Vedvarende energi og lukkede kredsløb skal gøre Apples forsyningskæde CO2-fri

I et interview med mediet Edie fortæller Apples miljøchef, Lisa Jackson, om tech-gigantens arbejde med at gøre forsyningskæden mere bæredygtig. Her ligger fokus især på implementering af vedvarende energi og på genanvendelse af materialer i et lukket kredsløb.

”Vi har gjort enorme fremskridt i vores forsyningskæde og er blandt de første, der har taget ansvar for vores leverandører og deres arbejde med ren energi. Vi tror også, at den cirkulære økonomi er meget vigtig, og at vi som fremstillere har et ansvar til at være så forsigtige med vores brug af materialer som muligt”, fortæller Apples Lisa Jackson til Edie..

31.10.2019

SCM.dk

I et interview med mediet Edie forklarer vicepræsident for miljø, lovgivning og sociale initiativer i Apple, Lisa Jackson, lidt om de initiativer, som virksomheden lige nu har gang i.

”Vi har gjort enorme fremskridt i vores forsyningskæde og er blandt de første, der har taget ansvar for vores leverandører og deres arbejde med ren energi. Vi tror også, at den cirkulære økonomi er meget vigtig, og at vi som fremstillere har et ansvar til at være så forsigtige med vores brug af materialer som muligt”, fortæller Lisa Jackson til Edie og fortsætter:

“Hvis du er en fremstillingsvirksomhed, bør du absolut have fokus på synergien mellem nedsætning af CO2-udledning og lukkede kredsløb. Jeg tror, at det kommer til at blive en stor fordel for Apple, for jeg ikke er sikker på, at særlig mange andre virksomheder har fokus på det lige nu”.

I forhold til arbejdet med vedvarende energi er Apple blandt andet på vej mod at nå sit 2020-mål om at levere 4GW til sin forsyningskæde, hvor 44 vigtige leverandører har tilsluttet sig ”Supplier Clean Energy”-programmet, siden det blev lanceret i 2015. Bare i år har programmet mindsket Apples CO2-aftryk med næsten 3,6 mio. tons sammenlignet med sidste år.

Udledning fra aluminium reduceret med 45 procent
Mens Apples ambitioner for vedvarende energi efterhånden har eksisteret i en del år, så er virksomhedens ambitioner for effektivisering i anvendelsen af ressourcer nyere.

Her arbejder virksomheden hen mod et løbende mål om kun at genanvende materialer i et lukket kredsløb i sine produkter.

I 2018 genanvendte Apple mere end 48.000 ton elektronisk affald heriblandt tin, der bruges til at fremstille logiktavler og aluminium, der bliver brugt i MacBook Air- og Mac Mini-modellerne. For at opskalere denne indsats har Apple blandt andet lanceret et forsknings- og udviklingslaboratorium for genanvendelse af materialer i Texas.

Apples fokus har da også allerede en målbar effekt. Inden for det seneste år er udledningen fra aluminium brugt i Apple-produkter således faldet med 45 procent. Det er blevet opnået ved sourcing af aluminium, vanddrevne smelteanlæg og at øge andelen af genanvendelse i produkterne.

I 2018 annoncerede Apple desuden to nye partnerskaber med virksomhederne Alcoa Corporation og Rio Tinto Aluminium med det formål at forøge kommercialiseringen af nye teknologier, der eliminerer al CO2-udledning ved smeltningen af aluminium.

Selvom Apple over de senere år altså har igangsat en række bæredygtige initiativer, så har virksomheden aldrig annonceret konkrete mål i offentligheden. Lisa Jackson forklarer til Edie, at målene omkring ressourceeffektivitet bliver offentliggjort for at motivere leverandørerne.

Læs også: Apple udvider globale genbrugsprogrammer

”Grunden til at virksomheder laver store annonceringer af langsigtede mål er for at overbevise folk om, at de gør det rigtige. Men vi vil hellere overbevise folk ved at vise dem det, og generelt er det meget usædvanligt, at vi som virksomhed offentliggør vores mål”, siger hun.

- JMA

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

27.02.2024SCM.dk

Tidligere Maersk-chef får toppost i Ørsted

27.02.2024SCM.dk

Første ammoniakdrevne containerskib er bestilt

27.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Hurtig og præcis lageroptælling med mobile PDA’er hos Beck & Jørgensen

26.02.2024PALOMAT

Sponseret

Salgssucces: PALOMAT® præsterer 10% over budget og trodser tenden-ser

23.02.2024SCM.dk

Unimec bygger nyt og udvider med 33 procent

23.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Logistik i Grønland: Central styring sikrer effektivitet hos Pisiffik

23.02.2024SCM.dk

Vores tilgang til karriere og liv har ændret sig markant

21.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Mestergruppen har indgået en koncernaftale med Delfi Technologies om digital skilteløsning

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup