Dansk startup vil tilbyde lagerautomatisering til mindre virksomheder

I dag er lagerautomatisering kun noget, der foregår hos industrigiganterne. Det vil to erfarne jyder, som på egen krop har mærket behovet for mere modulær og skalerbar lagerautomatisering, lave om på. Det kan nemlig blandt andet skabe mere resiliens for SMV’erne.

”Vi søgte om optagelse i Odense Robotics StartUp Fund og inkubatoren på Teknologisk Institut, fordi vi så, at det kunne give os en masse muligheder”, siger Morten Bitsch (tv). Foto: Kasparium

26.04.2024

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Et simpelt puslespil, hvor brikkerne skubbes rundt via en enkelt ledig plads på pladen.

Inspirationen slog uventet til, da e-handelsspecialist Tommy Bjørbæk sammen med software- og systemintegrator Morten Bitsch fik en idé til et nyt lagerautomatiseringssystem.

Det har resulteret i en idé og et koncept, som nu har skaffet dem en billet til Odense Robotics StartUp Fund, der giver robot- og dronestartups fra Danmark og udlandet adgang til soft funding, mentorer og et dedikeret inkubatormiljø hos Teknologisk Institut i Odense.

Læs også: Tema: om robotter i værdikæden

”Vi observerede et hul i markedet. Lagerautomatisering er lige nu kun for de store spillere, mens små og mellemstore lagre kæmper med løsninger, der er alt andet end tilpasningsdygtige. Det, vi arbejder på, er et system, som kun fylder 50 procent af et traditionelt lager og kan skaleres og flyttes, hvis forretningen vokser ud af eksisterende lokaler”, siger Morten Bitsch, CEO og medstifter af Kasparium.

Tommy Bjørbæk har sammen med Morten Bitsch (forrest) startet virksomheden Kasparium, som nu også beskæftiger Mathias Bøgelund Madsen (til venstre) og Thomas Buris Larsen (til højre).. Foto: Kasparium

Erfaren stifterduo
Kasparium kigger ind i et skalerbart marked med store vækstrater, og opstartsvirksomheden har en erfaren stifterduo i front.

Tommy Bjørbæk startede i 2015 selv et succesrigt tredjepartslogistiklager, som af flere omgange var nødt til at skifte lokation, da forretningen blev ved med at vokse.

Læs også: Lagerautomation skaber bare en bedre arbejdsplads

”Jeg reflekterede senere over, hvilket system der ville have været perfekt, mens min virksomhed voksede, og vi stadig var små samt flyttede fra lokation til lokation. Konklusionen blev et modulært lagerautomatiseringssystem, der uden problemer kunne have tilpasset sig vores dynamiske forretningsbehov”, siger Tommy Bjørbæk, stifter af Kasparium.

Undervejs mødte han Morten Bitsch, som har sine spidskompetencer inden for softwareudvikling og strategisk ledelse. Og de to besluttede sig for at forene deres erfaring, viden og kompetencer for at opstarte en virksomhed, der skulle adressere en ny del af markedet for lager og logistik.

Om markedet for lagerautomation

Det globale marked for lagerautomatisering blev vurderet til over 160 milliarder kroner i 2023. Det forventes, at markedet vil vokse med omkring 15 procent i de kommende år og nå en størrelse på over 285 milliarder kroner i 2027.

Kilde: Statista

Fond og inkubator giver muligheder
Den modulære, pladsbesparende drøm om et system bestående af reolfelter, som flytter sig efter behov, skal nu blive til virkelighed i Odense Robotics StartUp Fund og inkubatoren hos Teknologisk Institut.

Her skal de to stiftere og resten af deres hold nyde godt af de faciliteter, den ekspertise og det netværk, som de nu får adgang til.

”Vi søgte om optagelse i Odense Robotics StartUp Fund og inkubatoren på Teknologisk Institut, fordi vi så, at det kunne give os en masse muligheder. Vi så, at det kunne hjælpe os i forhold til hardwareudvikling, softwareudvikling og forretningsmodellen – med en lang række kompetencer, som folkene her er dygtige til”, siger Morten Bitsch.

Gennem Odense Robotics StartUp Fund bliver iværksættere også matchet med en række toneangivende mentorer fra robotbranchen – blandt andre direktøren for OnRobot, Enrico Krog Iversen, direktør for Capra Robotics, Niels Jul Jacobsen og serieinvestoren Thomas Visti, tidligere medejer af robotsucceser som Universal Robots og Mobile Industrial Robots og nu også kendt fra Løvens Hule på DR.

Om Odense Robotics StartUp Fund

Odense Robotics StartUp Fund er en erhvervsdrivende fond med det formål at give robotiværksættere fra Danmark og udlandet lettere adgang til kapital, sparring og et stærkt inkubationsmiljø.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.05.2024SCM.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

17.05.2024SCM.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

02.05.2024N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

02.05.2024SCM.dk

JYSK stopper kæmpe plastikforbrug med nyt tiltag

01.05.2024Hans Schourup A/S

Sponseret

Nyt katalog og nye sikkerhedsprodukter fra MPM

01.05.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

Fuldt automatiseret produktionsanlæg med fejlfri vision

26.04.2024SCM.dk

Dansk startup vil tilbyde lagerautomatisering til mindre virksomheder

25.04.2024SCM.dk

JYSK bygger nyt bæredygtigt distributionscenter i Holland

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Apport Systems A/S

Bliv Test Manager hos Apport Systems A/S – en af Nordens førende WMS-udbydere.

Syntes du, at teknologi og kvalitet inden for softwareudvikling er drønspændende? Og er du ferm til software test og test-processer? Fantastisk - så er det måske dig, der skal være en del af Apport teamet som vores nye Test Manager.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup