Danske virksomheder er bange for at outsource it

Ny undersøgelse viser, at danske virksomheder er tilbageholdende med at outsource deres it-infrastruktur, og det betyder, at de mister konkurrenceevne.

12.05.2014

SCM.dk

En undersøgelse foretaget for it-løsningsleverandøren GlobalConnect blandt 50 mellemstore og store danske virksomheder fastslår, at de danske virksomheder er meget forsigtige med at outsource deres it-infrastruktur.

Læs også: Dansk direktør bag kæmpeaftale om it-outsourcing

Virksomhederne er især bekymrede omkring sikkerheden og stiller sig tvivlende overfor, hvor meget der kan eller skal outsources, og det får ifølge rådgivningsfirmaet Gartner konsekvenser for deres konkurrenceevne.

”Markedet for Infrastructure as a Service (IaaS) er stadig en smule umodent, men på sigt skal virksomhederne i Danmark tage denne teknologi til sig for ikke at tabe konkurrencemæssige fordele”, vurderer executive partner hos Gartner, Peter Andersen.

Når danske virksomheder skal koncentrere sig om at drive deres it-infrastruktur selv, bruger deres it-afdeling for mange ressourcer på drift og kan ikke holde det nødvendige fokus på at designe systemer, der kan understøtte virksomheden. Det koster konkurrenceevne, lyder vurderingen fra GlobalConnect.

”Vi skal fokusere på, hvad vi kan drive som en standardvare og få dem outsourcet, og undgå at outsource udviklingsopgaver, som svarer til at eksportere viden ud af landet. Ved at effektivisere kan vi faktisk konkurrere med lande som Kina og Filippinerne”, siger Christian Holm, salgs- og marketingsdirektør hos GlobalConnect.

60 procent outsourcer kun småting
Undersøgelsen viser, at det kun er 20 procent af de adspurgte, der har outsourcet alt eller det meste af deres it-infrastruktur, mens hele 60 procent af respondenterne i undersøgelsen kun outsourcer småting, så som backup, mailserver, hosting eller tilsvarende enkelte elementer af it-infrastrukturen.

Det betyder ifølge GlobalConnect, at de går glip af den driftsbesparelse og økonomiske gevinst, som IaaS kan give dem, og derved har virksomhederne ikke de nødvendige ressourcer til at gøre brug af deres knowhow, som kan udvikle konkurrenceevnen.

”Det er en ganske skrækkelig fremtidstanke, at vi risikerer at miste mulighederne for fortsat at være konkurrencedygtige, når vi sagtens kan gøre os gældende med den rette strategi”, siger Christian Holm.

Læs også: Indspark: Er outsourcing stadig den rigtige løsning?

Hos Gartner er holdningen klar, cloudservices vil blive en dominerende faktor i fremtiden, og det skal de danske virksomheder forholde sig til.

- JKK 

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Ny Toyota Traigo48-serie med uovertruffent design og banebrydende ydeevne

Apport Systems A/S

Sponseret

Lagerstyring på autopilot - få dit lager til at tænke selv

Relateret indhold

28.04.2025Brother Nordic A/S

Sponseret

Linerless labels: En lille teknologi med store fordele

22.04.2025SCM.dk

Nyt projekt og 40 millioner skal styrke produktionen med AI og robotter

22.04.2025SCM.dk

Mangel på kompetencer og lovgivning bremser AI i virksomheder

16.04.2025SCM.dk

Ny robotteknologi skal ruste industrien til at navigere i en usikker verden

11.04.2025AGR

Sponseret

Effektiv lagerstyring starter med pålidelige data

08.04.2025SCM.dk

9 ud af 10 nordamerikanske CPO’er vil indføre AI-agenter i 2025

07.04.2025SCM.dk

Fransk gigant satser stort på kunstig intelligens

04.04.2025Columbus

Sponseret

Enhancing manufacturing with AI: Microsoft Copilot for Field Service explained

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle