CMA CGM og Ikea indgår samarbejde om at teste bæredygtigt biobrændstof

Nyt stort samarbejde mellem møbelkæden Ikea, shippingselskabet CMA CGM, Hollands største havn, Port of Rotterdam, og GoodShipping Program, der udvikler klimavenlige løsninger til shipping industrien, skal teste bæredygtigt biobrændstof til maritimt brug.

CMA CGM's containerskib skal teste det nye biobrændsel den 19. marts, hvor skibets tank bliver fyldt i Hollands største havn, Port of Rotterdam. Foto: CMA CGM.

13.03.2019

SCM.dk

Der er kommet vind i sejlene i et nyt samarbejde mellem den svenske møbelgigant Ikea, det franske shipping- og logistikselskab CMA CGM, den hollandske havn Port of Rotterdam, en af Europas største, og GoodShipping Program, der beskæftiger sig med at udvikle bære dygtige løsninger til shippingbranchen.

Læs også: CMA CGM byder også på Ceva Logistics

De fire nye partnere skal teste og måle nye former for bio-brændselsolie til den maritime sektor. I første omgang er det et CMA CGM-containerskib, der i havnen i Rotterdam skal have påfyldt biobrændslet den 19. marts og efterfølgende teste det i brug.

”Om nogle få dage vil vi for første gang teste anden generationens biobrændstof i et af CMA CGMs skibe. At have en HFO-ækvivalent løsning i biobrændstofolie, der er tilgængelig uden ingeniørmæssige eller operationelle ændringer af vores fartøj, giver en sikker, håndterbar og nyskabende mulighed for at lette industriens bredere overgang til nye brændstofløsninger”, siger Xavier Leclercq, Vice President, CMA Ships.

Fokus på brændstof uden emissioner
Det er GoodShipping Program, der skal stå for testningen af den bæredygtige bio-brændselsolie. Og målet er at gå et skridt i den rigtige retning for at mindske kulstof-udslippet på verdenshavene.

Selve brændstoffet er udviklet og gennemtestet i løbet af de sidste tre år af GoodFuels, der er specialiseret i brændstof til den maritime industri.

Biobrændselsolien er helt fri for skovrester og spildolieprodukter og forventes at reducere CO2-udslippet med 80-90 procent i forhold til fossile brændsler, samtidig med at det nye brændsel stort set eliminerer svovloxid-emissioner. Og det alt sammen uden krav motorændringer.

Annonceringen af samarbejdet kommer i en tid, hvor hele shippingbranchen skal skifte til brændsler med lave svovlemissioner ved udgangen af 2020 og en reduktion af CO2-udslippet på 40 procent i 2030 og 70 procent i 2050.

Frontløber i klimakampen
Ikea har sat flere ambitiøse klimamål for deres virksomhed, og møbelkæden mener selv, at biobrændsel er et nødvendigt fokuspunkt, hvis målene skal nås i tide.

"For at blive klimapositive og for at nå vores ambitiøse mål har vi brug for en diversificeret portefølje af løsninger, og biotungt brændstof er en brik i puslespillet. Dette er et avanceret biobrændstof, der ikke indeholder uorganiske materialer og et klart skridt mod cirkularitet”, siger Rashmi Hahn, chef for Category Ocean, Global Transport & Logistics Services, til Ikeas egen hjemmeside.

Det er Elisabeth Munck af Rosenschöld, leder af bæredygtighed, Ikea Global Transport & Logistics Services, helt enig i:

”Gennem vores pilotprojekt ønsker vi at vise, at midlerne til at mindske CO2-udslippet med hensyn til alternative brændstoffer er til rådighed. Vi har et ansvar for at gøre vores del for at reducere virkningen af ​​vores søfragt”, siger hun og fortsætter:

”Gennem vores deltagelse sender vi et signal til vores kunder og den maritime branche om vores engagement i forhold til at nedsætte CO2-udslippet. Kun gennem samarbejde kan vi opnå en hurtig og nødvendig ændring. Med et vellykket pilotprojekt færdiggjort, er vores hensigt at transportere det, der svarer til mindst alle vores containere ud af Rotterdam, på biobrændstof”.

Læs også: Digitale services og hurtig levering styrker Ikeas vækst

Ikea investerer i projektet, fordi møbelkæden hvert år fragter store summer varer med containerskibene. Derved reducerer kæden sin egen kulstofudledning samtidig med, at man bidrager til forskningen.

- SDN

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

21.06.2024SCM.dk

Kunstig intelligens er langt mindre udbredt i forsyningskæden, end man måske skulle tro

20.06.2024SCM.dk

Kommentar: Leverandører drukner i ESG-spørgeskemaer

19.06.2024SCM.dk

DI Transport får ny bestyrelsesleder

14.06.2024SCM.dk

Alt for få elvarebiler på vejene - målet er langt væk

14.06.2024SCM.dk

Grøn omstilling af forsyningskæder kræver samarbejde på tværs af grænser

13.06.2024SCM.dk

Viden om CO2-belastning påvirker hvad der ender i indkøbskurven

12.06.2024SCM.dk

Miljøbekymringer får næsten halvdelen af forbrugere til at skifte kostvaner

12.06.2024Descartes

Sponseret

Sanktioner kan være en udfordring for dem, der arbejder med transport og logistik

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Electrical Site Supervisor

Er du parat til at gøre verden til din arbejdsplads? Med 150+ rejsedage om året bliver du en af vores vigtigste repræsentanter på kundernes sites, hvor vi leverer og installerer komplekse og højteknologiske logistikløsninger. Vil du bidrage med din faglighed og dine evner for teknisk ledelse? Så er det netop dig, vi søger til en stilling som Electrical Site Supervisor!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup