Det nye multihus i Billund Lufthavn skal huse lagerrobotter

Billund Lufthavn oplever i disse år en stærk stigning i antal af passagerer. Derfor udvides passagerterminalen med et nyt multihus, hvilket blandt andet betyder, at Taxfree skal arbejde tæt sammen med lagerrobotter.

Billund Airport Multihouse - EffiMat Storage Technology.

Fremgangen fortsætter med endnu et rekordår og Billund Lufthavn udvider

Det går godt for Billund Lufthavn. De sidste par år har lufthavnen oplevet en markant stigning i antal rejsende og 2018 var endnu et rekordår, hvor Billund Lufthavn kunne offentliggøre en stigning på 3,9 procent i passagertal. 3,5 millioner havde i løbet af året valgt at rejse igennem lufthavnen. Billund Lufthavn har derfor stor fokus på kapaciteten og der udvides med en 6.650 etagemeter stor tilbygning til passagerterminalen, i form af det nye multihus. Tilbygningen er en forudsætning for, at lufthavnen kan fortsætte den fremgang, som har været karakteristisk for de sidste mange år. Det nye multihus skal forbedre en lang række arbejdsprocesser og give en optimal udnyttelse af plads. Derfor kommer det nye multihus blandet andet til at indeholde lagerrobotter.   

Lagerrobotterne komprimerer lageret

Der kommer til at være direkte adgang imellem det fire etager høje multihus og den nuværende terminalbygning, som også huser lufthavnens Taxfree butik.  
EffiMat® lagerrobotterne fra EffiMat Storage Technology A/S kommer både til at opfylde en lagringsfunktion, men også hurtige pluk af varer til kunderne der handler i Taxfree. EffiMat® kan også betegnes som et “vertical lift module” og er 4-5 gange hurtigere end de traditionelle lifte på markedet. Fordi Billund Lufthavn udelukkende har oplevet en stigning af passagerer i løbet af de sidste år, skal kvadratmeterne i det nye multihus udnyttes optimalt. Det kan lade sig gøre ved hjælp af lagerrobotterne, som kommer til at komprimere lageret og opererer vertikalt i højden. Med en EffiMat® reduceres spildplads, plukhastigheden optimeres og medarbejderne sikres gode, ergonomiske arbejdsbetingelser.

Effektivisering af arbejdsgange og højt niveau af præcision  

Ved at benytte en EffiMat® til at håndtere lagring og pluk, vil Billund Lufthavn opleve en række andre væsentlige fordele, som effektiviserer arbejdsgange og sikrer hurtig og præcis leverance til Taxfree butikkerne. 

Førhen lå lageret i den gamle terminal og der blev brugt værdifuld tid på intern transport. Med det nye multihus er lager og Taxfree samlet det samme sted, samt tilgængelig både i stuen til indlagring og på 2. etage til pluk.  

Der hvor EffiMat® installeres, er det område af multihuset, hvor varerne til Taxfree i fremtiden skal leveres. Varerne bliver i fremtiden leveret direkte til EffiMat® og lagret og medarbejderne kan i Taxfree på 2. etage plukke direkte fra lagerrobotten.  

Et interface imellem lufthavnens ERP–system og EffiMat® registrerer real-time, når der er købt en vare i butikken og derefter sørger EffiMat® for at hente den korrekte vare og levere denne klar til opfyldning i Taxfree butikkerne. Denne integration sikrer dermed, at varen altid er klar og tilgængelig til hurtig og rettidig levering.  

Med lagerrobotter som en del af arbejdsgangene i det nye multihus, sikrer Billund Lufthavn en optimal udnyttelse af kapacitet, samt effektive arbejdsgange, og lufthavnen bliver godt klædt på til at fortsætte væksten og stimen af rekordår.  

Det samlede byggeri forventes at stå færdigt i oktober 2019.

20.06.2022EffiMat Storage Technology A/S

Sponseret

Three key issues in supply chain management and how to overcome them

13.06.2022EffiMat Storage Technology A/S

Sponseret

EFFIMAT revolutionizes hotel industry with new solution for Scandic Spectrum

20.10.2021EffiMat Storage Technology A/S

Sponseret

INTRODUCING SINA

18.05.2021EffiMat Storage Technology A/S

Sponseret

HospiMat revolutionerer opbevaring af senge på Hospitaler

20.11.2020EffiMat Storage Technology A/S

Sponseret

EFFIMAT udvider

19.11.2020EffiMat Storage Technology A/S

Sponseret

EFFIMAT Storage Technology bliver til EFFIMAT