Brugervenlig plast-hylde i halvpalle størrelse

For UNI-TROLL EUROPE er der ingen tvivl om, at hylder af plast er vejen frem til brug i M2 trolleys. Plasthylder er lettere at holde rene, kan stables, vejer mindre og har en række andre fordele, bl.a. at RFID tags læses lettere på plast end på stål.

De pakkede plasthylder PPGF er væsentligt lettere og nemme at stable, og chok-absorberne i hærdet stål stabiliserer hylderne. .

At plasthylder får en stor fremtid, det er stifterne af den fynske startup UNI-TROLL EUROPE slet ikke i tvivl om. Derfor investerer virksomheden næsten en mio. kr. i et helt nyt værktøj til fremstillingen og har udtaget patent på den ny-udviklede plasthylde med mange fordele.

Fremtidens hylde til distribution og detailhandel er udført i det holdbare plastmateriale Poly Propylene og tilsat en større procentdel glasfiber for at øge sin styrke.

- Den plasthylde, som vi har udviklet, har en lang række fordele, siger Erling Mogensen, R&D Manager og medejer af UNI-TROLL EUROPE.

De klassiske hylder for tilsvarende trolleys er udformet af plywoodfinér med stålkanter. Og det er en god konstruktion, der i mange sammenhænge opfylder funktionen.

- Sådan en hylde har vi også udviklet, men i en ny og stabelbar version.

- Men vores nye plasthylde PPGF er væsentligt lettere, og den er nemmere at stable, så man kan komprimere vores trolleys ved hjemtransport. De fylder kun ca. 18 pct., når de er pakket sammen i forhold til, når de leveres rejst med eller uden varer på.

Godt for økonomi og miljø

- I de nuværende trolley-koncepter er omkostninger til hyldereparation en af de helt store omkostningsfaktorer. Hylderne knækker, og hyldeforkanterne rives af og bukker, så det var vigtigt for os at udvikle nye typer af hylder, der er langt mere holdbare. Det er både godt for økonomien og for miljøet, fortæller Erling Mogensen.

- Derfor har vi udviklet en patenteret ”chok-absorber” – en bøjle af 6 mm hærdet stål, der presses ind i en rille på undersiden af hylden for at sikre den bedst mulige bæreevne og størst mulige holdbarhed.

- Vi har desuden designet hylderne med riller på siden, så påsatte forsendelseslabels og andet klæbepapir let kan fjernes igen.

Hylden har en bæreevne på 40 kilo UDL – og den er testet op til 80 kilo. Dens egenvægt er 4,1 kilo.

Værktøjet til den nye plasthylde fra UNI-TROLL EUROPE er fremstillet i samarbejde med SP Moulding og er produceret i Kina. Ad flere omgange er leveret test-hylder, og da de sidste korrektioner var på plads, blev værktøjet sendt ad søvejen til SP Group i Klakring.

Det tog 6 uger at få værktøjet hjem, men det vejer også op mod 9 tons.

Udvikling af produktet

Udviklingen af hylden har krævet mange forsøg og eksperimenter, og samarbejdet med SP Moulding, der er specialister i sprøjtestøbte komponenter i plast, har været forbilledligt. SP Moulding har fungeret både som rådgiver, udvikler og producent og har i tæt samarbejde med UNI-TROLL EUROPE udviklet både hylde og værktøj, der fra 1. august skal anvendes i produktionen.

Der har været mange overvejelser om valg af materiale. Hvordan kan den smeltede råvare af plast bedst løbe ind og fordele sig i formene? Hvor kan kølezonerne bedst placeres for at undgå vridninger? 

Med de mange forskellige typer af plastmateriale, der findes, var det vigtigt at få valgt det rette, og det er noget af det, der er lagt mange kræfter i fra UNI-TROLL EUROPE og SP Mouldings side. En såkaldt mould-flow analyse dannede base for det endelige valg og til stabilisering af hylden er valgt kvalitets-højstyrke-stål til chok-absorberne.

Det kræver et lukketryk på ca. 780 ton at kunne støbe hylder af denne type, og derfor findes der ikke mange maskiner, der er tilstrækkeligt store. Tilsluttede robotter tager emnerne ud af støbeformen, og chok-absorberen vil ligeledes i den endelige version blive lagt i med en robot.

- Desuden har vi virkelig tænkt over designet og indgraveret vores logo i hylden, ligesom der er gjort plads til GRAI-koder og stregkode samt RFID tags på hyldens side, siger Erling Mogensen, UNI-TROLL EUROPE.

- Vi har store forventninger til den forskel, en hylde som denne kan gøre i logistik-branchen, og vi mærker allerede stor interesse for produktet, som vi meget gerne fortæller mere om, lover Søren Bøgede Andersen, CEO, UNI-TROLL EUROPE.

17.01.2019Uni-Troll Europe ApS

Sponseret

UNI-TROLL præsenterer ny M4 Trolley på IPM 2019

22.11.2018Uni-Troll Europe ApS

Sponseret

- Vi har brug for et nyt trolley-system

17.07.2018Uni-Troll Europe ApS

Sponseret

Bæredygtige verdensmål i fokus hos UNI-TROLL EUROPE

12.07.2018Uni-Troll Europe ApS

Sponseret

Brugervenlig plast-hylde i halvpalle størrelse

15.03.2018Uni-Troll Europe ApS

Sponseret

Stor interesse for plasthylde på LogiMAT

04.01.2018Uni-Troll Europe ApS

Sponseret

- Fremtiden er førerløs (men det varer lidt endnu)