DB Schenker er samarbejdspartner på Børnenes Trafikskole

Sammen med Børnenes Trafikskole bliver børn inviteret ind i en trafiklegeplads, hvor de blandt andet har kan komme op i en lastbil og lære om højresvingsulykker og blinde vinkler. Formålet er klart: at børnene skal opnå forståelse for trafikreglerne, så de bliver motiveret til selv at færdes sikkert i trafikken.

En rapport fra DTL fra 2018 viser, at antallet af dræbte og tilskadekomne cyklister i højresvingsulykker er faldende siden 2016, men der er stadig plads til forbedringer. Der er derfor ingen tvivl om, at forsat læring på området er en nødvendighed for at nedbringe tallene, og hvor bedre end at starte med børnene, som er de næste der skal ud i trafikken og færdes. 

Danmark rundt

I hele uge 17, 18 og 19 har Børnenes Trafikskole været på Bilka Tour rundt i Danmark, og holdt til på udvalgte Bilka lokationer. Selvom det danske vejr ikke altid er medgørligt, stod trafikskolen klar, og der var heldigvis altid tørt inde i den store DB Schenker lastbil. Så på trods af vind og vejr blev undervisningen gennemført.

DB Schenker har været med på otte lokationer i uge 18 og 19. Ved hvert sted har institutioner og forbi passende benyttet sig af muligheden for at besøge Børnenes Trafikskole. I har ca. 2100 børn har været igennem trafikskolen på Bilka Touren.

Læring gennem leg

Hvordan sker højresvingsulykker? Hvad er en blind vinkel og hvor stor er den? Hvad betyder alle trafikskiltene? Alt det og meget mere får børnene svar på i Børnenes Trafikskole. Gennem leg og bevægelse lærer børnene om trafikreglerne og respekt for bilerne, når de træder ind i den mobile trafikskole.

”I vores trafiklæring har vi stor fokus på læring i højresving, derfor er samarbejdet med DB Schenker det helt rigtige. Begge ønsker større fokus og opmærksomhed på højresving, og med vores nye samarbejde med DB Schenker kommer vi ud til skoler og events, hvor man kan komme op i en stor lastbil, og med egne øjne opleve det chaufføren kan se, og især det, som ikke kan ses,” fortæller Carsten, stifter af Børnenes Trafikskole.

Fokus på trafiksikkerhed året rundt

For at mindske uheld i trafikken, især for børn, som starter i skole, vil trafiklæring give en bedre forståelse af, hvor der kan opstå farlige situationer. Især for lastbiler kan det være svært at se cyklister, og det er netop derfor vi er gået ind i projektet.

”Sikkerhed og tryghed er vigtigt i trafikken, og det ved vi alt om, da vores chauffører bruger mange timer på vejen hver dag. Derfor synes vi, det er et fantastisk projekt, og god mulighed for at møde børnene i børnehøjde med et vigtigt budskab,” forklarer Henrik Dam Larsen, CEO i DB Schenker.

Året rundt kommer trafikskolen også ud på forskellige skoler og underviser i trafiksikkerhed – og også her vil der nogle af stederne være en DB Schenker lastbil, hvor førerhuset kan udforskes og børnene kan lære mere om udfordringerne for en lastbil i trafikken.

Forskellige klassetrin modtager undervisningsmateriale, som er udviklet til lige netop deres målgruppe og alder, og der undervises helt op til 9. klasse. Ydermere er der optaget videomateriale til undervisning med Bamse Betjent, en DB Schenker lastbil og chauffør, som uddyber trafik- og sikkerhedsregler samt hvilke forbehold man skal tage.

14.12.2020DB Schenker

Sponseret

DB Schenker får sin første eCanter

15.10.2020DB Schenker

Sponseret

DB Schenker kører nu på HVO100 biodiesel

04.06.2020DB Schenker

Sponseret

En ny visuel identitet: DB Schenkers mest markante relancering af brandet i mere end 10 år

24.10.2019DB Schenker

Sponseret

DB Schenker investerer trecifret millionbeløb i 90.000 m2 grund til stort logistikcenter ved Taulov i DanmarkC

01.10.2019DB Schenker

Sponseret

Connect4Land: DB Schenker gør logistik nemmere

20.06.2019DB Schenker

Sponseret

Selvkørende lastbil får debut på svensk landevej