Arbejdsmiljø og arbejdskraft: Cobot Lift vil hjælpe virksomheder med begge

Ikke nok med at kollaborative løfterobotter forbedrer arbejdsmiljøet ved at fjerne meget af det rutineprægede og belastende arbejde, så kan de også afhjælpe de virksomheder, som oplever mangel på arbejdskraft for tiden, mener robotproducent Cobot Lift.

Det særlige ved Cobot Lifts produkter er, at de giver en cobot superkræfter: En UR10 robot fra Universal Robots får øget sin løfteevne fra 10 til 30 kilo. Foto: Alexander Banck-Petersen..

12.10.2021

SCM.dk

Cobot Lift ApS i Slagelse har specialiseret sig i faste og mobile kollaborative robotter, der fuldautomatisk kan løfte og minutiøst placere op til 45 kilo tunge sække, kasser og hvad man ellers kan forestille sig.  

Det betyder, at medarbejdere bliver skånet for rutinepræget og hårdt løftearbejde, og arbejdsmiljøet forbedret.

Det særlige ved netop Cobot Lifts kollaborative robotter er, at de også har løfteevne som en vakuumløfter – kombineret med intelligensen fra en UR robot. Det mere end fordobler løfteevnen af en UR cobot.

Læs også: Samspillet mellem robotter og medarbejdere er måske lagerets største udfordring

”Vores Cobot sikrer ikke kun et bedre arbejdsmiljø i industrien, logistikvirksomheder og lufthavne, men bidrager også til at løse erhvervslivets problemer med at skaffe arbejdskraft. Sidst men ikke mindst kan den frigive medarbejdere til at skabe merværdi andre steder i virksomheden”, siger direktør Henrik Elm Gulløv.

En måned med en cobot eller fire dage med vikar?

Generelt er prisen faldet indenfor robotteknologien. Samme udvikling kan man se hos Cobot Lift, som nu kan tilbyde sine kollaborative løfterobotter gennem en leasingaftale til 7.500 kroner om måneden.

”Vi har udviklet en prisbillig løfterobot, der kan fjerne rigtig meget af det rutinemæssige og belastende arbejde, som stadig foregår mange steder i danske virksomheder. Det kan for eksempel være, når paller skal læsses eller aflæsses. Det er en Cobot, som på månedsbasis koster det samme, som en vikar i et-holds-skift koster i fire dage,” uddyber Henrik Elm Gulløv og antyder, at pengene hurtigt kan være tjent ind igen bare på vikarbudgettet. 

- KCP

Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.04.2024SCM.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024SCM.dk

Ny banebrydende automatisering af ordreplukning

27.03.2024SCM.dk

Nyt projekt har fokus på at genanvende tæppefliser

20.03.2024SCM.dk

Solceller på fabrikstag slukket på 8. måned

19.03.2024SCM.dk

Ny EU-aftale om bæredygtig emballage og mindre emballageaffald

15.03.2024SCM.dk

Så er det slut med Bladt Industries

15.03.2024SCM.dk

Unimec udvider fabrikshaller med 33 procent

12.03.2024SCM.dk

Nyt center skal hjælpe med at afprøve og udvikle bioteknologi

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle