Containerindustriens fremtid er digital og automatiseret

En rapport fra McKinsey og TT Club ser 25 år ud i fremtiden og giver sit bud på, hvordan den globale containerindustri ser ud i 2043. Digitalisering, data og automation er centrale elementer.

Den fysiske container har en central plads i fremtidens shippingindustri. Kombinationen med det digitale og automatiserede er formlen til succes, konkluderer McKinsey i ny rapport..

20.06.2018

SCM.dk

Et kvart århundrede er lang tid i enhver branche, så for at komme med så præcist et bud på udviklingen, har de fem forfattere bag rapporten ikke kun fokuseret på kvantitativ forskning og aktuelle trends, men også talt med over 30 erfarne ledere i sektoren, såvel som eksperter fra adskillige dele af industrien.

På den baggrund præsenterer Brave New World fem brede konklusioner i forhold til, hvor man mener den globale containerbranche er på vej hen:

  1. De fysiske karakteristika vil formentlig ikke ændre sig, idet både selve den standardiserede container og de skibe, der transportere dem, stadig vil eksistere om 25 år
  2. Handelsbevægelserne vil blive mere afbalanceret i takt med at indkomstniveauet i Østasien, udviklingslandene og de fremadstormende økonomier i Sydasien og Afrika ”indhenter” resten af verden
  3. Automation vil være udbredt på tværs af værdikæderne, specielt på landjorden i havne, terminaler, jernbanen og lastbilerne, hvilket vil føre til markante effektiviseringer
  4. Digitalisering, data og analyser vil medføre fundamentale skift i kilderne til værdiskabelse, og kunderne vil forvente et højere niveau af sikkerhed i leveringer, transparens og brugervenlighed
  5. Industriens ledere vil se meget anderledes ud i 2043; nogle vil konsolidere sig, andre vil ændre deres forretningsmodeller. Nogle vil være ”digitalt indfødte”, enten startups eller e-handelsaktører, der optimere containertransportledet i deres forsyningskæde.

Generelt set peger rapporten på, at fremtiden i vid udstrækning er defineret af den fysiske 40 fods shippingcontainer, som transporterer over 90 procent af verdens forbrugsvarer (fjernsyn, legetøj, møbler osv.) og en stor mængde råmaterialer.

Ikke desto mindre har det gennemsnitlige containerrederis ROI været begrænset de sidste par årtier, og ifølge rapporten har der kun været nogle få vindere, der har fundet en bæredygtig opskrift på værdiskabelse.

Fremtidens sejrherrer på shippingmarkedet er derfor dem, der formår at kombinere udnyttelsen af containeren med de digitale og automatiserede muligheder, der er på vej.

Læs også: Verdens første autonome shippingvirksomhed på vej

”Over 50 år efter introduktionen af containeren, står containertransportindustrien foran en revolution i form af digitalisering, data, analyser og automation. Der er en bred vifte af fremtidsscenarier, hvor det digitale fundamentalt ændrer industriens økonomier – til glæde for både kunder og industriens aktører – men at nå dertil kræver visioner og målrettet udførelse”, siger seniorpartner i McKinsey, Martin Joerss.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.05.2024SCM.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

17.05.2024SCM.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

16.05.2024SCM.dk

Wavin: EPD´er er blevet et konkurrenceparameter

16.05.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

SÅDAN FÅR DU MEST UD AF DIN LAGERHAL

15.05.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

15.05.2024SCM.dk

Det bliver fit in or fuck off, når Gen Z kommer ind på arbejdsmarkedet

15.05.2024SCM.dk

Her arbejder CEO også på fabriksgulvet

13.05.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Apport Systems A/S

Bliv Test Manager hos Apport Systems A/S – en af Nordens førende WMS-udbydere.

Syntes du, at teknologi og kvalitet inden for softwareudvikling er drønspændende? Og er du ferm til software test og test-processer? Fantastisk - så er det måske dig, der skal være en del af Apport teamet som vores nye Test Manager.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup