DHL klar med ny logistikradar

28 centrale tendenser, der vil påvirke logistikindustrien i de kommende 5-10 år har fundet vej til den seneste udgave af DHL’s trendradar. Fire elementer er afgørende: kundefokus, bæredygtighed, teknologi og mennesker.

Fremtidens logistik handler blandt andet om at finde innovative løsninger til miljøvenlig distribution i storbyer..

03.07.2018

SCM.dk

Den tyske transportgigant DHL har for nylig publiceret den fjerde udgave af sin Logistics Trend Radar, der identificerer de vigtigste tendenser i logistikindustrien og sætter ord på, hvordan de vil påvirke industrien globalt over de næste fem til 10 år.

2018/19-udgaven af DHL's Logistics Trend Radar omfatter 28 emner, der ifølge selskabet vil påvirke branchen i større eller mindre grad inden for de næste 5-10 år. Illustration: DHL.

2018/19-versionen af radaren omfatter 28 sociale, forretningsmæssige og teknologiske trends, som DHL forventer vil forme fremtidens logistiksektor. Blandt de centrale områder nævnes kunstig intelligens og robotter; 'Smart Containerization', som handler om behovet for nye containerformater til at forbedre urban logistik, er blandt de nye strømninger, mens 'Connected Life' drejer sig om integrationen mellem logistikservices og det smarte hjem.

Ifølge folkene fra DHL Trend Research, som står bag radaren og rapporten, der følger med, vil fire elementer blive afgørende: kundefokus, bæredygtighed, teknologi og mennesker. Sammen viser de, at ’innovation vil blive vigtigere end nogensinde, i takt med at digitaliseringen driver de største forandringer, industrien vil opleve i de kommende år’, som det hedder.

Kundefokus bliver centralt i forhold til at opfylde kundernes behov for en hurtigere og mere bekvem logistikoplevelse. En evigt voksende mængde varer kan købes online, både inden for B2B og B2C, hvilket skaber vækst i leveringer af tids- og temperaturfølsomme varer direkte til kunderne. Det vil kræve ny innovation omkring indpakning, lagring og distribution af eksempelvis dagligvarer og medicinalprodukter, ligesom last mile-løsninger bliver afgørende.

Bæredygtighed vil blive det grundlæggende mandat for overhovedet at gøre sig gældende i logistikindustrien, i takt med at regeringer, byer og branchens aktører ligger sig fast på løfter om reduktioner af CO2 og affald, sådan som DHL selv har gjort. 'Smart Containerization' vil være vigtigt i forhold til at udvikle miljøvenlige løsninger til distribution i byområder med tæt trafik.

Teknologi vil blive endnu mere udbredt i industrien i de kommende år efterhånden som balancen mellem udgifter og gevinster omkring eksempelvis Internet of Things og kunstig intelligens rykker sig. Udrulningen af næste generations hurtige trådløse netværk kan være med til at accelerere den udvikling. Blockchain er også med på radaren som en teknologi præget af hype og store løfter, men at få industrien til for alvor at tage den til sig, kan blive en udfordring.

Mennesker vil fortsat være hjertet i logistikken, selvom robotter og automation vil redefinere strukturen i sektorens arbejdsstyrke i fremtiden. Arbejde med mange gentagelser og fysisk krævende opgaver vil blive understøttet af teknologien og frigøre mennesker til mere meningsfulde opgaver omkring ledelse, innovation og analyser.

Læs også: Projekt skal hjælpe fremtidens spedition

"Selvom vi stræber efter præcis forudsigelser, så ved vi af erfaring, at nogle tendenser ikke vil materialisere sig, som vi tror. Innovation følger ikke en lineær sti – succesen for nogle tendenser bygger på kulturer og kompetencer ligeså meget som på banebrydende teknologi og forretningssans. Derfor er vi nødt til at engagere os aktivt i at udvikle disse tendenser”, siger Vice President Innovation & Trend Research, DHL Customer Solutions & Innovation, Markus Kückelhaus.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

21.06.2024SCM.dk

FN’s verdensmål kræver nye tiltag og teknologier

21.06.2024SCM.dk

APM Terminals klar til at investere 2 milliarder kroner i Aarhus

20.06.2024SCM.dk

Ege Carpets omstiller til mere bæredygtig produktion

19.06.2024SCM.dk

DI Transport får ny bestyrelsesleder

14.06.2024SCM.dk

Alt for få elvarebiler på vejene - målet er langt væk

14.06.2024SCM.dk

Grøn omstilling af forsyningskæder kræver samarbejde på tværs af grænser

13.06.2024SCM.dk

Viden om CO2-belastning påvirker hvad der ender i indkøbskurven

12.06.2024SCM.dk

Miljøbekymringer får næsten halvdelen af forbrugere til at skifte kostvaner

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup