De digitale ledere performer bedst

IFS brugte en dag på at understrege en af tidens store trends: Data og digitalisering er uundgåelige områder for virksomheder, der vil have succes i fremtiden. Det ved de i Asien.

Der er fart på den digitale udvikling, og de virksomheder, der formår at tage mulighederne til sig, er fremtidens vindere, lød budskabet fra Olof Hernell..

31.05.2017

SCM.dk

Hvis man som virksomhed vil frem i verden og fastholde – eller styrke – sin position på markedet i de kommende år, så er der ingen tvivl om, at digitalisering og data er elementer, man er nødt til at ikke bare forholde sig til, men også inddrage og anvende aktivt i sin forretning.

Læs også: IoT forudser servicebehov – virksomhed sparer stort

Den besked er efterhånden ikke ligefrem ny, men ikke desto mindre stadig yderst aktuel, og ikke mindst stadig også en udfordring for adskillige virksomheder, herunder i transport- og logistikbranchen. Derfor inviterede den svenske softwarevirksomhed IFS i maj til Manufacturing Forum, hvor interesserede parter kunne få inspiration til og mulighed for at debattere om emnet.

IFS er for nylig blevet opkøbt af den svenske kapitalfond EQT, og herfra var Chief Digital Officer, Olof Hernell, dagens første taler. Han adresserede dagens tema fra det store perspektiv.

”Teknologi udvikler sig i dag med eksponentiel hastighed, samtidig med at priserne falder. Det gør data og digitale løsninger langt mere tilgængelige for langt flere mennesker og virksomheder, og eksempelvis på purchasing-området giver det B2B-køberne superkræfter. Derfor vil data være redskabet, der kan fortælle om, hvilke firmaer der får succes i fremtiden, og dem, der performer bedst, er de digitale ledere”, sagde han.

Presale consultant for IFS, Brendan Viggers, præsenterede virksomhedens EOI-løsning. Foto: Anders Kampmann.

Hastigheden skal i vejret
På den baggrund pegede han videre på, at netop hastighed er et helt afgørende parameter i den digitale tilvænning – eller deciderede omstilling – mange virksomheder står over for eller er midt i.

”Som virksomhed skal man gentænke den hastighed, man agerer med; det er ikke længere nok at være en fast follower. I mange tilfælde vil hastighed være vigtigere end kvalitet, når det kommer til at omfavne en ny løsning eller en anderledes tilgang til en kendt udfordring”, sagde Olof Hernell.

I den sammenhæng fremhævede han Asien, der ifølge Boston Consulting Group står til at overhale Europa på digitaliseringsgrad omkring 2025. Det skyldes bl.a., sagde han, at asiatiske virksomheder ofte er mere agile, når det kommer til at tage nye teknologiske muligheder til sig, ikke mindst på softwareområdet, hvor man er meget bevidst om værdien i fx at kunne forudse produktionsbehov og efterspørgselsmønstre.

Den tråd samlede presale consultant for IFS, Brendan Viggers, straks op. Hans forretningsområde, Enterprise Operational Intelligence (EOI), er således et af de værktøjer, der kan give virksomheder et bedre overblik over organisationen, bl.a. gennem datavisualisering i real-time.

”Løsningen kan eksempelvis præcist vise, hvor et problem er opstået i fx en produktionslinje, og give en specifik, detaljeret besked om det direkte til de relevante folk. Det kan hjælpe en virksomhed med dens forecasting-indsats og dermed knytte driften direkte til forretningsstrategien”, sagde han.

<p>Det er ikke længere nok at være en fast follower</p>

Olof Hernell

Digitale hjælpemidler
Den type løsninger er noget af det der bliver forsket i på Chalmers University of Technology (Chalmers tekniska högskola) i Göteborg. Her er Björn Johansson professor, og han fortalte om nogle af de trends, hans team beskæftiger sig med i universitets Smart Industry Lab.

”Der er rigtig mange teknologiske og digitale hjælpemidler, der kan være med til at effektivisere den moderne virksomhed, specielt i produktions- og transportbranchen. 3D-scanning og -printning, visualisering med 3D-briller i augmented reality og lignende værktøjer kan eksempelvis bruges til at levere præcise målinger til at forberede installationer af udstyr eller reparationer. Og så har vi et projekt i gang, hvor en fabrik er blevet koblet op på 5G for at måle effektivitet, fleksibilitet, sporbarhed og bæredygtighed, så der sker rigtig meget”, sagde han.

Læs også: Digitale øjne og data i forsyningskæden

Dermed er der for alvor lagt op til, at de virksomheder, Olof Hernell kaldte frontier firms, som griber de digitale chancer, i de kommende år kan tage nogle solide og hurtige skridt fremad. ”Hvilke virksomheder, der gør sig fortjent til at være med i den gruppe, vil vise sig – men langt hen ad vejen er det op til dem selv”, som han sagde. Opskriften lader til at være digital.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

24.05.2024SCM.dk

SCM Agendaen – Det gode ERP-projekt

24.05.2024SCM.dk

Millioner skal sætte fart på cirkulær plast og ESG-udvikling

24.05.2024SCM.dk

Matematiske modeller kan give energibesparelser på op til 20 procent

24.05.2024SCM.dk

Bliv klogere på brug af kunstig intelligens i jeres forsyningskæde

23.05.2024SCM.dk

Ny alliance vil udvikle nye danske ChatGPT’er

22.05.2024SCM.dk

90 millioner kroner skal styrke dansk tech innovation

21.05.2024SCM.dk

Milliarder skal forgylde fremtidens kvanteteknologi

20.05.2024Columbus

Sponseret

The Retailer's Guide to 2024 - Loyalty, brand identity, and time matter

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup