DB Schenker kører nu på HVO100 biodiesel

DB Schenker har lavet en aftale med Q8 om at køre på det 100 % fossilfrie HVO100 biodiesel. Til en start vil ca. halvdelen af DB Schenkers distributionsbiler på Sjælland, med fokus på Storkøbenhavn, fra 1. oktober 2020 køre på HVO100 biodiesel, og derved være med til at reducere CO2 -udledningen med op til 90 %. HVO100 er et bæredygtigt alternativ til traditionel diesel, som kan tankes på de fleste dieselbiler i dag.

Med HVO100 kan vi reducere vores CO2-udledning markant, mens vi indfaser andre bæredygtige løsninger, siger Henrik Dam Larsen, Adm. Direktør hos DB Schenker Danmark. Foto: DB Schenker Danmark.

En del af DB Schenker koncernens overordnede strategi er at reducere virksomhedens CO2-aftryk med 50 % frem mod 2030 samt indkøbe moderne og ren teknologi. Virksomheden ser det som en investering i fremtiden at være klar til at teste forskellige løsninger hen mod at gøre deres transport mere bæredygtig.

- Vi skal alle forbedre det miljø vi har, mens vi kan. Som virksomhed ønsker vi at gå forrest og vise vejen i transportbranchen. Med HVO100 biodiesel kan vi nu reducere CO2-udledningen med op til 90 % og NOx med op til 10 % på de udvalgte kørsler ved omstilling fra konventionel diesel til HVO100 biodiesel. Det er p.t. et dyrere brændstof blandt andet på grund af afgifter, men noget, der er bedre, har aldrig været billigere, og i det lange løb vil vi alle se effekten og værdien, siger Niels Haack Josefsen, Head of Brokerage hos DB Schenker Danmark

Flere bæredygtige tiltag vil følge for virksomhedens danske del, der også ser med interesse på både el og alternative transportformer med mindre påvirkning, og virksomheden vælger nu HVO100 til, da brændstoffet kan tankes på deres eksisterende bilflåde og dermed giver mulighed for at udnytte bilernes levetid og starte deres omstilling med det samme.

- Jeg er sikker på, at fremtiden bringer mange spændende innovative tiltag, som kan bidrage til, at vi når vores mål. Med HVO100 kan vi reducere vores CO2-udledning markant, mens vi indfaser andre bæredygtige løsninger, siger Henrik Dam Larsen, Adm. Direktør hos DB Schenker Danmark

DB Schenker har en aftale med Q8 om at tanke deres produkt HVO100 Biodiesel, og brændstofvirksomheden har lige åbnet deres syvende anlæg med HVO100 i Danmark på Stamholmen i Hvidovre – tæt på DB Schenkers hovedkvarter.

-  Vores ambition er at udvikle produkter og services, der hjælper vores kunder med omstillingen til mere bæredygtig transport. HVO100 er lige nu et interessant produkt i markedet, fordi det er fossilfrit og ret massivt kan reducere CO2-udledningen i transportsektoren og med transportørens nuværende bilflåde. Derfor har vi også planer om at udbygget netværket af HVO100-stationer, hvor det giver mening, siger Helle Dahlgren Skov, Retaildirektør hos Q8.

Ifølge DB Schenker skal bilerne køre fast på HVO100:

- Jeg glæder mig over de mange spændende, nye teknologier, der kommer netop i disse tider, hvoraf HVO100 biodiesel en fantastisk og umiddelbar løsning. Sammen med kompetente samarbejdspartnere vil vi i DB Schenker hver dag forsøge at tage de bedste miljømæssige beslutninger, som vi kan i den samfundsmæssigt vigtige branche vi er i. Dette til gavn for alle, dermed også for dem som ikke direkte er vores kunder. Miljø handler ikke kun om os selv, det handler om os alle, siger Henrik Dam Larsen. 

Fakta:

  • Q8 HVO100 Biodiesel er et 100 % fossilfrit alternativ til diesel
  • Q8 HVO100 Biodiesel reducerer CO2-udledningen med op til 90 %, sammenlignet med konventionel diesel
  • HVO100 ligner rent kemisk almindelig diesel, og derfor er det muligt at skifte frit mellem og eventuelt blande HVO og diesel
  • Q8 HVO100 Biodiesel er baseret på slagteaffald primært fra industri og slagterier og dermed restprodukter som ikke er brugbare som fødevarer

DB Schenker

Med omkring 76.900 ansatte på mere end 2.100 lokationer i over 130 lande, er DB Schenker en af verdens ledende logistikudbydere. Virksomheden tilbyder transport inden for land, luft, og sø, samt omfattende logistikløsninger og global Supply Chain Management. DB Schenker er førende inden for europæisk landtransport. Deres interne forretningsenhed forbinder de vigtigste økonomiske regioner i mere end 40 europæiske lande med et netværk på omkring 32.000 faste ruter om ugen.

14.12.2020DB Schenker

Sponseret

DB Schenker får sin første eCanter

15.10.2020DB Schenker

Sponseret

DB Schenker kører nu på HVO100 biodiesel

04.06.2020DB Schenker

Sponseret

En ny visuel identitet: DB Schenkers mest markante relancering af brandet i mere end 10 år

24.10.2019DB Schenker

Sponseret

DB Schenker investerer trecifret millionbeløb i 90.000 m2 grund til stort logistikcenter ved Taulov i DanmarkC

01.10.2019DB Schenker

Sponseret

Connect4Land: DB Schenker gør logistik nemmere

20.06.2019DB Schenker

Sponseret

Selvkørende lastbil får debut på svensk landevej