3D-printere kan forbedre forsyningskæden

Mindre outsourcing til lavtlønslande, en reduktion af transportudgifter og en forbedring af forsyningskæden er blandt de mulige fordele ved 3D-printere, mener SDU-forsker.

19.05.2015

SCM.dk

Mange spår, at 3D-printerne i nær fremtid vil vende op og ned på verdenen. Men hvad kommer udviklingen egentlig til at betyde for både virksomheder og forbrugere? Det har adjunkt ved Syddansk Universitet (SDU) Martin Hannibal sat sig for at undersøge i et nyt forskningsprojekt, skriver sdu.dk.

Læs også: Amazon satser på 3D-printende varebiler

Og Martin Hannibal er ikke i tvivl om, at udbredelsen af 3D-printere vil sætte de traditionelle forretningsmodeller under pres.

”3D-printere vil ændre den måde, vi forstår markeder på. Min forventning er, at de vil gøre spændet mellem forbrugere og fabrikanter mindre, fordi forbrugere selv kan printe ting i stedet for at købe dem. Forbrugere vil derfor også være entreprenører, og nogle kan endda gøre forretning ud af deres hobby, siger han.

Den udvikling vil for alvor tage fart, når det bliver muligt at 3D-printe i metaller, vurderer Martin Hannibal. Så kan forbrugerne skabe og printe simple produkter og reservedele, der supplerer virksomhedernes produkter, for eksempel vil en motorcykelentusiast selv kunne fremstille mekaniske dele.    

3D-printerne truer dog ikke nødvendigvis de danske virksomheder, mener Martin Hannibal, der ser flere muligheder i udviklingen. For eksempel at virksomhederne får mindre behov for at outsource til lavtlønslande, at udgifterne til transport kan reduceres og forsyningskæden i det hele taget kan forbedres.  

- JKK

Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.04.2024SCM.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024SCM.dk

Ny banebrydende automatisering af ordreplukning

27.03.2024SCM.dk

Nyt projekt har fokus på at genanvende tæppefliser

20.03.2024SCM.dk

Solceller på fabrikstag slukket på 8. måned

19.03.2024SCM.dk

Ny EU-aftale om bæredygtig emballage og mindre emballageaffald

15.03.2024SCM.dk

Så er det slut med Bladt Industries

15.03.2024SCM.dk

Unimec udvider fabrikshaller med 33 procent

12.03.2024SCM.dk

Nyt center skal hjælpe med at afprøve og udvikle bioteknologi

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle