Danmark klarer sig godt i globaliseringen

Vi handler og kommunikerer bedre med andre lande end Sverige, Tyskland og USA, viser undersøgelse fra kurerfirmaet DHL.

26.11.2014

SCM.dk

I og med globaliseringen er helt afgørende for økonomisk vækst og dermed til stor gavn for vores velstand herhjemme, er der al mulig grund til at skubbe på for, at danskerne bliver ved med at afsøge udenlandske markeder og kontakter, mener administrerende direktør Claus Lassen fra DHL Express. .

Danmark ligger foran lande som Sverige, Tyskland og USA, når det gælder vores evne til at handle og kommunikere med andre lande. Det viser kurerfirmaet DHL’s Global Connectedness Index, hvor Danmark indtager en 8. plads.

Læs også: DHL’s hub i Danmark har vokseværk

Og noget kan tyde på, at det ligger dybt i danskerne at søge muligheder uden for landets grænser og indtage nye eksportmarkeder. I hvert fald er Danmark rykket to pladser op i undersøgelsen i forhold til sidste år.

Det er den bedste placering til danskerne siden den internationale undersøgelse så dagens lys tilbage i 2005. Her lå Danmark på en 11. plads. Selvom undersøgelsen er foretaget hvert år siden, er det blot tredje gang i de forgangne ni år, at tallene publiceres i en rapport.

I og med globaliseringen er helt afgørende for økonomisk vækst og dermed til stor gavn for vores velstand herhjemme, er der al mulig grund til at skubbe på for, at danskerne bliver ved med at afsøge udenlandske markeder og kontakter, mener administrerende direktør Claus Lassen fra DHL Express, der selv er repræsenteret i 220 lande og territorier.

Europa er mest forbundne region
I DHL Global Connectedness Index, der omfatter 140 lande og er baseret på mere end en million målepunkter, ses der på, hvor forbundet et land er med andre lande. Det gælder alt fra import og eksport i forhold det pågældende lands BNP til turisme og antallet af telefonsamtaler fra et land til et andet.

For at et land er globalt forbundet, skal der være stor international aktivitet i forhold til størrelsen af den indenlandske økonomi. Desuden er det vigtigere med eksport til mange lande end blot få. Når flere af disse faktorer falder ud til den rigtige side, rykker det landet højere op på den samlede liste. Og det er her, at Danmark for første gang nogensinde lander på en 8. plads.

”Jo mere forbundet et land er til andre lande, jo større udvalg af produkter og services vil man typisk finde. Desuden medfører globaliseringen lavere priser samt flere og bedre betalte jobs. Da vi er en global logistikvirksomhed, er vi netop nogle af dem, der sørger for at forbinde virksomheder verden over”, siger Claus Lassen.

Undersøgelsen viser, at verden igen er blevet mere forbundet i 2013 end i 2012, hvor det hele stod mere i stampe. Det tegner godt for den fremadrettede vækst.

Læs også: Global e-handel og logistikbranchen vil vokse markant

Europa er den mest forbundne region i verden. Her finder man også ni ud af de ti mest forbundne lande. Holland holder sin sikre førsteplads fra sidste år. Herefter følger: Irland, Singapore, Belgien, Luxembourg, Schweiz, Storbritannien, Danmark, Tyskland og Sverige. Til sammenligning ligger USA på en 23. plads.

Fordyb dig i Global Connectedness Index her 

- JKK 

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

24.05.2024SCM.dk

SCM Agendaen – Det gode ERP-projekt

24.05.2024SCM.dk

Millioner skal sætte fart på cirkulær plast og ESG-udvikling

21.05.2024SCM.dk

Unge voksne vil have arbejde med mening og udvikling

21.05.2024SCM.dk

Månedens udfordring: 4 KPI’er skal skabe succes for COOP’s drift

18.05.2024SCM.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

17.05.2024SCM.dk

Stål- og teknikgrossist får godkendt forpligtende klimamål

16.05.2024SCM.dk

Wavin: EPD´er er blevet et konkurrenceparameter

16.05.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

SÅDAN FÅR DU MEST UD AF DIN LAGERHAL

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup