Descartes fremtidssikrer digitaliseringen i logistikbranchen ved at opkøbe Portrix

Descartes Systems Group har opkøbt den tyske logistiksoftwarevirksomhed Portrix Logistics Software. Med opkøbet styrker Descartes sin verdensledende position som leverandør af løsninger til logistikintensive virksomheder – og er med til at fremtidssikre logistikbranchens digitaliseringsrejse.

Portrix' kerneprodukt, Global Price Management (GPM), anvendes af kunder til at gøre global ruteplanlægning, prissætning, klassificering og kapacitetsallokering mulig. Foto: Descartes.

Portrix er førende leverandør af multimodale rate management-værktøjer til leverandører af logistiktjenester. Som et led i at styrke sin position på markedet har Descartes Systems Group nu opkøbt den tyske softwarevirksomhed, der specialiserer sig i rate management.

”Automatiserede rate management-værktøjer er afgørende for logistikleverandører, der ønsker at digitalisere kundeoplevelsen. I takt med at momentum for digitalisering accelererer, fortsætter efterspørgslen efter vores løsninger med at vokse. Vi har især set en øget efterspørgsel efter en integreret Descartes Kontainers-Portrix-løsning, hvilket gjorde beslutningen om at blive en del af Descartes til et logisk næste skridt for virksomheden og vores kunder. Vi ser frem til at føre vores eksisterende partnerskab med Descartes op på næste niveau”, siger medstifter af Portrix og nu VP Product Management, Rate Management Solutions hos Descartes, Henning Voss.

Portrix har i over ti år hjulpet deres kunder – herunder nogle af verdens største logistikvirksomheder – med at effektivisere og automatisere komplekse og globale rate management-processer inden for fragt. Virksomhedens kerneprodukt, Global Price Management (GPM), anvendes af kunder til at gøre global ruteplanlægning, prissætning, klassificering og kapacitetsallokering mulig. For Descartes er opkøbet et naturligt skridt i ambitionen om at være et skridt foran, når det handler om investeringer i digitaliseringen af logistikbranchen.

”Logistikbranchen ser fordelene ved digitalisering og automatisering. Hvis leverandører af logistiktjenester ikke øger deres investeringer i denne del af deres virksomhed, risikerer de fremover at skulle kæmpe med højere omkostninger og en dårligere kundeoplevelse. Kombinationen af vores investering i Portrix kombineret og vores nyeste investeringer i selskaber som Kontainers og QuestaWeb giver os mulighed for at tilbyde et virkelig differentieret end-to-end-produkt til alle, der ønsker at digitalisere deres virksomhed med en allerede integreret løsning. Vores rate management og online bookingværktøj kan også hjælpe kunder, der ønsker at forbedre deres virksomhed, samtidig med at de bevarer investeringerne i deres eksisterende backofficesystem”, siger adm. direktør for Descartes, Edward J. Ryan.

Omkostningen til opkøbet ligger på 22 millioner euro.

Mere fra...

02.07.2024Descartes

Sponseret

Descartes bliver stærkere inden for fragthåndtering med opkøbet af BoxTop Technologies

12.06.2024Descartes

Sponseret

Sanktioner kan være en udfordring for dem, der arbejder med transport og logistik

15.05.2024Descartes

Sponseret

54 % af alle virksomheder inden for supply chain og logistik satser på automatisering

07.05.2024Descartes

Sponseret

Descartes opkøber irsk virksomhed inden for told- og RFID-løsninger

27.02.2024Descartes

Sponseret

3 ud af 4 virksomheder inden for logistik oplever den mærkbare mangel på arbejdskraft

10.01.2024Descartes

Sponseret

Fire tendenser, der vil forme logistik- og transportbranchen i 2024