17 SCM-eksperters bud på 2018 - del 1

SCM.dk har spurgt 17 SCM-eksperter om, hvad de forventer vil fylde mest i 2018. Svarene afspejler, at ledelse af forsyningskæden er en mangfoldig opgave. Eksperternes bud dækker alt fra data, digitalisering og disruption over S&OP og kompetenceudvikling til strategi og innovation. Der er masser af inspiration til, hvordan du kan slibe supply chain-knivene og være klar til 2018. Dette er første del.

09.02.2018

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Gustaf Høskuldsson, Vice President Operations & Supplier Management, Cobham SATCOM:
Vedvarende træning af lederne i Operations

Største udfordringer:
De største udfordringer for os i 2018 bliver at fortsætte momentum i forhold til den plan, der er lagt for Global Operations. Planerne og lederne skal være stærke nok til at kunne eksekvere på en global transformation, og derfor skal vi være sikre på, at vi har identificeret de rigtige drivere og ambassadører og klædt dem godt nok på.

Væsentligste virkemidler:
De vigtigste virkemidler bliver stærk vedvarende kommunikation og træning af lederne i Operations. Vi skal være sikre på, at lederne er klar til at lede igennem i en global transformation.

Kim Sundtoft Hald, professor, CBS
Den elastiske forsyningskæde bliver central

Største udfordringer:
Supply chain lederens største udfordringer i 2018 er at manøvrere i en forretningsvirkelighed, hvor kravet fortsat er øget produktivitet og værdiskabelse gennem alle led i forsyningskæden. Dette skal ske samtidig med, at virksomheden og den forsyningskæde, den indgår i, i stigende grad udsættes for uforudsigelighed samt potentielle teknologiske og konkurrencemæssige disruptions.

Væsentligste virkemidler:
Den elastiske forsyningskæde bliver central. Her bliver det specielt interessant at følge den såkaldte ”uberization”, hvor kapacitet udbydes og deles ”on demand” gennem app-teknologi. Business analytics og big data bliver ligeledes fortsat meget væsentlige transformerende teknologier. Endelig vil performancemåling og skabelse af øget produktivitet og værdiskabelse i forsyningskæden komme i fokus.

Henrik Knak, partner, Syncronic:
Holistisk tænkning & silonedbrydning

Største udfordringer:
For en supply chain-leder afhænger fremtiden naturligvis af, hvor man er ansat, men mange vil givetvis kigge ind i følgende top-5 udfordringer i 2018:  Skab konkurrencedygtighed for virksomheden, sikr talentmassen, omfavn digitale muligheder, skab integrated business planning via løft af S&OP ind i direktionen og argumentér for nye SCM-investeringer.

Væsentligste virkemidler:
For at vende disse udfordringer til positiv effekt skal supply chain lederen have kundeorientering; prioritere indsatsen, så der skabes hurtige resultater til at finansiere den langsigtede strategi; være forandringsparat men have en overordnet plan, kæmpe for flere midler til SCM-udvikling via synlighed i direktionen samt opbygge kompetence hos nøglemedarbejdere og indenfor digital. Overordnet set forudsætter det holistisk tænkning og silonedbrydning på tværs af værdikæden.

Ole Thomsen, logistikdirektør, Reitan Distribution:
Deling af relevante data mellem alle aktører

Største udfordringer:
I detailhandlen vil udviklingen mod flere og flere friske convenience varer fortsætte. Dette stiller krav om en effektiv supply chain med fokus på optimering af lead time og leveringsfrekvens. Samtidigt vil konkurrencesituationen betyde, at der fortsat vil være stor fokus på omkostningsoptimering.

Væsentligste virkemidler:
Deling af relevante data mellem alle aktører i hele supply chain’en for at sikre optimal planlægning. Fleksibilitet og simplicitet skal tænkes ind i den måde, hvorpå vi indretter vores lagre og planlægger vores distributions setup.

Susanne Hundsbæk-Pedersen, senior vice president for Devices & Supply Chain Management, Novo Nordisk A/S:
Digital opgradering med robotter og machine learning

Største udfordringer:
Den største udfordring i 2018 er at designe og implementere en global supply chain for vores nye produkter.

Væsentligste virkemidler:
Det indebærer blandt andet et nyt set-up for distribution, den rigtige leverandørbase, den rette planlægnings- og lagerlogik og sikring af transparens i hele kæden. Det indebærer også en opgradering digitalt set med øget brug af RPA (procesautomatisering ved robotter) og machine learning.

Paul Wiberg-Jørgensen, director, Global Supply Chan Planning, William Demant:
S&OP og digitalisering er nøglerne

Største udfordringer:
Hvor skal varerne produceres? Vi ser store globale skift disse år. Magtbaser flytter, toldmure opstår og falder, priser i lavtlønslande stiger og robotteknologien udvikles. Det gamle paradigme om, at Fjernøsten er billigst, er udfordret for længst. Samtidig skaber velfærdsstigninger i Asien nye markeder, der kan give behov for lokal produktion…

Væsentligste virkemidler:
De væsentligste virkemidler bliver en velfungerende S&OP proces og digitalisering. S&OP samler virksomhedens indsats om at ramme markedet optimalt, og gør os i stand til at stille om i tide. Digitalisering er en forudsætning for at få de nødvendige real time data fra kunden gennem forsyningskæden til produktion og planlægning.

Læs anden del af temaet her og tredje del her.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Denne artikel er del af et tema:

Tema om 2018

Relateret indhold

14.06.2024SCM.dk

5 benspænd for AI i supply chain planlægning

13.06.2024SCM.dk

Danmark mangler plan for anvendelse af CO2 til e-fuels

03.06.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

Succes med graduate program: Alle fire graduates ansat!

31.05.2024SCM.dk

Geopolitik giver flere etiske dilemmaer til virksomheder

28.05.2024SCM.dk

4 trin til den resiliente værdikæde

27.05.2024Bureau Veritas

Sponseret

Forstå de nye ISO-krav om klimaændringer

27.05.2024SCM.dk

Ørsted indgår ny stor aftale om CO2-fjernelse med Microsoft

23.05.2024SCM.dk

Forbrugernes lyst til at handle direkte hos producenten stiger

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup