DHL topper op i Fredericia – mulighed for mere plads

Tidsplanen holder for DHL, der har holdt rejsegilde på sin kommende terminal i Fredericia. Allerede inden de over 4.000 m2 er blevet taget i brug, har transportselskabet sikret sig, at der er plads til at udvide, fortæller operations director Steen Asger Jørgensen.

Selve driftsområdet i den nye terminal er på knap 3.400 m2 og bliver arbejdsplads for langt størstedelen af de omkring 100 ansatte, der efter planen rykker ind i terminalen d. 6. januar 2020. Foto: Anders Kampmann.

03.04.2019

Anders Kampmann, SCM.dk

Selvom de knap 4.200 m2 på dagen kun var en tom skal med rå betonvægge og en indetemperatur omkring de 10 grader, så var det en synligt tilfreds operations director Steen Asger Jørgensen, der bød velkommen fra en diminutiv talerstol i selve det 3.375 m2 store lagerrums ene ende.

Det er især den øgede nethandel, ikke mindst fra Kina, der bliver omdrejningspunktet for den nye terminal, forklarede Steen Asger Jørgensen på rundvisningen. Foto: Anders Kampmann.

”Med den her facilitet er vi klar til at tage næste skridt og fastholde vores stærke position på det danske marked”, sagde han til den småfrysende skare af håndværkere, samarbejdspartnere, DHL-kollegaer og pressefolk, der udgjorde gæsterne til den lille event.

Kina fylder en del
På den efterfølgende rundvisning forklarede han SCM.dk lidt mere om tankerne bag den kommende facilitet, der indtil videre holder tidsplanen og er sat til at gå i drift d. 6. januar 2020.

”Det er i høj grad onlinehandlen, der driver væksten. Danskerne køber mere og mere på nettet, og det giver et stort transportbehov til og ikke mindst fra udlandet, så det er i særdeleshed cross-border, vi fokuserer på her”, sagde Steen Asger Jørgensen.

Videre fremhævede han den store globale spredning i den kraftigt voksende B2C-trafik. Forsendelserne kommer ind i stort tal fra USA, Storbritannien, Tyskland og i stigende grad også Kina, som ”fylder rimelig meget – de er i top-5”.

I forhold til de problemer, som har vist sig med værdisætningen af pakker fra det store land, understreger han i øvrigt, at man fra DHL’s side foretager kontroller dagligt, for at sikre fakturaer og indhold stemmer overens. Derudover er Skat, som man har et ”godt samarbejde” med, på besøg stort set dagligt.

Fundamenterne til de tre fingre, der skal betjene mindre kasse- og varevogne, lå endnu blottede, da SCM.dk var på rundvisning. Hver finger bliver omkring fire meter bred indvendigt, med et transportbånd i midten, der flytter forsendelserne ind til sortering i det fuldautomatiske anlæg. Foto: Anders Kampmann.

Træningsforløb på flere niveauer
Udover at den nye terminal skal være et servicecenter og en gateway, bl.a. for gods til og fra den nærliggende Billund lufthavn, så skal den også tjene som træningsfacilitet for stribevis af medarbejdere og partnere, som skal uddannes i DHL’s principper og arbejdsgange.

”Vores chauffører, som vi kalder kurérer, er et miks af egne ansatte og fast tilknyttede underleverandører, som alle sammen skal gennemgå den samme interne uddannelse, for at blive klædt godt på til jobbet. Uddannelsen består, udover praktisk sidemandsoplæring, af 11 dages klasseundervisning, hvilket kommer til at foregå i dedikerede lokaler her. Der bliver tale om løbende kurser på flere forskellige niveauer, både til kurerer, terminalmedarbejdere, mellemledere og andet personale”, forklarede Steen Asger Jørgensen.

Læs også: DHL forudser fortsat handelsvækst

Og så er terminalen fra start udlagt, så den kan udvides i fremtiden. Som en den af koncernens infrastrukturplan for 2030, som også omfatter den massive investering i hubben i Københavns lufthavn, forudser DHL yderligere vækst, og det er man klar til i Taulov, hvor man i øvrigt også har tænkt miljøet ind via både LED-belysning og anlæg til indsamling og brug af regnvand.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

21.06.2024SCM.dk

FN’s verdensmål kræver nye tiltag og teknologier

21.06.2024SCM.dk

APM Terminals klar til at investere 2 milliarder kroner i Aarhus

17.06.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Party In A Box udvider lageret

14.06.2024SCM.dk

Carlsberg omlægger distribution i Taastrup

13.06.2024Fyns Kran Udstyr A/S

Sponseret

Vil du også have budgetpris på en ny traverskran?

12.06.2024Zetes

Sponseret

GUD Filters transforms distribution centre inventory counting with ZetesMedea

04.06.2024SCM.dk

Vi skal blive klogere på fangst og lagring af CO₂

28.05.2024SCM.dk

Bugnende ordrebog skaber nye logistik-arbejdspladser i Nordjylland

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup