Amerikansk produktion fuld af optimisme

Der er forventninger om, at 2014 bliver et positivt år for de amerikanske produktionsvirksomheder. Investeringer forudsiges at blive fordoblet i forhold til sidste år.

21.01.2014

SCM.dk

Flyfabrikanten Airbus åbner en ny fabrik i Alabama. De første spadestik bliver taget til den nye produktionsenhed, der vil skabe amerikanske job. Foto: Airbus. .

Nye tal fra IHS Global Insight forudsiger en stigning i investeringer på syv procent i 2014 for amerikansk produktion. Sidste år steg investeringerne med tre en halv procent. Det skriver The Wall Street Journal.

Den positive udsigt begrundes blandt andet med lave omkostninger til lønninger og energi, som giver overskud i virksomhedernes budget og plads til nye investeringer.

”Jeg tror, forretningsfolkene er tillidsfulde på den lange bane”, siger Daniel Meckstroth, cheføkonom i Manufacturers Alliance for Productivity and Innovation, til Wall Street Journal.

Flere job i produktionen
Siden 2010 er antallet af job i den amerikanske produktion steget med fem procent, og cirka 12 millioner er nu beskæftiget i sektoren. Niveauet er dog stadig 13 procent lavere end niveauet i 2007, lige før krisen ramte.

Det er specielt i sydstaterne, at investeringerne bliver foretaget. Wall Street Journal nævner flyfabrikanten Airbus, der åbner en ny produktionsfacilitet i Alabama. I North Carolina investerer det kinesiske tekstilfirma Keer Group 218 millioner dollars i en ny fabrik.

Læs også: E-handel i USA stiger med 14,6 procent

Trods den positiv forventning til nye investeringer står amerikansk produktion dog stadig over for en række udfordringer, som omfatter problemer med infrastruktur, uddannelse og udsigten til højere skatter. 

- TK

Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.04.2024SCM.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024SCM.dk

Ny banebrydende automatisering af ordreplukning

27.03.2024SCM.dk

Nyt projekt har fokus på at genanvende tæppefliser

20.03.2024SCM.dk

Solceller på fabrikstag slukket på 8. måned

19.03.2024SCM.dk

Ny EU-aftale om bæredygtig emballage og mindre emballageaffald

15.03.2024SCM.dk

Så er det slut med Bladt Industries

15.03.2024SCM.dk

Unimec udvider fabrikshaller med 33 procent

12.03.2024SCM.dk

Nyt center skal hjælpe med at afprøve og udvikle bioteknologi

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle