2022 er den grønne omstillings år

Den grønne omstilling fylder meget ude i de små og mellemstore industrivirksomheder. Også hos midtjyske Linatech har man sat turbo på indsatsen.

Linatech har modtaget 60.000 kroner fra EC SMV, et projekt, som har sigte på at øge energieffektiviteten og reducere CO2-udledningen blandt SMV’er i Region Midtjylland. Arkivfoto: Frank Harms / 123RF.

20.06.2022

SCM.dk

Mange virksomheder har i de seneste måneder været presset af stigende energipriser. Det er dog ikke et akut problem, der har sat gang i arbejdet med den grønne omstilling hos Linatech. Det fortæller Martin Arberg, der er ejer og udviklingsdirektør i Kjellerup-virksomheden, som leverer maskiner, procesanlæg og komponenter af høj kvalitet.  

"Heldigvis har vi ikke været tvunget ud i akutte løsninger, da vi har fastprisaftaler på el og gas. Vi har kunnet bruge de seneste måneder på at fordybe os i den grønne omstilling. Vi er i en proces, hvor vi gennemgår alle punkter i vores værdikæde for at se, hvor vi ville kunne energioptimere. Det er vigtigt, at vi gør det ordentligt og grundigt, så vi gør det rigtigt fra starten af", siger han til SMVdanmark.

Linatech har modtaget 60.000 kroner fra EC SMV – et projekt, som har sigte på at øge energieffektiviteten og reducere CO2-udledningen blandt små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland. Virksomheden vil bruge disse penge på en konsulent, der kan hjælpe dem godt i gang med denne proces.  

”Vi skal først lave forarbejdet og vide, hvad vi præcis har brug for hjælp til, og hvad vi skal have ud af en konsulent - ellers nytter en konsulent ikke noget. Så snart vi er 110 procent bevidste om, hvad vi kan gøre for at energioptimere, hiver vi fat i ekstern hjælp," fortæller Martin Arberg og tilføjer: 

Læs også: Gnidningsfri grøn omstilling skal være inspiration for andre

"Vi er en energitung el-virksomhed. Jo flere ordrer tikker ind, jo mere energi forbruger vi. Det er derfor ikke så let for os at skrue ned for energimængden”.

For at måle udviklingen udarbejder Linatech en rapport over deres CO2-udledning. Her bruger de platformen Valified.  

"For bare to år siden var et CO2-regnskab stadig nyt for mange virksomheder, men der er blevet sat turbo på den grønne omstilling, og i dag kan det ikke undgås. Det er vigtige data, som kan bruges til både internt brug og markedsføring", uddyber Martin Arberg.  

For ham handler det nemlig ikke kun om at skabe et grønt brand: ”Linatech skal fremadrettet kunne markedsføre sig med grøn samvittighed, så det ikke bare bliver greenwashing snak”.

- KCP

Descartes

Sponseret

Toldbehandling fra Descartes - en del af den digitale forsyningskæde

PlanEven

Sponseret

Optimering af indkøbsprocesser med ordreportal

Relateret indhold

23.10.2024SCM.dk

COP16: Redning af biodiversiteten for vores egen skyld

23.10.2024SCM.dk

Markant omsætningsvækst for DSV i 3. kvartal

16.10.2024SCM.dk

Nyt EU-projektet skal fremme remanufacturing

14.10.2024Kardex Danmark

Sponseret

Danfoss øger effektiviteten med Kardex automatisering og robotteknologi

14.10.2024Industriens Fond

Sponseret

“Vi købte den første robot, før vi havde et job til den”

10.10.2024SCM.dk

Investeringsprogram reducerer leveringstider for europæisk-byggede maskiner

09.10.2024SCANLOX ApS

Sponseret

SCANLOX vinder "Årets Projekt"

08.10.2024SCM.dk

FoodTech’s styrke er de personlige møder

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
Brother Nordic A/S
Messe
Scanpack 2024, Göteborg

I Göteborg deltager vores svenske kolleager i Skandinaviens førende fagmesse inden for emballage.

Dato

22.10.2024

Tid

10:00

Sted

Svenska mässan, Göteborg

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Leanværktøjer

Dette kursus, som også er et diplommodul, er målrettet dig, der har brug for en værktøjskasse i arbejdet med implementering af Lean i både private og offentlige virksomheder.

Dato

24.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - online - aften

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

24.10.2024

Tid

17:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Ledelse og facilitering

Vil du være god til at facilitere møder, workshops, projekter og lignende? Og vil du kunne understøtte relationelle processer, der skaber værdi, mening og ønsket effekt?

Dato

25.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Få overblik over alt på et sted med Production Floor Execution

Webinaret for jer, der udfordres af for meget spildtid, mangelfuld registrering af tids- og materialeforbrug og/eller upræcise kostpriser

Dato

30.10.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

Roima Intelligence
Seminar
LOGIA WMS Roadshow - opnå bedre resultater på dit lager

Deltag og få indblik i, hvad dit lager kan opnå med WMS. Eksperter og WMS-brugere vil give dig konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med lageroptimering ✅

Dato

30.10.2024

Tid

12:30

Sted

Scandic Aalborg Øst, Hadsundvej 200, 9220, Aalborg Ø