Danske SMV’er skal samarbejde med indiske virksomheder

Mulighederne for dansk erhvervsliv i Indien er store. Danske virksomheder skal have bedre hjælp til etablering af forretning i Indien. Det skal ske gennem målrettet matchmaking mellem danske virksomheder og indiske virksomheder på delegationsbesøg i Danmark.

Flere danske virksomheder skal få øjnene op for det indiske marked. Den geopolitiske situation gør Indien til et væsentligt alternativ til Kina, og samtidig har landet en veluddannet arbejdsstyrke, der gør Indien til en interessant forretningspartner. Foto: Industriens Fond

04.06.2024

SCM.dk

Sådan lyder ambitionen i det nye projekt ’Next Step India’, som Indian Danish Chamber of Commerce (IDCC) og Industriens Fond nu søsætter med en bevilling på knap 4 millioner kroner. 

”Indien spiller en stor og stigende rolle på det globale marked. Både når det kommer til eksport, som sourcing-destination og produktionsland. Men også hvis det handler om talentrekruttering og nye grønne partnerskaber. Next Step India skal være med til at udbrede viden om de mange muligheder Indien tilbyder dansk erhvervsliv”, siger Søren Holm Johansen, der er bestyrelsesformand i IDCC.  

Helt konkret skal projektet koordinere og matche danske SMV’er med indiske virksomheder på delegationsbesøg i Danmark. Derudover skal projektet afholde workshops og rådgivningsevents flere steder i landet i samarbejde med erhvervshusene. Dertil vil projektet skabe og formidle viden gennem partnerskaber og netværk samt tilbyde virksomhedsforløb, der kan hjælpe med at afklare mulighederne for at drive indisk forretning.  

”Udenlandske virksomheder, der er på besøg i Danmark, er allerede motiverede for at lave forretning. Derfor er det vigtigt, at de møder de rigtige samarbejdspartnere, når de er i landet. For især de mindre virksomheder er det dyrt at afsøge nye markeder, og derfor er SMV’er generelt tilbageholdende. Ambitionen med projektet er at hjælpe flere med at få adgang og fodfæste på det indiske marked ved at facilitere kontakten mere målrettet på dansk jord”, siger Søren Holm Johansen.  

”Flere danske virksomheder skal få øjnene op for de store muligheder, som det indiske marked rummer. Den geopolitiske situation gør Indien til et væsentligt alternativ til Kina, og samtidig har landet en veluddannet arbejdsstyrke, der gør Indien til en interessant forretningspartner. Med Next Step India vil vi gøre marked og samarbejde mere tilgængeligt for danske virksomheder, end det er i dag”, siger Thomas Hofman-Bang, der er direktør i Industriens Fond.  

Læs også: Lav løn forekommer hyppigst blandt udlændinge

Med i projektet er også Danish Export Association, der bidrager med at skabe kontakt til danske virksomheder med Indien-planer. 

”Next Step India er et vigtigt initiativ, som vi glæder os til at støtte op om. Eksport til Indien er ikke nødvendigvis nemt, men sammen kan vi uden tvivl styrke adgangen og fjerne barrierer, så flere eksportvirksomheder får øjnene op for potentialet på det indiske marked”, siger Anette Snedgaard Galskjøt, der er CEO i Danish Export Association. 

Om projektet  

  • Next Step India er et treårigt projekt initieret af det indisk-danske handelskammer IDCC i samarbejde med blandt andet Industriens Fond, Erhvervshusene og Danish Export Association. 
  • Projektet vil afholde workshops og rådgivningsevents, der skal få flere virksomheder til at afsøge mulighederne for at skabe forretning i Indien.  
  • Samtidig arbejder Next Step India med at styrke værdien og resultatet fra de indiske erhvervsdelegationer, der kommer til Danmark - gennem matchmaking, dialog med danske virksomheder og virksomhedsbesøg.

Kilde: Industriens Fond

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

20.06.2024SCM.dk

Ege Carpets omstiller til mere bæredygtig produktion

20.06.2024SCM.dk

Er der et liv efter compliance?

14.06.2024SCM.dk

Alt for få elvarebiler på vejene - målet er langt væk

14.06.2024SCM.dk

Grøn omstilling af forsyningskæder kræver samarbejde på tværs af grænser

13.06.2024SCM.dk

Viden om CO2-belastning påvirker hvad der ender i indkøbskurven

12.06.2024SCM.dk

Miljøbekymringer får næsten halvdelen af forbrugere til at skifte kostvaner

12.06.2024Descartes

Sponseret

Sanktioner kan være en udfordring for dem, der arbejder med transport og logistik

11.06.2024SCM.dk

Danskerne er trætte af produkter i dårlig kvalitet

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Electrical Site Supervisor

Er du parat til at gøre verden til din arbejdsplads? Med 150+ rejsedage om året bliver du en af vores vigtigste repræsentanter på kundernes sites, hvor vi leverer og installerer komplekse og højteknologiske logistikløsninger. Vil du bidrage med din faglighed og dine evner for teknisk ledelse? Så er det netop dig, vi søger til en stilling som Electrical Site Supervisor!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup