ADP A/S leverer et historisk godt driftsresultat

ADP leverer i 2021 det bedste årsresultat nogensinde med rekordhøj vækst i både omsætning og indtjening. Den historiske udvikling skyldes meget høje godsvolumener på ADP-havnene, stigende markedsandele samt en særdeles positiv udlejning i Taulov Dry Port.

Årets forretningsmæssige højdespringer for logistikvirksomheden bliver containerforretningen, der med rekordhøje 104.284 TEU får en stigning i tonnagen på 32,5 procent sammenlignet med 2020. Foto: ADP A/S.

19.04.2022

SCM.dk

2021 blev et særdeles godt år for ADP, der driver tre havne i Syddanmark samt transport- og logistikcenteret Taulov Dry Port ved Fredericia.

Resultatet efter skat ender på et rekordhøjt resultat på 104 MDKK, mod et 2020 resultat på 66,6 MDKK. Årets forretningsmæssige højdespringer for logistikvirksomheden bliver containerforretningen, der med rekordhøje 104.284 TEU får en stigning i tonnagen på 32,5 procent sammenlignet med 2020.

De samlede indtægter i 2021 ender på 190,0 MDKK, hvoraf de 177,7 MDKK er den realiserede omsætning, som har en fremgang på 35 procent i forhold til 2020, hvor omsætningen var 131,3 MDKK.

Godsomsætningen på havnene i Nyborg og Fredericia har været kraftigt stigende. Samlet set ender godsomsætningen i 2021 på 7,6 millioner tons mod 6,8 millioner tons i 2020, hvilket er en vækst på 12,5 procent.

Driftsresultatet (EBITDA) følger med og ender for 2021 på et historisk højt niveau på 88,4 MDKK, hvilket er 53 procent bedre end driftsresultatet i 2020. Driftsresultatet er eksklusive værdireguleringer på ejendomme.

Styrket markedsposition øger behovet for mere kapacitet

Den rekordhøje vækst i godsomsætningen tilskrives blandt andet effekten af den transformation, som ADP igangsatte for år tilbage, hvor især udviklingen af Taulov Dry Port har styrket Fredericia som knudepunkt for transport og logistik.

Udviklingen kommer kerneforretningen til gode med en kraftig stigning på containere men også øvrige forretningsområder, hvor især RO/RO og store skibslaster med stål og recycling-produkter trækker den samlede godsomsætning op på et historisk niveau.

”Udviklingen af Taulov Dry Port har været en afgørende strategisk satsning, som nu viser sig med øget konsolidering af gods og virksomheder i vores område. Vi har fuld udlejning på de første 100.000 m2 lager- og logistikbyggeri, stigende markedsandele på containerforretningen og generelt meget høje volumener på de øvrige forretningsområder”, siger Rune D. Rasmussen, der er CEO i ADP A/S.

Nyborg Havn har de senere år bevæget sig i en positiv udvikling med stigende godsmængder, og 2021 er andet år i træk med stor omsætningsfremgang. I 2021 har omsætningsfremgangen været 21,5%. Planlagte forbedringer af havnens infrastruktur skal yderligere styrke Nyborg Havns konkurrencekraft, og sikre havnens kunder de bedste forudsætninger for en skaleret produktion samt øget gennemstrømning af produkter.

Læs også: På trods af et stærkt 2020 leverer Postnord sit bedste årsresultat endnu i ’21

”Vores forestående kapacitetsudvidelser i både Nyborg, Fredericia og Taulov Dry Port skal bidrage til den fortsatte positive erhvervsudvikling til gavn for vores mange kunder og samarbejdspartnere samt for hele Region Syddanmark”, uddyber Rune D. Rasmussen.

Den kommende havneudvidelse i Fredericia skal sikre Fredericia Havns kapacitet til fremtidens stigende volumener af gods og containere, men vil også være et vigtigt bidrag til en grønnere transportsektor.

”Den kommende havneudvidelse i Fredericia er efterspørgselsdrevet og matcher den samfundsmæssige udvikling til en grønnere fremtid, hvor stigende volumener på containere og færgegods naturligt følger med markedets øgede fokus på grønne transportløsninger”, siger Rune D. Rasmussen.

I ADP’s bestyrelse er der meget stor tilfredshed med årets resultat, og Bestyrelsesformand Erik Østergaard udtaler i forbindelse med selskabets årsresultat:

”Bestyrelsen glæder sig over, at ADP leverer et historisk godt resultat med høj vækst i omsætning og et særdeles solidt driftsresultat. ADP’s stærke position og udvikling er resultatet af et godt erhvervssamarbejde og politisk opbakning fra vores ejerkommuner”, siger bestyrelsesformanden i ADP, Erik Østergaard.

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

15.07.2024SCM.dk

Maersk containerskib angrebet i Det Arabiske Hav

15.07.2024SCM.dk

Grønne lastbilchauffører får flere lademuligheder

05.07.2024DTU Learn for Life

Sponseret

Nyt kursus i jernbaneteknologi tilbyder dybdegående indsigt

04.07.2024GS1 Denmark

Sponseret

5 gode råd til at kortlægge dine emballagedata

02.07.2024Descartes

Sponseret

Descartes bliver stærkere inden for fragthåndtering med opkøbet af BoxTop Technologies

02.07.2024SCM.dk

Maersk har trukket sig - DSV fortsat med i budkrig om DB Schenker

02.07.2024GS1 Denmark

Sponseret

22 af verdens største virksomheder er enige: Farvel stregkode – og velkommen QR-kode fra GS1

28.06.2024SCM.dk

Strøm og fjernvarme blev grønnere sidste år

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup