Det grønne budskab skal ud til fragtkunderne

For Head of freight hos ForSea Ferries, Peter Kesting, handler jobbet først og fremmest om at få nogle flere lastbiler ombord på færgerne mellem Helsingør og Helsingborg. Med CO2-besparende batterifærger i drift skal den grønne dagsorden også i spil.

”Nu har vi ombygget to af vores færger, og de to andre skal helt sikkert også konverteres på et tidspunkt, og det hænger sammen for os finansielt. Det signal vil vi gerne sende til omverdenen”, siger Peter Kesting. Foto: ForSea Ferries..

07.10.2019

Anders Kampmann, SCM.dk

Færgerne mellem Helsingør og Helsingborg har efterhånden sejlet i pendulfart fra den danske til den svenske side i adskillige årtier, og selvom Øresundsbroen skærpede konkurrencen efter sin åbning i 2000, så er der stadig fint med trafik over sundets nordlige ende.

Læs også: ForSea hædres med pris for batteridrevne færger

Efter en lang periode med både Scandlines og HH Ferries som aktører på ruten, er driften nu samlet hos selskabet ForSea Ferries, og her sidder Head of freight Peter Kesting med ansvaret godstransporten. Hans rolle er først og fremmest ”at få flest mulige lastbiler til at krydse hos os”, som han siger.

Det har traditionelt set handlet om at skabe de bedst mulige betingelser sammenlignet med primært broen, og i mindre grad også Østersøruterne fra Tyskland og de jyske ruter over Kattegat. Her er den kortere afstand nordpå, og den deraf følgende sparede transporttid, et helt centralt element, der sidste år var med til at få 452.000 lastbiler til at tage sejlturen med ForSea.

Det samme tal lød i 2015 på 370.000, så der er fin vækst, og det vil man selvsagt gerne holde fast i. Derfor er man også begyndt at se på andre parametre, som kan lokke kunderne til. Over de senere år har man således bygget to af sine fire færger om til ren batteridrift, og det skal bruges aktivt.

”Med de elektriske færger i drift har vi reduceret vores CO2-udledning med 65 procent og er dermed blevet meget grønnere. Det budskab vil vi gerne have på agendaen over for vores fragtkunder. Deres fokus er traditionelt pris-pris-pris, men det grønne er også på vej ind, selvom det er mindre håndgribeligt – de føler ikke ’det grønne pres’ endnu”, forklarer Peter Kesting.

Bliver ikke valgt til – endnu
Han erkender da også, at det er ”et langt sejt træk at få de grønne aspekter højere op på dagsordenen”, når det gælder transportvalg. Samtidig fornemmer man dog også, at det er et område, der får større og større opmærksomhed, og at timingen derfor er god, når det kommer til at præsentere et miljøvenligt alternativ.

Om Peter Kesting:

Uddannelse:
Speditør fra Niels Brock, lederuddannelse i Dansk Retursystem, akademiuddannelse i SCM fra CBS.

Erhvervskarriere:
ForSea siden 2015. Tidligere logistikchef i Dansk Retursystem og filialchef i Bring Logistics. Aktiv inden for spedition siden midtfirserne.

Fritid:
Familie og motionscykling, bl.a. 43 km til og fra arbejde.

”Det afgørende er, at vi kan vise en positiv prisforskel; det vil gøre en forskel. Nu har vi ombygget to af vores færger, og de to andre skal helt sikkert også konverteres på et tidspunkt, og det hænger sammen for os finansielt. Det signal vil vi gerne sende til omverdenen”, siger Peter Kesting.

Generelt peger han på, at der er langt mellem de negative reaktioner på ForSeas batteristrategi, også når det gælder privatbilerne og de gående passagerer, for hvem ’de bløde gevinster’ ved omlægningen, først og fremmest i form af langt mindre støj ombord, er meget værdsatte.

Hele pakken skal nu trækkes endnu mere ind i markedsføringen og arbejdet med at trække fragtkunder fra ikke bare Danmark, men hele Europa, fra den faste forbindelse mellem København og Malmö, og som nævnt også mulighederne fra Jylland og Tyskland, til den flydende lidt længere nordpå.

Læs også: ForSea: Markant miljøgevinst med elfærger på Helsingør-Helsingborg

Og som Peter Kesting påpeger: ”Vi fornemmer ikke, at vi bliver valgt til på denne her baggrund – endnu i hvert fald – men vi har et attraktivt tilbud, og det vil vi hele tiden forsøge at forbedre”, siger han og tilføjer, at man også vil gøre, hvad man kan for at tiltrække elektriske lastbiler, når de på et tidspunkt begynder at dukke op for alvor.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

11.07.2024SCM.dk

Fremtidens transport har flere udfordringer end blot elektrificering

05.07.2024DTU Learn for Life

Sponseret

Nyt kursus i jernbaneteknologi tilbyder dybdegående indsigt

04.07.2024GS1 Denmark

Sponseret

5 gode råd til at kortlægge dine emballagedata

02.07.2024Descartes

Sponseret

Descartes bliver stærkere inden for fragthåndtering med opkøbet af BoxTop Technologies

02.07.2024SCM.dk

Maersk har trukket sig - DSV fortsat med i budkrig om DB Schenker

02.07.2024GS1 Denmark

Sponseret

22 af verdens største virksomheder er enige: Farvel stregkode – og velkommen QR-kode fra GS1

28.06.2024SCM.dk

Strøm og fjernvarme blev grønnere sidste år

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup