Dansk whiskyproducent løfter den interne logistik

Det danske whiskybrand Stauning har vokseværk og udvider produktionen kraftigt. Med det nye destilleri er også kommet et øget behov for effektiv intern transport, og her er valgte faldet på en eltruck fra Linde.

Staunings Linde E16 el-truck løfter tønder med whisky op i fem meters højde. Den dyrebare last køres på plads til lagring gennem flere år, og tønderne kan igen nedtages til aftapning til forventningsfulde whiskyelskere. PR-foto.

05.07.2018

SCM.dk

Faktisk i en grad, som man nu er ved at udvide faciliteterne, hvilket betyder, at Stauning Whisky i løbet af i år vil indvie et nyt destilleri på 4.000 kvadratmeter, hvor målet er at kunne fremstille 900.000 liter whisky om året – mere end en tidobling af den nuværende volumen.

Planerne omfatter også et nyt tapperi og lagerfunktioner på 5.000 kvadratmeter, alt sammen opført i sortmalede bygninger ved siden af den gamle, vestjyske klitgård, som rummer smagerum, administration og de eksisterende lagerlokaler.

Medejer Henning Svoldgaard fra Stauning Whisky fik anbefalet Linde el-truck, som har været med til at effektivisere den interne logistik i virksomheden. Foto: Stauning Whisky.

I takt med udvidelsesplanerne er behovet for intern logistik også steget. Allerede nu, hvor Stauning Whisky producerer 80.000 liter whisky årligt, skal lastbiler tømmes for råvarer, 200-liters tønder skal stables på specialbyggede paller og efter mange års lagring igen køres til tapning, pakning og forsendelse. Til at flytte rundt på de dyre dråber har Stauning Whisky valgt en renoveret Linde E16 el-truck leveret af N.C. Nielsen.

”Vi fik en god anbefaling i netværket om at vælge Linde. Vi havde brug for en allround gaffeltruck til vores nuværende lager, hvor vi placerer tønderne på specialbyggede paller oven på hinanden og op i fem meters højde. På den måde udnytter vi lageret maksimalt. Vi har valgt en renoveret Linde el-truck med forlængede gafler og sideforskydning, og den støjsvage truck løser opgaven til perfektion”, fortæller Henning Svoldgaard, der er medejer af Stauning Whisky.

Historien om Stauning Whisky er også historien om en innovativ virksomhed, der fra begyndelsen har konstrueret egne opfindelser som eksempelvis gæringstanke, etikette-maskiner og en særlig ’kornvender’, der nænsomt vender og sprayer kornet i lange baner på et gulv. I takt med 2018-udvidelsen opstår der yderligere behov for at effektivisere den interne logistik.

Læs også: Logistikrobot kan overtage truckførerens arbejde

”Vi får en forøget volumen hele vejen gennem produktionsprocessen. Det skaber et stigende behov for at flytte rundt på råvarer, delprodukter og færdigvarer til lagring på tønder. Vi er meget opmærksomme på dette og regner eksempelvis med at skulle investere i specialbygget ’korn-truck’ med skovle, der kan flytte korn i fire store maltgange. Det er gedigent håndværk at fremstille whisky, men der skal også maskiner til, hvor det giver mening”, siger Henning Svoldgaard.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Når gaffeltrucken koster mere end den giver

Hans Schourup A/S

Sponseret

Humanoide robotter – den næste game changer i logistik og produktion

Relateret indhold

12.12.2025SCM.dk

Nyt logistisk supercenter åbner i Ringsted

11.12.2025SCM.dk

JYSK åbner nyt distributionscenter i Italien i 2027

08.12.2025SCM.dk

Mobile robotter: Fra faste ruter til intelligent høj fleksibilitet

05.12.2025Körber Supply Chain DK A/S

Sponseret

AMR’er kræver volumen: sådan får du reel ROI på robotterne

04.12.2025Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Når gaffeltrucken koster mere end den giver

04.12.2025SCM.dk

9 AGV’er servicerer på tiende år JYSKs distributionscenter i Danmark

02.12.2025SCM.dk

AI løfter lagerdrift fra automatisering til strategisk styrke

01.12.2025SCM.dk

Nye og avancerede mobile robotter er på hastig fremmarch

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Seneste temaer

Se alle

Events

Se alle