Alibaba udfordrer Amazon på det amerikanske marked

Verdens to førende e-handelsgiganter er kinesiske Alibaba og amerikanske Amazon. Alibaba er på vej ind på det amerikanske marked, men kommer ifølge forskere til at opleve flere udfordringer i ekspansionen.

Amazon er USA's førende virsomhed inden for e-handel. Kinesiske Alibaba udfordrer nu Amazon på det amerikanske marked, men det bliver ikke nemt, mener forskere..

07.10.2014

SCM.dk

Den kinesiske e-handelsvirksomhed Alibaba skabte for nyligt overskrifter ved at blive børsnoteret til en værdi af næsten 21,8 milliarder amerikanske dollars.

Virksomheden har, ifølge Industry Week, gennemgået en aggressiv vækst på det seneste og er den absolut største spiller inden for e-handel på det kinesiske marked. Nu har Alibaba sat kursen mod det amerikanske marked, hvor Amazon er førende inden for e-handel. Dog påpeger forskere, at Alibaba kommer til at opleve udfordringer i ekspansionen, og i en artikel fra Industri Week stilles spørgsmålet: ”Er Alibabas suppy chain er klar til at overtage Amazon?”.

Levering og kundeskifte
Alibaba kommer, ifølge Industry Week, til blandt andet at opleve udfordringer i forhold til hurtig levering. I Kina er det mange steder ikke nødvendigt at leveringen foregår hurtigere end et par dage – og det skyldes infrastrukturen i de mange små, kinesiske landsbysamfund.

I USA, derimod, er Alibaba nødt til at etablere forbindelser til leverandører og søsterselskaber for på den måde at kunne levere en vare hurtigst muligt.

Læs også: E-handel udfordrer distributionsnetværk

Kinesiske Alibaba vil også opleve udfordringer i forhold til kunderne og deres oplevelse af en god handel. Amazon har opbygget et klientel af kunder, som er såkaldte ”prime users”. Det vil blive en udfordring for Alibaba at ovetale disse kunder til at skifte firma, med mindre servicen er ekstremt bedre. Og det vil imidlertid være svært for Alibaba at overgå Amazons serviceniveau, skriver Industry Week.

Personalisering og brand
En væsentlig forskel på de to e-handelgiganter er måden, hvorpå Amazons hjemmeside personaliserer og derved får brugeren til at gøre noget aktivt. Amazon gør e-handlen personlig ved at foreslå lignende køb eller gøre opmærksom på, hvad andre brugere har købt. Det skaber en personlig shoppeoplevelse, og hvis Alibaba skal konkurrere med Amazon, kræver det lignende tiltag.

Endnu en udfordring for Alibaba handler om selve brandet. Alibaba vil opleve store vanskeligheder, når det gælder anerkendelse af, hvad Alibaba er og står for. Navnet og brandet Alibaba skal udbredes, og det bliver ifølge forskerne svært på et marked, som i forvejen er fyldt med anerkendte navne såsom Wayfair eller Amazon.

Læs også: Amazon har udvidet området for sine samme-dags leveringer

Industry Week påpeger, at Alibaba uden tvivl vil høste stor ros, hvis firmaet kan gøre i USA, hvad det allerede har gjort i Kina. Men hvis ikke Alibaba udtænker en måde, hvorpå pris og service kan overgå Amazon, bliver det meget svært for den kinesiske e-handelvirksomhed at erstatte Amazon som den største spiller inden for amerikansk e-handel.

-KLZ

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

14.06.2024SCM.dk

Grøn omstilling af forsyningskæder kræver samarbejde på tværs af grænser

14.06.2024SCM.dk

5 benspænd for AI i supply chain planlægning

03.06.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

Succes med graduate program: Alle fire graduates ansat!

31.05.2024SCM.dk

Geopolitik giver flere etiske dilemmaer til virksomheder

28.05.2024SCM.dk

4 trin til den resiliente værdikæde

27.05.2024Bureau Veritas

Sponseret

Forstå de nye ISO-krav om klimaændringer

27.05.2024SCM.dk

Ørsted indgår ny stor aftale om CO2-fjernelse med Microsoft

23.05.2024SCM.dk

Forbrugernes lyst til at handle direkte hos producenten stiger

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup