”Danskerne kan stille krav om hurtig levering”

Svenske Instabox er på vej ind på det danske marked med lynhurtig levering til de mange pakkebokse, der i den kommende tid skal rulles ud i landet. Virksomheden oplever enorm vækst og timingen i Danmarks-indtoget er perfekt, mener direktør Martin Nørtoft.

Levering i Danmark skal gå stærkt, mener Instabox, der i mange tilfælde kan have en pakke i en af deres egne boks samme dag, som den er bestilt..

03.07.2020

Anders Kampmann, SCM.dk

I starten af maj åbnede den svenske distributionstjeneste Instabox officielt i Danmark, nærmere bestemt i København, og i løbet af 2020 vil selskabet løbende udbygge sit netværk af egne pakkebokse til at dække resten af Sjælland og Fyn, så 2,5 millioner danskere har adgang til logistiktjenesten inden årets udgang.

I 2021 kommer resten af landet med, og strategien lyder fra dag et på pakkelevering alle ugens syv dage, inkl. helligdage. Ni ud af ti pakker, der bliver bestilt inden klokken 16.30, skal komme frem samme dag.

Martin Nørtoft, der er General Manager for Instabox i Danmark, tøver ikke med at kalde konceptet for enormt ambitiøst, men samtidig oplagt til netop det danske marked. Partnere som Ikea, Boozt og H&M i Sverige gør kun turen over sundet endnu mere oplagt.

"Jeg oplever nærmest en reflektiv ro, fordi vi har kerneforretningen på plads. Det skaber ro til hurtig udvikling”, siger Martin Nørtoft om Instabox' udvikling i Danmark. Foto: Instabox.

”Vi synes faktisk at vores koncept er perfekt til et forholdsvis lille land som Danmark. Afstandene er ikke større end at alle danskere kan tillade sig at stille krav om og forvente hurtig levering hele ugen, hvilket vores partnere selvfølgelig gerne vil kunne tilbyde”, siger han.

Instabox har kun knap fem år på bagen i Sverige, men har fra start oplevet en eksplosiv vækst på omkring 300 procent årligt, hvilket man ifølge Martin Nørtoft også forventer i år. Indtil videre distribuerer man i Danmark fra lagre i Malmö og Helsingborg, men det er selvsagt ikke strategien på sigt.

”Vi er meget bevidste om, at vi skal investere massivt for at leve op til vores egne høje forventninger. Lige nu taler vi om 1.500 pakkebokse, men det kan sagtens tænkes at vi skal op på 2.000. Det er svært at spå om, fordi det går så stærkt pt., men vi er meget agile på den front”, understreger han.

Konkurrenter skal også gøre det godt
Med aktører som PostNord og Swipbox, der selv har pakkebokse, og DHL, GLS, Bring og andre, der sender til fx kiosker og supermarkeder, er konkurrencen til at tage at føle på. Det er dog ikke noget, der bekymrer hos Instabox, snarere tværtimod.

”Vi føler os rigtig stærkt rustet til konkurrencen på markedet, og selvom der er mange spillere på banen allerede, så synes vi ikke nødvendigvis, at kvaliteten og kvantiteten hænger sammen. Vi er gode til at levere hurtigt og stabilt og give kunderne nogle gode oplevelser, så de vender tilbage”, siger Martin Nørtoft og fortsætter:

”Vores opfattelse er, at danskerne ikke er specielt loyale over for bestemte brands når det gælder pakkelevering, men at de vælger den bedste løsning, og den vil vi stå for. Vi er en ung virksomhed med det mest moderne udstyr, de mest moderne modeller til forecasting osv., og uden en historik, der tynger os.”

Hos Instabox er vurderingen, at nethandelen herhjemme vil fortsætte med at vokse i de kommende år, også med coronakrisen som bagtæppe, og at der derfor vil være plads til alle på distributionsscenen.

Af samme årsag ser Martin Nørtoft timingen i Instabox’ Danmarksindtog som perfekt, og peger videre på, at man gerne ser, at konkurrenterne gør deres arbejde godt, da det modsatte i hans optik ville smitte af på hele sektoren.

Fremadrettet gælder det for Instabox om at ”vækste så meget som muligt, altid med kundeoplevelsen i centrum”, som Martin Nørtoft formulerer det. Væksten i sig selv ser han således ikke som udfordringen; det at forventningsafstemme undervejs, er det centrale.

”Vi får så mange henvendelser lige nu, at vi må bede de fleste om at vente. Vores forretningsmodel er baseret på store B2C-kunder, og over for både dem og deres kunder skal vi være sikre på, at vi kan levere kvalitet. Ting tager tid, når de skal gøres ordentligt”, pointerer Martin Nørtoft.

Resten af 2020 vil Instabox bruge på at ”vise danskerne, hvor gode vi er”, som Martin Nørtoft siger. ”Vi skal lige finde vores plads og opbygge vores organisation og infrastruktur, men selvom det går stærkt og vi ansætter rigtig mange nye folk, så oplever jeg nærmest en reflektiv ro, fordi vi har kerneforretningen på plads. Det skaber ro til hurtig udvikling”, slutter han.

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

01.03.2024SCM.dk

DSV overgår Tesla med verdens største tagplacerede solcelleanlæg

01.03.2024SCM.dk

Nyt opkøb skaber kæmpe enhed for Unity Enterprise-udvikling

28.02.2024SCM.dk

Forskere: Ryd op i verdens lossepladser, før plastaffaldet ender i havet

28.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Stay Compliant: E-invoicing Updates (March)

28.02.2024SCM.dk

Tæppegigant får grønt lys til seriøse klimamål

27.02.2024SCM.dk

Udlændingestyrelsen satser på supply chain resiliens

26.02.2024SCM.dk

Der er gode råd at hente om socialt ansvar

23.02.2024SCM.dk

Mange virksomheder frygter CSRD-data

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup