Bossard tænker logistik ind i alle kundeleverancer

Bossard har erkendt det for mange år siden. At logistikløsninger, der gør livet lettere, billigere og smartere for kunderne, er vejen frem. Hvis virksomheden vil fortsætte sin succes med at levere bolte, skruer og møtrikker til alverdens industrivirksomheder.

Last mile management-konceptet handler om at designe en løsning med kasser med C-varer helt ude på de enkelte produktionslinjer. Det forbedrer den interne logistik. Foto: Bossard..

21.11.2019

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Bossard er ikke overraskende en af markedets største leverandører af befæstelsesløsninger. Befæstelser i form af skruer, bolte og møtrikker bliver brugt i rigtig mange industriproduktioner, og det er varer, der hos de fleste industrivirksomheder nyder en begrænset opmærksomhed. De skal bare være til rådighed i rette mængde og kvalitet, når behovet er der.

Det er til gengæld også ultravigtigt, at de er tilgængelige, for ellers går alt eller det meste i stå. Industrivirksomheder bruger krudtet på strategiske A-varer og på leverandører af A-varer, der er kritiske for virksomhedens produktion. Befæstelser er for flertallet en ikke-kritisk standardvare eller C-vare, og Bossard må derfor indrette sit værditilbud efter de præmisser.

Fuld fokus på produktivitet
”Det har vi - med succes - gjort i flere årtier. Vores værditilbud til kunderne er at forbedre deres produktivitet. Det gør vi på tre måder: Først og fremmest leverer vi højkvalitetsprodukter. Dernæst hjælper vi med teknisk engineering-kompetence, så kunderne får bedst mulig udnyttelse af vores produkter. Og endelig ”pakker” vi vores produkter ind i smarte logistikløsninger, der gør livet lettere for vores kunder”, fortæller Marc Olsen, der er Executive Account Manager hos Bossard Denmark med særligt ansvar for det, Bossard kalder ”Smart Factory Logistics og C-parts management”.

”Smart Factory Logistics er fællesbetegnelsen for vores logistik-pakkeløsninger, som hjælper kunderne til at strømline deres logistikkæde på fabriksgulvet og i indkøbsprocessen. Det gør vi ved at tilbyde løsninger til vores kunders lagerstyring af både vores befæstelsesprodukter men også andre C-varer”, fortæller han.

85 % af omkostninger er skjulte
Han fortæller, at Bossard gennem mange år har gjort sig den erfaring, at der gælder en 85-15 regel for deres kunders totalomkostninger inden for befæstelser.

”Der er er ingen tvivl om, at Smart Factory Logistics-tænkningen sammen med kvalitetsprodukter og målrettet teknisk support spiller en afgørende rolle for, at Bossard efter 185 års levetid fortsat er i sund vækst og har succes på sit marked”, fortæller Marc Olsen. Foto: Bossard..

De bruger en isbjergmodel til at forklare 85-15 reglen, der i al enkelhed går ud på, at det kun er 15 procent af omkostningerne ved indkøb og håndtering af befæstelser, der er synlige omkostninger – altså den synlige del af isbjerget over vandoverfladen. De resterende 85 procent er usynlige omkostninger, der ligger under vandoverfladen. Det er udgifter til udvikling, indkøb, test, lagring, montage og logistik.

”Det vil sige, at de største omkostninger ikke kommer fra selve elementet, men fra dets omverden. Erfaringer i industrien har vist, at virksomheder kan opnå omkostningsbesparelser på 50 procent eller mere inden for logistik og teknik. Dette har en effekt på de samlede udgifter for slutproduktet. Hos Bossard tager vi højde for disse udfordringer. Alle løsninger, som vi udarbejder, har til formål at mindske omkostninger i henhold til 15-85 reglen inden for befæstelse”, fortæller Marc Olsen og tilføjer:

”Indkøbsprocessen for skruer er lige så dyr som indkøbsprocesser for andre varer, der måske i indkøbspris er meget tungere”.

Automatisk genopfyldning af varer
Helt konkret har Bossard siden 90’erne tilbudt kunderne en logistik-pakkeløsning, hvor befæstelserne bliver leveret i en lagerkasse, som ved hjælp af vægtsensorer er en vægtløsning, der sender et digitalt signal til Bossard, når kassen er på vej til at blive tømt.

Bossard sørger så for at levere en ny sending skruer og møtrikker, så kunden aldrig løber tør for varerne, der, selvom de er standard- eller C-varer, stadig er en vigtig komponent for produktionen. De fleste industriprodukter er sat sammen med skruer, bolte samt møtrikker og vil falde sammen uden befæstelserne.

”Det hele handler om kundens behov for at spare omkostninger og forbedre produktivitet”.

Executive Account Manager hos Bossard Denmark, Marc Olsen

”Vi har siden 90’erne udviklet flere andre mere digitale løsninger, så vi i dag har en vifte af forskellige løsningstyper til forskellige behov hos kunderne. Vi har stor succes med vores digitale hyldeforkanter, som er en semiautomatiseret løsning, hvor medarbejdere blot skal trykke på en knap for at bestille genopfyldning af en given vare. Vi har også andre helautomatiske løsninger, der kan implementeres helt ude ved de enkelte produktionslinjer, så varen er så tæt på forbruget som muligt; ligesom vi har vores egen softwareplatform og arbejder på at tilføre kunstig intelligens til løsningerne, så kunderne får styrkede muligheder for at kalkulere genopfyldningspunkter og optimale lagerniveauer”, fortæller Marc Olsen og supplerer:

”Det hele handler om kundens behov for at spare omkostninger og forbedre produktivitet. Vi rådgiver hver enkelt kunde om, hvordan vi bedst kan hjælpe med at etablere et smartere vareflow og en bedre logistik omkring vores befæstelser, men også for andre C-varer hvis det er relevant”.

Overvågning og data
Bossards logistikteam overvåger efter aftale løbende kundens forbrugsmønster og kommer på basis af overvågningen med rapporterer og anbefalinger til kunden.

Om virksomheden:

Bossard har hovedkvarter i Zug, Schweiz og er blandt markedslederne inden for befæstelsesteknologi i Europa, Amerika og Asien/Stillehavsområdet. Bossard er et globalt netværk af virksomheder med 2.500 ansatte fordelt på 77 kontorer i hele verden og nøje udvalgte partnere i alle regioner i verden. Virksomhedens satsning på ekspertise og innovation har medført en stigende vækst og succes på markedet i mere end 185 år.

Bossard deler sine kernekompetencer op i tre dele, nemlig: 1) Befæstelseselementer - den komplette serie af befæstelsesprodukter, såsom møtrikker, bolte, træskruer, skiver, stifter og meget mere. 2) Assembly Technology Expert til at optimere kundernes produktions- og monteringsproces, og 3) kundelogistikløsninger så kunderne slipper for administration af C-varer.

Marc Olsen beretter om, at Bossard tydeligt mærker, at også mellemstore og mindre danske virksomheder de sidste to år er begyndt at tage den digitale transformationsagenda meget alvorligt. De får mange henvendelser fra virksomheder, der gerne vil indføre digitale lagerstyringsløsninger. De mærker også, at virksomhederne har fået øje på værdien af data.

”Data er vores nye fokusområde, og mulighederne her er meget store. Vi kan hjælpe kunderne til at blive mere præcise på både varebehov og reelt vareforbrug per dag, uge eller måned; ligesom vi sammen med kunderne kan skabe gennemsigtighed i lagerbinding. Kunderne kan få global transparens i data, hvis de ønsker det”.

Bossard tilbyder også tilgang til løsningerne via smartphones og tablets, og det seneste tiltag hedder ”Last mile management”. Last mile management handler om at designe en løsning med kasser med C-varer som fx befæstelser fra Bossard helt ude på de enkelte produktionslinjer.

Her kan man så installere kasserne med enten vægtsensorer eller hyldeforkanter, der kan sende et internt signal til en runner eller opfyldelsesmedarbejder, der modtager både plukordrer og ruteforslag, så medarbejderens interne leveringsrute på fabriksgulvet bliver så ”lean” som mulig.

Logistik styrker konkurrenceevnen
Bossards motiv for at gøre livet lettere og smartere for deres kunder er naturligvis, at det styrker Bossards attraktivitet som leverandør.

Læs også: GEA indgår samarbejde med Bossard

”Der er er ingen tvivl om, at Smart Factory Logistics-tænkningen sammen med kvalitetsprodukter og målrettet teknisk support spiller en afgørende rolle for, at Bossard efter 185 års levetid fortsat er i sund vækst og har succes på sit marked”, fortæller Marc Olsen.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

11.07.2024SCM.dk

Fremtidens transport har flere udfordringer end blot elektrificering

05.07.2024DTU Learn for Life

Sponseret

Nyt kursus i jernbaneteknologi tilbyder dybdegående indsigt

04.07.2024GS1 Denmark

Sponseret

5 gode råd til at kortlægge dine emballagedata

02.07.2024Descartes

Sponseret

Descartes bliver stærkere inden for fragthåndtering med opkøbet af BoxTop Technologies

02.07.2024SCM.dk

Maersk har trukket sig - DSV fortsat med i budkrig om DB Schenker

02.07.2024GS1 Denmark

Sponseret

22 af verdens største virksomheder er enige: Farvel stregkode – og velkommen QR-kode fra GS1

28.06.2024SCM.dk

Strøm og fjernvarme blev grønnere sidste år

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup