Dansk whiskyproducent løfter den interne logistik

Det danske whiskybrand Stauning har vokseværk og udvider produktionen kraftigt. Med det nye destilleri er også kommet et øget behov for effektiv intern transport, og her er valgte faldet på en eltruck fra Linde.

Staunings Linde E16 el-truck løfter tønder med whisky op i fem meters højde. Den dyrebare last køres på plads til lagring gennem flere år, og tønderne kan igen nedtages til aftapning til forventningsfulde whiskyelskere. PR-foto.

05.07.2018

SCM.dk

Faktisk i en grad, som man nu er ved at udvide faciliteterne, hvilket betyder, at Stauning Whisky i løbet af i år vil indvie et nyt destilleri på 4.000 kvadratmeter, hvor målet er at kunne fremstille 900.000 liter whisky om året – mere end en tidobling af den nuværende volumen.

Planerne omfatter også et nyt tapperi og lagerfunktioner på 5.000 kvadratmeter, alt sammen opført i sortmalede bygninger ved siden af den gamle, vestjyske klitgård, som rummer smagerum, administration og de eksisterende lagerlokaler.

Medejer Henning Svoldgaard fra Stauning Whisky fik anbefalet Linde el-truck, som har været med til at effektivisere den interne logistik i virksomheden. Foto: Stauning Whisky.

I takt med udvidelsesplanerne er behovet for intern logistik også steget. Allerede nu, hvor Stauning Whisky producerer 80.000 liter whisky årligt, skal lastbiler tømmes for råvarer, 200-liters tønder skal stables på specialbyggede paller og efter mange års lagring igen køres til tapning, pakning og forsendelse. Til at flytte rundt på de dyre dråber har Stauning Whisky valgt en renoveret Linde E16 el-truck leveret af N.C. Nielsen.

”Vi fik en god anbefaling i netværket om at vælge Linde. Vi havde brug for en allround gaffeltruck til vores nuværende lager, hvor vi placerer tønderne på specialbyggede paller oven på hinanden og op i fem meters højde. På den måde udnytter vi lageret maksimalt. Vi har valgt en renoveret Linde el-truck med forlængede gafler og sideforskydning, og den støjsvage truck løser opgaven til perfektion”, fortæller Henning Svoldgaard, der er medejer af Stauning Whisky.

Historien om Stauning Whisky er også historien om en innovativ virksomhed, der fra begyndelsen har konstrueret egne opfindelser som eksempelvis gæringstanke, etikette-maskiner og en særlig ’kornvender’, der nænsomt vender og sprayer kornet i lange baner på et gulv. I takt med 2018-udvidelsen opstår der yderligere behov for at effektivisere den interne logistik.

Læs også: Logistikrobot kan overtage truckførerens arbejde

”Vi får en forøget volumen hele vejen gennem produktionsprocessen. Det skaber et stigende behov for at flytte rundt på råvarer, delprodukter og færdigvarer til lagring på tønder. Vi er meget opmærksomme på dette og regner eksempelvis med at skulle investere i specialbygget ’korn-truck’ med skovle, der kan flytte korn i fire store maltgange. Det er gedigent håndværk at fremstille whisky, men der skal også maskiner til, hvor det giver mening”, siger Henning Svoldgaard.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Når gaffeltrucken koster mere end den giver

Consafe Logistics

Sponseret

[Webinar] Smarter warehouse automation – lessons from a global retailer

Relateret indhold

19.11.2025SCM.dk

Verdens første elektriske 4x4 RoRo-traktor klar til havnene

19.11.2025Apport Systems A/S

Sponseret

Digitalt overblik gav Sydkystens Automatik kontrol over materialeforbruget

16.11.2025Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Når gaffeltrucken koster mere end den giver

14.11.2025TECSYS A/S

Sponseret

Er dit lager klar til Black Friday? Her er de kritiske punkter, der kræver fokus nu

13.11.2025TECSYS A/S

Sponseret

5 fordele ved lagerautomation

13.11.2025Consafe Logistics

Sponseret

[Webinar] Smarter warehouse automation – lessons from a global retailer

13.11.2025ECK – Ejnar C. Kjeldsen A/S

Sponseret

RFID behøver ikke være kompliceret

11.11.2025SCM.dk

Nordjyllands lagerlokaler bliver hurtigt lejet ud i takt med lavt nybyggeri

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Kursus
OHSMS ISO 45001:2018 Lead auditor arbejdsmiljø (CQI IRCA-certificeret)

Ved succesfuld gennemførelse af vores CQI and IRCA-certificeret OHSMS ISO 45001:2018 Lead Auditor Arbejdsmiljøkursus vil du være i stand til at planlægge, gennemføre og afrapportere effektive 1., 2. og 3. parts audits af arbejdsmiljøledelsessystemer i henhold til ISO 45001:2018 og i overensstemmelse med ISO 19011 og ISO 17021 standarderne.

Dato

17.11.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Bureau Veritas
Kursus
IATF 16949 Specialist

Med en kombination af teori, øvelser og praktiske eksempler giver IATF 16949 Specialist kurset dig en dybdegående forståelse for kravene i IATF 16949:2016 standarden inklusiv kravene i ISO 9001 standarden. Hovedfokus er dog på tillægskravene i IATF 16949 standarden.

Dato

24.11.2025

Sted

Vejle

Slimstock Nordic
Konference
Supply Chain Club den 24. november 2025 på Knudhule Badehotel i Ry. - Fuldt Booket

Fuldt booket. Kom og vær med til en dag fyldt med inspiration, faglig indsigt og aktuelle emner inden for supply chain management.

Dato

24.11.2025

Tid

09:00

Sted

Knudhule Badehotel, Ry – Randersvej 88, 8680 Ry

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Energiledelse efter ISO 50001:2018

Kurset Energiledelse efter ISO 50001:2018 er det rigtige sted at starte din kompetenceudvikling, hvis du er ny på energiledelsesområdet eller har brug for at få opdateret din grundlæggende viden om ISO 50001 standarden.

Dato

25.11.2025

Sted

Odense

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Ledelsens evaluering

Er din virksomhed certificeret, stilles der krav om, at I løbende gennemfører Ledelsens evaluering. Men hvordan gøres det mest effektivt og hvad kan vi lære af de virksomheder, der lykkes bedst med at gennemføre Ledelsens evaluering.

Dato

25.11.2025

Sted

Odense

Bureau Veritas
Kursus
Root Cause Analysis (RCA)

Årsagsanalyse bruges til at forbedre produktkvalitet, minimere sikkerhedsrisici og opfylde regulative krav. Det hjælper virksomheder til at identificere de underliggende årsager til afvigelser, så de kan implementere nødvendige ændringer for at forhindre gentagelse. Dette kan omfatte alt fra kvalitetsproblemer i et produkt til fødevaresikkerhedsproblemer som kemiske-, mikrobiologiske- og fremmedlegemerisici. Desuden anvendes årsagsanalyser ofte til dokumentationen af løsninger på eventuelle problemer eller hændelser, som er nødvendige ifølge regler, regulativer og ledelsesstandarder. Her er forståelsen for forskellen mellem korrigerende – og forebyggende handlinger nøglestenen.

Dato

25.11.2025

Tid

08:30

Sted

Kgs Lyngby