Danske virksomheder præsenterer digital og bæredygtig produktion på tysk industrimesse

Fagområder som energieffektivitet, bæredygtig produktion og digital transformation er i højsædet på den tyske industrimesse Hannover Messe 2022 den 30. maj til 2. juni. Det er kernekompetencer for mange danske virksomheder, og tre danske parter er derfor gået sammen for at arrangere en 306 m2 stor dansk fællestand på messen.

Danske leverandører til industrien har mulighed for at melde sig på en dansk fællesstand på Hannover Messen den 30. maj til 2. juni. Foto fra sidste messe. Foto: Deutsche Messen..

13.04.2022

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Kontakt til 100.000 miljøbevidste internationale kunder fra 306kvm dansk stand. Sådan lyder det fristende tilbud fra Danish Export Association, DI fremstillingsindustrien og Strauss & Partnere. De tre parter tilbyder en fælles platform til udstilling på Hannovers store, internationale industrimesse.

Digitalisering og bæredygtig produktion er de bærende temaer for de rundt regnet 4.000 udstillere på verdens førende fagmesse for industriel teknologi. Digitalisering påvirker industriens måde at fremstille mere individuelle produkter på med øget fokus på minimering af energiforbrug og miljøbelastning.

Hent gratis billet

Find en gratis billet til Hannover Messen her.

Nye forbrugsmønstre og klima
Det skal opfylde kravene fra markedets ændrede forbrugsmønstre og det stigende fokus på klimabeskyttelse. Danske virksomheder står meget stærkt på netop de felter – ikke mindst i forhold til de tyske eksportkunder - og derfor kan det ifølge arrangørerne af den danske platform være en rigtig fin oplevelse at deltage aktivt på den danske fællesstand.

Hannover Messe 2022 har mandag 30. maj til torsdag 2. juni 2022 fokus på den stigende betydning af den digitale transformation og bæredygtighed inden for industriens produktions-, underleverandør- og energisegmenter. Områder som energieffektivitet og brugen af autonome produktionsprocesser foruden de udfordringer, som interfaces, protokoller og sikkerhed fører med sig, er derfor fokusområder i 2022. Det er alle temaer, hvor danske virksomheder sagtens kan markere sig i den internationale konkurrence, hvilket ydermere bliver lettet af initiativet bag den danske fællesstand.

Genvej til nye markeder
Alle statistikker peger nemlig på, at deltagelse på internationale messer giver danske virksomheder genveje til nye markeder og en øget eksportomsætning. Men ofte kan det virke som en uoverkommelig opgave at deltage på disse messer, og derfor ser man relativt få danske virksomheder som udstillere på ellers særdeles attraktive og produktive messer.

Vil du udstille på messen?

Man kan kontakte de nedenstående organisationer/firmaer for tilmelding og flere oplysninger om mulighederne for eksport via Den danske Fællesstand:
• Danish Export Association, Inge Lis Nielsen, inn@danishexport.dk, www.danishexport.dk
• DI fremstillingsindustrien, Annette Flies, ffi@di.dk,      www.di.dk
• Strauss & Partnere, Jan Strauss, mail@strausspartner.com,   www.strausspartner.com

Traditionelt har den danske fællesstand tiltrukket danske underleverandører – typisk inden for maskinsegmentet. Der er dog intet til hinder for, at også danske højteknologiske virksomheder med et ønske om at øge eksporten til Tyskland og verdensmarkedet kan deltage og få adgang til Hannover Messes mange interesserede besøgende.

Danish Export Association, DI fremstillingsindustrien og Strauss & Partnere, sidstnævnte er repræsentant for Hannover Messe i Danmark, oplyser, at de igen i 2022 har sikret en lang række danske udstillere en god placering med den danske fællesstand. Standen er designet med et tydeligt dansk designpræg, og en standen vil med sine samlede 306m² tiltrække større opmærksomhed og flere besøgende til standen end mange små, individuelle stande kunne tilbyde. Udstilling på den danske fællesstand er baseret på en fast og lav pris, hvor man fra første færd er godt på plads – om end der selvfølgelig er mulighed for at tilkøbe ydelser som praktikantassistance og yderligere support i det omfang, man finder det nødvendigt.

Når danskere møder danskere
Der er en tendens til, at paraderne falder, når danskere møder danskere i udlandet, og det kan derfor være meget opløftende for danske besøgende på Hannover Messe at bruge lidt tid på den danske fællesstand. Ud over den direkte kontakt, der kan føre til gode og frugtbare fremtidige samarbejder, så kan møder og samtaler på et dansk-dansk bilateralt plan give oplysninger om andre produkter og ydelser, der kan være til gavn for danske besøgende på messen, og dermed fungerer udstillerne på den danske fællesstand som en slags ambassadører for flere grene af dansk industri.

Fakta om messen

Hannover Messen er verdens førende industrielle show. Under hovedtemaet ”Industriel Transformation” vil messen i 2022 sætte fokus på ”Automation, Motion & Drives”, ”Digital Ecosystems”, ”Energy Solutions”, ”Logistics” samt ”Engineered Parts & Solutions” foruden ”Global Business & Markets” og ”Future Hub”. Ledende emner under såvel udstilling som konferencer inkluderer AI (kunstig intelligens), letvægtsdesigns, industri 4.0, it-sikkerhed, CO2-neutral produktion samt logistik 4.0. Konferencer og erhvervsfora fuldender programmet for messen. Næste udgave af Hannover Messe finder sted 30. maj til 2. juni, 2022 i Hannover, Tyskland. Portugal er partnerland i 2022.

Og selv om de dansk-danske relationer altid plejes godt i udlandet, så kommer man ikke uden om, at man fra Den danske Fællesstand også har adgang til de forventede 100.000 internationale potentielle kunder, som forventes at besøge HANNOVER MESSE 2022.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

22.05.2024SCM.dk

Vi kommer ikke i mål ad frivillighedens vej

22.05.2024SCM.dk

90 millioner kroner skal styrke dansk tech innovation

17.05.2024SCM.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024SCM.dk

Palle- og forsyningskædevirksomhed får ny landechef

16.05.2024Industriens Fond

Sponseret

Hvad er NIS2?

16.05.2024SCM.dk

Udsigt til besøgsrekord på El & Teknik ´24

16.05.2024SCM.dk

Leverandører skal uddannes i bæredygtighed

15.05.2024TrueCommerce

Sponseret

Obligatorisk e-fakturering i Polen

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup