Alle produktionsanlæg skal have en tvilling

Markedet for digital tvilling-teknologi er i hastig vækst, og derfor har Rockwell Automation etableret et nyt nordisk netværk. I Danmark er ProjectBinder valgt som partner. Markedet ventes at vækste med over 40 milliarder $ frem mod 2026. Det ultimative mål er, at alle produktionsanlæg har en digital tvilling.

”Dette er primært fordi konstruktion, test samt drift kan foregå i et virtuelt miljø inden den rigtige produktionslinje etableres. Det er en kæmpe fordel og en gamechanger for industrien”, fortæller Martin Petersen om digital tvilling-teknologi. Arkivfoto. .

30.05.2022

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

”Blandt nordiske virksomheder er brugen af digitale tvillinger på et tidligt stadie. Men globale begivenheder som for eksempel pandemien har inspireret flere ledelser til at søge nye, bedre og omkostningseffektive metoder til innovation og produktion. For at hjælpe virksomhederne har vi etableret et nyt nordisk netværk af uddannelsesinstitutioner og implementeringspartnere, som kan hjælpe flere til at bruge digital tvilling-teknologi”, siger Åsa Arvidsson, Regional Vice President, North Region EMEA hos Rockwell Automation.

Ved at bruge software som Emulate3D til virtuelle idriftsættelse kan virksomheder teste og løse udfordringer, før de etablerer noget fysisk. Dertil kan de reducere risikoen ved og forbedre kompetencerne hos medarbejdere ved at træne nye set-ups i et virtuelt miljø.

Åsa Arvidsson: ”Digital tvilling-teknologi kan hjælpe virksomheder med at forblive konkurrencedygtige, løse udfordringer inden for livscyklus-håndtering, effektivisere og reducere omkostninger samt optimere medarbejdernes træning i et virtuelt miljø. Ved brug af virtuelt design kan virksomheder afprøve forskellige muligheder allerede i designprocessen ligesom de kan evaluere og teste indtil forløb og flow er tilfredsstillende. Det er både produktivt og bæredygtigt”.

Markedet for digitale tvillinger spås en enorm vækst. Gartner fremhæver, at de forventer at millioner af enheder og produktionsanlæg vil have en digital tvilling i løbet af få år. Markets & Markets estimerer en vækst fra US$ 3.2 milliarder i 2020 til US$ 48.3 milliarder i 2026. For at imødekomme det behov opkøbte Rockwell Automation i 2019 softwareudvikleren Emulate3D.

Læs også: Vi hjemtager produktion for at skabe robusthed

Fokus på bæredygtighed og produktivitet
”Vi har etableret et nordisk partnernetværk, der har de rette kompetencer til at tage dialogen med vores kunder. Digital tvilling-teknologi er fortsat ny for mange ingeniører og produktionsansvarlige, og derfor har vi engageret os med dygtige konsulenthuse som danske ProjectBinder og svenske TechTribe samt en række uddannelsesinstitutioner, der bidrager til at øge kompetenceniveauet i Norden og Baltikum”, fortæller Åsa Arvidsson, Regional Vice President, North Region EMEA, Rockwell Automation.

Samarbejdspartnere

Rockwell Automation samarbejder med følgende universiteter, uddannelsesinstitutioner og partnere:
Arcadia
Tallinn University of Applied Sciences
Tallinn University of Technology - TalTech
Helsinki Aalto University School of Engineering
Maskinmesterskolen i Aarhus
TechTribe
ProjectBinder

ProjectBinder, der er partner på det danske marked, har gennemført flere digitale tvillinge-projekter. Martin Petersen, der er CEO for ProjectBinder siger:  ”Bæredygtighed og øget produktivitet står højt på agendaen hos produktionsvirksomhederne. Evnen til at ’producere mere med mindre’ og muligheden for fleksibel tilpasning af produktionsapparatet uden behov for lange rejser og omstændige fysiske processer er afgørende for konkurrenceevnen. Vi kalder det egentlig for ’parallel engineering’ idet det giver mulighed for, at virksomheden kan teste scenarier, verificere output og afprøve designs uden at standse eller påvirke produktionen. Det er også muligt at stress-teste produktionsapparatet uden afbrydelser”.

Martin Petersen forsætter: ”I forløbet med udvikling af digitale tvillinger for vores kunder har vi set en kæmpe produktivitetsforbedring og reducerede risici ved design, konstruktion, drift samt træning af medarbejdere. Dette er primært fordi konstruktion, test samt drift kan foregå i et virtuelt miljø inden den rigtige produktionslinje etableres. Det er en kæmpe fordel og en gamechanger for industrien”.

Demokratisering af digitale tvillinger
Oprindeligt blev digital tvilling-teknologien kun anvendt i produktion af semikonduktorer. Så kom pharma-branchen til og i fremtiden skal digital tvilling-tech demokratiseres. 

”Vores vision hos Rockwell Automation er, at alle produktionsvirksomheder har en opsætning med digital tvilling-teknologi. Det gør virksomheder fleksible og omstillingsparate, og det reducerer ’time to market’. Desuden får virksomhederne via tvillingen et træningsmiljø, der effektiviserer igangsætning af ny produktion, fordi medarbejderne kan træne brug af udstyr, maskiner og proces inden det hele fysisk sættes op,” slutter Åsa Arvidsson og fremhæver, at uddannelsesinstitutionerne spiller en væsentlig rolle i forhold til at højne det det generelle kompetenceniveau, så virksomheder kan udnytte teknologien optimalt.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Denne artikel er del af et tema:

Tema om produktion 2022

Relateret indhold

18.05.2024SCM.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

17.05.2024SCM.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

06.05.2024SCM.dk

Robotter skal sætte gang i dansk skibsproduktion

03.05.2024Global AGV

Sponseret

En førerløs truck fra Global AGV har forbedret flowet i pakkeriet hos Bennett Potatoes

01.05.2024SCM.dk

Ombygning af fabrik sænker CO2 med 80 procent

26.04.2024SCM.dk

Forskere vil have øget fokus på unødvendig plastik

23.04.2024SCM.dk

Cirkulær tilgang til affald giver anerkendelse

19.04.2024SCM.dk

I skal indberette emballage inden den 31. august

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Apport Systems A/S

Bliv Test Manager hos Apport Systems A/S – en af Nordens førende WMS-udbydere.

Syntes du, at teknologi og kvalitet inden for softwareudvikling er drønspændende? Og er du ferm til software test og test-processer? Fantastisk - så er det måske dig, der skal være en del af Apport teamet som vores nye Test Manager.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup