DHL advarer: Derfor er der mangel på kvalificeret arbejdskraft i logistikbranchen

Digitaliseringens påvirkning og fordomme om SCM-branchen har betydning, når det gælder den kritiske mangel på kvalificeret arbejdskraft til ledende stillinger i SCM-verdenen, konkluderer DHL i ny undersøgelse.

Der er mangel på skarpe talenter til de højere stillinger i forsyningskædeverdenen, og det skyldes både den digitale udvikling og virksomhedernes egen manglende indsats, vurderer DHL. Et eksempel på den høje grad af ny teknologi i branchen er DHL’s egne ’smart glasses’, der ifølge virksomheden selv kan blive uundværlig i logistikverdenen. Foto: DHL. .

09.08.2017

SCM.dk

Der er mangel på kvalificeret arbejdskraft i transport- og logistikbranchen verden over. Det advarer DHL nu om, og underbygger udmeldingen med rapporten ’The Supply Chain Talent Shortage: From Gap to Crisis’, skriver Post and Parcels.

”Førende virksomheder forstår godt, at deres forsyningskæder – og de folk, der leder dem – er helt essentielle for virksomhedens evne til at vækste. Problemet er, at det i stigende grad bliver sværere at finde kvalificerede folk til at varetage de komplekse opgaver – især på mellemste og øverste ledelsesniveau”, siger Lisa Harrington, chef for lharrington group, der har været med til at skrive rapporten, til Post and Parcel.

Læs også: To ud af tre virksomheder ignorer korruption i deres forsyningskæder

Rapporten bygger på en undersøgelse foretaget blandt flere end 350 branchefolk fra hele verden og konklusionerne går blandt andet på, hvorfor kvalificerede arbejdstagere ikke vælger SCM-branchen.

Årsagerne, der ligger helt i toppen, er skiftende krav til den ansattes evner, en aldrende arbejdsstyrke, virksomheders manglende indsats for at skabe eller udvikle deres fremtidige talentmasse samt en opfattelse af, at jobs i forsyningskædebranchen mangler spænding.

”Nye teknologier og fundamentale områder i forsyningskæderne har ændret sig. Det betyder, at det nu kræver, at en person har nogle anderledes og mange flere forskellige evner, end da mange i den nuværende arbejdsstyrke begyndte deres karrierer”, siger Lisa Harrington til Post and Parcel.

For at løse problematikkerne foreslår DHL i rapporten at virksomheder i højere grad skal tilbyde klare, faste karriererveje og samtidig være bedre til at fremhæve at evner som robotteknologisk management og AV-kontrol er vigtige hos fremtidens arbejdsstyrke inden for SCM.

Læs også: Unge fravælger en karriere i søfarten

Et godt eksempel på den nævnte digitale udvikling i branchen er DHL’s egne såkaldte ’smart glasses’, der ifølge logistikgiganten selv vil blive en ny standard inden for logistik. Smart glasses er briller der, som i en anden sci-fi-film, gør det muligt for brugeren at se et display med ordreinformation og samtidig bevæge sig frit og ikke mindst have hænderne frie til at håndtere papirer, tablets eller lignende.

-CHM

Roima Denmark A/S

Sponseret

European House of Beds har fokus på logistikoptimering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Mere fra...

06.12.2023SCM.dk

Rederier har betalt under 1 procent i skat af 472 milliarder

06.12.2023SCM.dk

Digitalisering booster virksomheder

06.12.2023SCM.dk

Større fleksibilitet for chauffører

06.12.2023SCM.dk

Maersk vil investere 500 millioner dollar i logistik i Sydøstasien

05.12.2023SCM.dk

Aarhus-studerende vandt pris for hjælp til lastbilchauffører

05.12.2023SCM.dk

Udvikling inden for IoT gavner teknologivirksomhed

05.12.2023SCM.dk

7 anbefalinger til den moderne logistikterminal

04.12.2023SCM.dk

Netbutikker bliver de store vindere

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Er din virksomhed eller ønsker den at blive leverandør til Forsvaret?

Bliv klogere på AQAP-standarderne og deres krav

Dato

13.12.2023

Tid

13:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Konference
Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Jeppe Teglskov Jacobsen, Adjunkt ved Institut for Militær Teknologi hos Forsvarsakademiet, som vil tale om "Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside".

Dato

04.01.2024

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Fra Kassø til hele verden med Power-to-X | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Alexander Reumert, Project Associate hos European Energy A/S, som vil tale om "Fra Kassø til hele verden med Power-to-X".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Accelereret klimatilpasning nu! | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Sebastian Mernild, Professor og leder af SDU Climate Cluster fra Syddansk Universitet, som vil tale om "Accelereret klimatilpasning nu!".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Mod historisk CO2-neutralitet i 2050 | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Mette Kaagaard, administrerende direktør hos Microsoft i Danmark & i Island, som vil tale om "Mod historisk CO2-neutralitet i 2050".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Christian Sauvr, Administrerende Sygehusdirektør hos Sygehus Lillebælt, som vil tale om "Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia