Business Intelligence til alle led af din produktionsvirksomhed

Måske anvender du allerede Business Intelligence (BI)? Men får du nok ud af det? BI er ikke kun noget, der skaber værdi i finansafdelingen - du kan med fordel også bruge BI i dine øvrige afdelinger.

Nedenfor har vi samlet nogle få eksempler på hvordan du kan få en forretningsmæssig værdi af at bruge BI i din virksomhed:

Ledelsen

Med det rette BI-setup får ledelsen et beslutningsværktøj, der kan understøtte beslutningsprocessen, så de beslutninger der tages i virksomheden er velfunderet i data. BI kan også bruges direkte i møder, hvor direktion og bestyrelse indgår.

Indkøb

Indkøb kan bruge BI til at se prisudviklingen på indkøbte varer, udviklingen i rabatter, hvor gode de forskellige leverandører historisk set har været til at levere til tiden, o.l.

Produktion

Produktionschefen kan bruge BI til at se udviklingen i produktionsomkostningerne pr. vare over tid. Medarbejderne kan se hvor effektive de har været den pågældende uge, kvalitetsmål, sygdom/fravær samt hvorledes hele virksomheden ligger ift. sine overordnede mål.

Lager

På lageret kan BI bruges til at give indblik i, hvor mange ordrer der mangler at blive behandlet den pågældende dag, udviklingen i andelen af fejl i pakningen, andelen af ordrer leveret til tiden, m.m.

Salg og marketing

BI integreret med CRM, kan gøre salg bedre i stand til at lave et forecast på, hvor meget der forventes at blive solgt i den kommende periode, og fortælle hvor meget der, derfor skal indkøbes og produceres. Marketing kan bruge BI til, at se udviklingen i salget sammenholdt med de marketing aktiviteter der er udført over tid – ”hvor får vi umiddelbart mest for vores penge?”.

Ovenstående eksempler er ikke begrænset af hvilke andre eksisterende systemer du har. Men hvis du har en Dynamics ERP, så har vi hos 9altitudes endda en standard løsning baseret på Power BI som hjælper dig hurtigt i mål med ovenstående.

Bliv klogere på, hvordan du kan udnytte data i din virksomhed: https://9altitudes.dk/data-intelligence/data-intelligence-i-din-forretning

Denne artikel er del af et tema:

Tema om produktion 2022

03.04.2023Bredana Solutions A/S

Sponseret

Sådan bliver de stigende priser en gevinst

30.03.2023Bredana Solutions A/S

Sponseret

Hvornår kan nedetid forhindres?

27.03.2023Bredana Solutions A/S

Sponseret

Skab stabil indtjening trods svingende tider

24.03.2023Bredana Solutions A/S

Sponseret

5 områder hvor du med fordel kan forbedre din Business Central løsning

09.03.2023Bredana Solutions A/S

Sponseret

5 ting AR kan styrke i din værdikæde

03.03.2023Bredana Solutions A/S

Sponseret

Undgå de klassiske fejl med struktureret dokumenthåndtering