Cybersikkerhed giver nye karriereveje for unge

Der er kolossal mangel på mennesker med digitale sikkerhedskompetencer, og derfor er det afgørende for et digitalt samfund som det danske, at endnu flere unge vælger en karriere inden for cybersikkerhed.

Det er afgørende for et digitalt samfund som det danske, at endnu flere unge vælger en karriere inden for cybersikkerhed. Foto: 123rf.com

02.04.2024

SCM.dk

Det forudsætter, at flere unge bliver opmærksomme på den brede vifte af karrieremuligheder, som området byder på. Derfor afsætter Industriens Fond en ny bevilling på 9,5 millioner kroner til Cyberskills, der nu bliver til Cyberskills Career og rykker endnu tættere på de videregående uddannelser.

“Cyberskills har vist solide resultater - især når det kommer til mobilisering af unge. Det skal vi bygge videre på, så vi sikrer et digitalt værn, der kan hamle op med den stigende cybertrussel og samtidig styrke konkurrenceevnen i danske virksomheder. Der er ingen tvivl om, at efterspørgslen på de her eksperter kun bliver større”, siger Malene Stidsen, programchef for Cybersikkerhed i Industriens Fond.

Bag projektet står foruden Industriens Fond Aalborg Universitet, Happy42 og akademiet for Talentfulde Unge Øst, der organiserer og driver videreudviklingen. Projektet skal fremadrettet arbejde endnu tættere sammen med uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv for at gøre mulighederne mere tydelige.

Her bliver styrket diversitet et vigtigt fokusområde for netop at øge talenttiltrækningen og sikre, at forskellige kompetenceprofiler kommer i spil, og målet er at mindst 35 procent af projektets deltagere er kvinder.

 “Cybersikkerhed er komplekst – det er et område i konstant udvikling, og derfor er det en klar fordel, hvis flere med forskellig baggrund og tilgang vil udforske og blive eksperter på området. Derfor vil styrket diversitet være en ny og integreret del af projektet”, siger Jens Myrup Pedersen, der er professor i cybersikkerhed ved Aalborg Universitet.

Cyberskills Career vil desuden have fokus på at skalere succesen med Cyberskills Mesterskaberne og cyber-træningsplatformen platformen Haaukins, som på en sjov måde gør det muligt for de nysgerrige at prøve kræfter med cybersikkerhed – uanset baggrund.

“Barren skal sættes højt, og målet er at få Cyberskills Career ind som en fast del af uddannelserne. Det er jeg overbevist om, at vi kan lykkes med sammen med vores stærke partnerkreds”, siger Jens Myrup og tilføjer, at projektet desuden vil bygge videre på de stærke fællesskaber, der er bygget rundt om i landet.

“De lokale miljøer sikrer, at de unge ‘græsrødder’ har stærke samlingspunkter i sikkerhedsmiljøerne, som gør, at de ikke mister interessen, når de først har fået smag for cybersikkerhed”, slutter han.

Læs også: Juniormesterlære skal åbne døre for uddannelser

Projektet bygger videre på det store unge-community, som er blevet skabt både offline og online i første projektperiode. Målsætningen er, at 40.000 i målgruppen skal møde projektets materialer og aktiviteter i løbet af perioden – heraf er de fleste nye forhold til CyberSkills, da aktiviteterne blandt andet rammer nye uddannelsesårgange.

Om projektet

  • Cyberskills Career bygger videre på projektet Cyberskills, som blev søsat i 2020 som del af Industriens Fonds Cybersikkerhedsprogram
     
  • Bag projektet står Aalborg Universitet, Happy42 og akademiet for Talentfulde Unge Øst, der organiserer og driver videreudviklingen. I denne ombæring sammen med de nye partnere Campfire Security og Innovation Centre Denmark, Tel Aviv.
     
  • Projektet samarbejder med DTU, ITU, CBS, SDU, KU og AU, som også understøtter de lokale aktiviteter.
     
  • Derudover er der strategiske partnere med i projektet, herunder Forsvarets Efterretningstjeneste, Dansk Erhverv, DI, IDA, Dansk IT og Digital Dogme, som især sikrer brobygning og samarbejde med erhvervslivet.

Kilde: Industriens Fond

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.04.2024SCM.dk

Fremtidens plastproduktion skal udvikles af CO2

18.04.2024SCM.dk

Logistikaktør går sikkerheden efter i sømmene

14.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

10.04.2024SCM.dk

Et væld af nye emballageformer står på spring i Danmark

09.04.2024Industriens Fond

Sponseret

Kan vi klare os uden Kina?

05.04.2024Global AGV

Sponseret

5 fordele ved at skalere din produktion med AGV

03.04.2024WITRON Group

Sponseret

20 years of successful partnership

02.04.2024SCM.dk

Cybersikkerhed giver nye karriereveje for unge

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle