DHL femdobler sin hub i Københavns lufthavn

Med en investering på 1 mia. kr. vil DHL Express over de næste fire år udvide sin kapacitet i Københavns lufthavn til det femdobbelte af i dag. Den voksende onlinehandel er den primære årsag til ekspansionen, som selskabet ifølge adm. direktør Atli Einarsson håber vil dække de næste 25-30 år.

DHL Express' nye hub i Københavns Lufthavn kommer til at ligne den selskabet åbnede i Bruxelles (billedet) sidste år, selvom den ikke er regional på samme niveau, som CPH-hubben bliver det. Foto: DHL.

16.01.2019

Anders Kampmann, SCM.dk

Det er en udvidelsesplan i den helt tunge klasse, som logistikgiganten DHL Express i dag præsenterer. Det tyske selskab vil femdoble kapaciteten i sin hub i Københavns lufthavn og gøre den til én af blot 19 lignende regionale knudepunkter på verdensplan. Samlet pris: 134 mio. euro eller ganske præcist 1 milliard danske kroner.

Læs også: CPH mod nye fragthøjder

Ligesom hubben i Bruxelles skal den kommende facilitet i København pakkes med state-of-the-art teknologi, som skal sikre endnu bedre service og levering. Foto: DHL.

Investeringen er den største, DHL Express nogensinde har foretaget i Norden, og når udvidelsen står færdig i 2023, forventer selskabet at antallet af fly til og fra hubben vil stige med 50 procent, og at antallet af pick-up-delivery-stationer til kurerbiler vil stige fra 67 til 90.

Ifølge adm. direktør for DHL Express i Danmark, Atli Einarsson, er det først og fremmest den voksende onlinehandel, der har skabt behovet for udvidelsen.

”Vi oplever en betydelig vækst i Norden, og denne her udvidelse er vores eneste mulighed for at følge med efterspørgslen. Cross-border e-commerce er en stor faktor for os; folks indkøbsvaner ændrer sig, og flere og flere handler online, ikke bare i højtiderne, men også til hverdag”, forklarer han og nævner en ligeledes solid vækst på B2B som endnu et led i ligningen.

DHL har haft sin hub i første række ud til lufthavnen siden 1992, og det er også her, den nye investering kommer til at gøre sig gældende. Det er således nabogrunden på godt 43.000 m2 man har overtaget for at kunne opføre nye faciliteter på omkring 26.000 m2 inkl. kontorer.

Selve sorteringsdelen af den nye bygning skal pakkes med det, Atli Einarsson kalder ”state-of-the-art teknologi, der skal gøre os klar til at levere best-in-class service”.

Om den nye hub

  • Bygningen bliver på 26.172 m2 inklusive kontorer
  • Grunden er på 43.116 m2 og dermed knapt dobbelt så stor som nabogrunden, der huser DHL Express’ nuværende faciliteter
  • Anlægget vil få plads til at 90 kurerbiler kan lastes samtidig, hvor man i dag kan håndtere 67
  • Når hubben åbner i 2023 vil man kunne håndtere knapt 37.000 pakker i timen døgnet rundt
  • Hubben bliver fast arbejdsplads for omkring 100 ansatte
  • CPH-udvidelsen spiller desuden sammen med den nye terminal i Fredericia, som DHL Express tog første spadestik til i september sidste år, med forventet indrykning i januar 2020.

Størstedelen af det gods, DHL Express håndterer i Norden, passerer i forvejen gennem Københavns lufthavn, og med udvidelsen sikrer selskabet sig, at man fortsat kan dække hele regionen. Ifølge Atli Einarsson er forventningen at den øgede kapacitet vil være dækkende de næste 25-30 år.

”Vi er meget spændte på det her projekt, og det ved vi, at der er mange andre, der også er. Det kommer til at kaste store fordele af sig, ikke bare for vores kunder, som kan se frem til endnu hurtigere levering, men også for samfundet gennem nye arbejdspladser og bedre handelsbetingelser for onlineshopperne”, siger Atli Einarsson.

Læs også: DHL kåret som Danmarks bedste store arbejdsplads

Derudover roser han Københavns lufthavn, som ”vi har haft et langt samarbejde med”, og som ”har en geografisk placering, der gør den til et naturligt valg for os”. I Kastrup er glæden gengældt.

Noget...

Thomas Woldby, Københavns lufthavn

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

22.07.2024SCM.dk

Logistikgiganter vil hæve temperaturen på køletransport

22.07.2024SCM.dk

Reachstacker løfter 180 ton for Blue Water Shipping

08.07.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Nize Equipment ser frem til at maksimere potentialet af deres nye lagersystem

25.06.2024SCM.dk

Verdion fortsætter ekspansion med opkøb af byggegrund

18.06.2024SCM.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

18.06.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

EAB Kundecase: 4000 FLEKSIBLE M² TIL MEDICOBRANCHEN

17.06.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Party In A Box udvider lageret

14.06.2024SCM.dk

Carlsberg omlægger distribution i Taastrup

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup