Boschs fokus på elektrificering og automatisering sikrer vækst

Bosch oplever en kraftig vækst indenfor deres løsninger til lastbiler. Det skyldes blandt andet en stor indsats indenfor elektrificering og automatisering.

Bosch forventer fortsat vækst og satser på elektrificering og automatisering af sine lastbiler. Foto: Bosch..

21.09.2018

SCM.dk

Selvom logistikbranchen står overfor store udfordringer, så fortsætter Bosch alligevel deres vækstkurs. Virksomheden beretter således, at man på mobilitetsområdet sandsynligvis vil øge omsætningen med fire procent i år, hvilket er dobbelt så meget som i bilproduktionen.

Forretningen vokser særligt kraftigt omkring løsninger til lastbiler og offroad-køretøjer – med en stigning på syv til otte procent.

Læs også: Minister nedsætter ekspertgruppe til fremtidens transport

”Lige meget om det er klimabeskyttelse, luftforurening, urbanisering eller chaufførmangel, så har logistikbranchen store udfordringer. Det, der gør sagen endnu vanskeligere, er, at godstransporten ifølge Shell vil stige 50 procent frem til 2040. Hvordan vi trods den stigende godstransport kan skåne miljø, mennesker og vejnet, er et af de mest presserende trafikpolitiske spørgsmål”, siger Rolf Bulander fra ledelsen af virksomhedsområdet Mobility Solutions hos Robert Bosch GmbH og fortsætter:

”Bosch giver tekniske svar på dette – og ikke kun under motorhjelmen, men også med sammenkoblede serviceydelser ud over bilen. Vi ønsker en godstrafik, der ikke er en belastning”, siger han og understreger, at Boschs vision er, at fremtidens godstransport skal være så emissions-, ulykkes- og stressfri som mulig.

En vigtig milepæl for Bosch er at gøre drevet til erhvervskøretøjer mere effektivt og dermed reducere forbrug, CO₂- og kvælstofoxidemission. For at nå dette mål videreudvikler Bosch både dieselmotoren og alternative fremdriftsløsninger.

”Vi gør klogt i åbent at tackle elektrificeringen teknologisk. I 2025 vil mellem 80 og 90 procent af alle erhvervskøretøjer være dieseldrevne. Men allerede i 2030 vil hver fjerde nye erhvervskøretøj være elektrisk drevet. Hvis man vil sikre fremtiden for den tunge godstransport, må man ikke glemme produktionen af alternative brændstoffer som regenerativ strøm, såkaldte eFuels”, siger Bulander.

Automatisering løser problemer
Ud over elektrificering er automatisering af erhvervskøretøjer et andet stort vækstområde, hvor der ifølge Bosch er udsigt til tocifrede vækstrater på markedet i det næste årti. Førerassistenten ligger på vejen til automatiseret kørsel for Bosch, og derfor arbejde man på at kunne støtte lastbilchaufføren med førerassistentsystemer og dermed øge trafiksikkerheden.

”Med forbundne løsninger bringer Bosch ny effektivitet ind i transportsystemet og dermed aflastning for trafikken, men også for spedition. Til fremtidens logistik leverer Bosch dobbelt teknisk ekspertise – på den ene side bred domæneviden i lastbilen og på den anden side indgående knowhow i IoT. Bosch giver mulighed for forbundne logistikløsninger fra hovedvej til husdør, siger Markus Heyn fra ledelsen af Robert Bosch GmbH.

Læs også: Bosch udvikler højopløsningskort til automatiseret kørsel

Automatisering af lastbilkørsel løser desuden andre af transportbranchens udfordringer: Allerede nu mangler der 50.000 lastbilchauffører i USA, om 10 år sandsynligvis tre gange så mange. Der tegner sig en lignende udvikling i Europa. Derfor ser Bosch også et stort potentiale i "hub-to-hub-automatisering“ – førerløs pendling mellem logistikcentraler.

 - JMA

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

22.05.2024SCM.dk

Vi kommer ikke i mål ad frivillighedens vej

22.05.2024SCM.dk

90 millioner kroner skal styrke dansk tech innovation

17.05.2024SCM.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024SCM.dk

Palle- og forsyningskædevirksomhed får ny landechef

16.05.2024Industriens Fond

Sponseret

Hvad er NIS2?

16.05.2024SCM.dk

Udsigt til besøgsrekord på El & Teknik ´24

16.05.2024SCM.dk

Leverandører skal uddannes i bæredygtighed

15.05.2024TrueCommerce

Sponseret

Obligatorisk e-fakturering i Polen

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup