100 procent genvundet papir. Desuden fremstilles webgigantens polybags i dag af 60 procent genanvendt plastik. Det har betydet, at Zalando i 2019 har reduceret sit forbrug af ikke-genanvendt plast med cirka 625 tons sammenlignet med 2018.

-MGC

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

22.05.2024SCM.dk

Vi kommer ikke i mål ad frivillighedens vej

22.05.2024SCM.dk

90 millioner kroner skal styrke dansk tech innovation

17.05.2024SCM.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024SCM.dk

Palle- og forsyningskædevirksomhed får ny landechef

16.05.2024Industriens Fond

Sponseret

Hvad er NIS2?

16.05.2024SCM.dk

Udsigt til besøgsrekord på El & Teknik ´24

16.05.2024SCM.dk

Leverandører skal uddannes i bæredygtighed

15.05.2024TrueCommerce

Sponseret

Obligatorisk e-fakturering i Polen

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup