Det grønne budskab skal ud til fragtkunderne

For Head of freight hos ForSea Ferries, Peter Kesting, handler jobbet først og fremmest om at få nogle flere lastbiler ombord på færgerne mellem Helsingør og Helsingborg. Med CO2-besparende batterifærger i drift skal den grønne dagsorden også i spil.

”Nu har vi ombygget to af vores færger, og de to andre skal helt sikkert også konverteres på et tidspunkt, og det hænger sammen for os finansielt. Det signal vil vi gerne sende til omverdenen”, siger Peter Kesting. Foto: ForSea Ferries..

07.10.2019

Anders Kampmann, SCM.dk

Færgerne mellem Helsingør og Helsingborg har efterhånden sejlet i pendulfart fra den danske til den svenske side i adskillige årtier, og selvom Øresundsbroen skærpede konkurrencen efter sin åbning i 2000, så er der stadig fint med trafik over sundets nordlige ende.

Læs også: ForSea hædres med pris for batteridrevne færger

Efter en lang periode med både Scandlines og HH Ferries som aktører på ruten, er driften nu samlet hos selskabet ForSea Ferries, og her sidder Head of freight Peter Kesting med ansvaret godstransporten. Hans rolle er først og fremmest ”at få flest mulige lastbiler til at krydse hos os”, som han siger.

Det har traditionelt set handlet om at skabe de bedst mulige betingelser sammenlignet med primært broen, og i mindre grad også Østersøruterne fra Tyskland og de jyske ruter over Kattegat. Her er den kortere afstand nordpå, og den deraf følgende sparede transporttid, et helt centralt element, der sidste år var med til at få 452.000 lastbiler til at tage sejlturen med ForSea.

Det samme tal lød i 2015 på 370.000, så der er fin vækst, og det vil man selvsagt gerne holde fast i. Derfor er man også begyndt at se på andre parametre, som kan lokke kunderne til. Over de senere år har man således bygget to af sine fire færger om til ren batteridrift, og det skal bruges aktivt.

”Med de elektriske færger i drift har vi reduceret vores CO2-udledning med 65 procent og er dermed blevet meget grønnere. Det budskab vil vi gerne have på agendaen over for vores fragtkunder. Deres fokus er traditionelt pris-pris-pris, men det grønne er også på vej ind, selvom det er mindre håndgribeligt – de føler ikke ’det grønne pres’ endnu”, forklarer Peter Kesting.

Bliver ikke valgt til – endnu
Han erkender da også, at det er ”et langt sejt træk at få de grønne aspekter højere op på dagsordenen”, når det gælder transportvalg. Samtidig fornemmer man dog også, at det er et område, der får større og større opmærksomhed, og at timingen derfor er god, når det kommer til at præsentere et miljøvenligt alternativ.

Om Peter Kesting:

Uddannelse:
Speditør fra Niels Brock, lederuddannelse i Dansk Retursystem, akademiuddannelse i SCM fra CBS.

Erhvervskarriere:
ForSea siden 2015. Tidligere logistikchef i Dansk Retursystem og filialchef i Bring Logistics. Aktiv inden for spedition siden midtfirserne.

Fritid:
Familie og motionscykling, bl.a. 43 km til og fra arbejde.

”Det afgørende er, at vi kan vise en positiv prisforskel; det vil gøre en forskel. Nu har vi ombygget to af vores færger, og de to andre skal helt sikkert også konverteres på et tidspunkt, og det hænger sammen for os finansielt. Det signal vil vi gerne sende til omverdenen”, siger Peter Kesting.

Generelt peger han på, at der er langt mellem de negative reaktioner på ForSeas batteristrategi, også når det gælder privatbilerne og de gående passagerer, for hvem ’de bløde gevinster’ ved omlægningen, først og fremmest i form af langt mindre støj ombord, er meget værdsatte.

Hele pakken skal nu trækkes endnu mere ind i markedsføringen og arbejdet med at trække fragtkunder fra ikke bare Danmark, men hele Europa, fra den faste forbindelse mellem København og Malmö, og som nævnt også mulighederne fra Jylland og Tyskland, til den flydende lidt længere nordpå.

Læs også: ForSea: Markant miljøgevinst med elfærger på Helsingør-Helsingborg

Og som Peter Kesting påpeger: ”Vi fornemmer ikke, at vi bliver valgt til på denne her baggrund – endnu i hvert fald – men vi har et attraktivt tilbud, og det vil vi hele tiden forsøge at forbedre”, siger han og tilføjer, at man også vil gøre, hvad man kan for at tiltrække elektriske lastbiler, når de på et tidspunkt begynder at dukke op for alvor.

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

26.02.2024SCM.dk

CMA CGM i markant tilbagegang

26.02.2024SCM.dk

Kina: Amerikanske påstande er paranoia

23.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Logistik i Grønland: Central styring sikrer effektivitet hos Pisiffik

23.02.2024SCM.dk

Vores tilgang til karriere og liv har ændret sig markant

21.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Mestergruppen har indgået en koncernaftale med Delfi Technologies om digital skilteløsning

20.02.2024SCM.dk

Flere håndværkere har en højere indkomst end akademikere

20.02.2024Global AGV

Sponseret

Overse ikke disse 5 tegn på, at du har brug for en Global AGV

19.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Københavns Maskinservice får hjælp af digitale prisskilte

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup