DFDS køber tyrkisk shippingselskab

DFDS har netop offentliggjort en købsaftale, der sender U.N. Ro-Ro, der er Tyrkiets største operatør af ro-ro-fragtskibe, over på danske hænder for en pris på godt syv mia. kr.

U.N. Ro-Ro har 12 skibe, som sejler på fem ruter i Middelhavet fra Tyrkiet til Italien og Frankrig. Foto: DFDS.

12.04.2018

SCM.dk

Den danske logistik- og shippingvirksomhed DFDS har i dag, d. 12. april, annonceret at man har skrevet under på en aftale om at overtage 98,8 procent af aktierne i det tyrkiske shippingselskab U.N. Ro-Ro fra to kapitalfonde til en pris på 950 mio. euro (knap 7,1 mia. kr.).

Læs også: DFDS restrukturerer i Italien

U.N. Ro-Ro driver fem ruter i det østlige Middelhav, der forbinder Italien og Frankrig med Tyrkiet. Selskabet har 500 ansatte, 12 skibe og havneterminaler i italienske Trieste og Pendik ved Istanbul. DFDS får derved styrket sin position i regionen, hvor man i dag kun har en enkelt rute mellem Frankrig og Tunesien.

Med de fem ruter, hvoraf en også har stop i Patras i Grækenland, er U.N. Ro-Ro ”en stærk tilføjelse til DFDS’ store shippingnetværk i Østersøen, Nordsøen og den engelske kanal”, som DFDS skriver i en pressemeddelelse. I samarbejde med jernbaneoperatører tilbyder U.N. Ro-Ro også godstogstransport fra havnene i Trieste og Toulon i Sydfrankrig.

U.N. Ro-Ros rutenet i Middelhavet. Illustration: DFDS.

Mange ligheder
”Siden U.N. Ro-Ro blev grundlagt i 1994 er søfragten fortsat med at tage markedsandele fra vejtransporten, hvor trængsel, grænsekontroller og toldformaliteter forhindrer flowet. I dag foregår 55 procent af al godstransport på havet og den andel fortsætter med at vokse, til gavn for ikke mindst U.N. Ro-Ro, som er en stor aktør på markedet”, siger DFDS’ topchef Niels Smedegaard.

Han peger videre på, at U.N. Ro-Ros nuværende opgaveportefølje – drift af ro-ro-skibe og havneterminaler, der håndterer store mængder containere – minder meget om DFDS’ arbejde i Nordsøen. Derudover transporterer man mange af de samme typer varer; maskineri, bilkomponenter, køretøjer, elektronik, fødevarer, tøj og meget andet.

Læs også: Suez og Panama omdannes til distributionshubs

”U.N. Ro-Ro er et særdeles profitabelt selskab og vi er sikre på, at vi ved at slå os sammen kan skabe nye, spændende muligheder, så vi kan udvide vores services til nye kunder og kombinere de to salgsorganisationer”, siger Niels Smedegaard.

Handlen skal godkendes af myndighederne inden endelig effektuering.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

14.06.2024SCM.dk

Grøn omstilling af forsyningskæder kræver samarbejde på tværs af grænser

14.06.2024SCM.dk

5 benspænd for AI i supply chain planlægning

04.06.2024SCM.dk

Vi skal blive klogere på fangst og lagring af CO₂

28.05.2024SCM.dk

Bugnende ordrebog skaber nye logistik-arbejdspladser i Nordjylland

24.05.2024N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Fleksibel lagerhåndtering med elektrisk Terberg YT203-EV

24.05.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Brugbare og realistiske ROI-beregninger giver effektive investeringer

23.05.2024Zetes

Sponseret

Mediq benytter lagerløsning ZetesMedea for optimeret plukkeproce

23.05.2024Axacon A/S

Sponseret

Tjek om jeres manuelle processer er for dyre

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup