Digitalisering booster virksomheder

Ny effektmåling viser, at virksomheder, der har benyttet SMV:Digital til at digitalisere deres drift, oplever betydelig vækst.

Nye tal afslører, at virksomheder, som har digitaliseret deres drift gennem SMV:Digital-programmet, i gennemsnit har opnået en 8 procent større omsætningsstigning over to år sammenlignet med ikke-deltagende virksomheder.. Foto: 123rf.com

06.12.2023

SCM.dk

Nye tal afslører, at virksomheder, som har digitaliseret deres drift gennem SMV:Digital-programmet, i gennemsnit har opnået en 8 procent større omsætningsstigning over to år sammenlignet med ikke-deltagende virksomheder.

Derudover har deltagere i SMV:Digital oplevet en højere stigning i beskæftigelse end lignende SMV’er, som ikke har deltaget. Det er hovedkonklusionerne på en offentliggjort effektmåling af SMV:Digital.

Studiet er det første i SMV:Digitals levetid, der måler programmets effekt. Det viser, at SMV:Digital er en vigtig drivkraft for virksomheders vækst.

At SMV:Digital-programmet viser sig at have så stor indvirkning på de virksomheder, som har fået støtte og rådgivning til den digitale omstilling, glæder IT-Branchens repræsentant i regeringens råd for SMV:Digital og landechef for Fortinet, Anette Vainer:

”Det er utroligt positivt at se den effekt som SMV:Digital har haft på virksomheder, som enten har fået rådgivning eller økonomisk støtte til en digital omstilling. Der ligger dog fortsat et stort arbejde foran os, hvis vi skal mindske den digitale kløft mellem de små og store virksomheder”, siger hun.

For på trods af de flotte væksttal, viser det sig fortsat, at det halter for de små virksomheder på digitaliseringsfronten.

Her har mere end 50 procent af de små og mellemstore danske virksomheder et lavt digitaliseringsniveau. Til sammenligning gør det tal sig blot gældende for 10 procent hos virksomheder med flere end 250 ansatte.

Derudover stiger andelen af virksomheder med et højt digitaliseringsniveau tilsvarende, jo større virksomhederne er.

Her er det kun 9 procent af de små virksomheder som har et højt digitaliseringsniveau, hvor tallet for virksomheder med over 250 ansatte ligger på 54 procent.

For at Danmark fortsat skal være en digital frontrunner, er det vigtigt, at små virksomheder er med i den digitale omstilling. SMV’er udgør en stor del af dansk erhvervsliv, og de er med til at skabe vækst og arbejdspladser.

“Digitalisering skal være for alle. Det behøver hverken at være kompliceret eller dyrt at tage hul på den en digitale rejse. Så den centrale opgave for SMV:Digital ligger nu i at kaste endnu mere lys på programmets vækstfremmende effekt, så endnu flere SMV’er kan komme med ombord”, fortæller Anette Vainer.

For med udsigt til både en bedre bundlinje og beskæftigelse er det en god investering for Danmark at fortsætte arbejdet med at få små virksomheder med i den digitale omstilling.

SMV:Digital er et initiativ fra Digitaliseringsstyrelsen, der hjælper små og mellemstore virksomheder med at digitalisere. Programmet tilbyder tilskud til både rådgivning og investeringer.

Læs også: Netbutikker bliver de store vindere

SMV:Digital er åbent for alle små og mellemstore virksomheder, der har færre end 250 ansatte og en årlig omsætning på under 50 millioner kroner.

Programmet kan give virksomhederne de kompetencer og ressourcer, de har brug for for at digitalisere deres forretning og skabe vækst.

/ PiB

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

26.02.2024SCM.dk

CMA CGM i markant tilbagegang

26.02.2024SCM.dk

Kina: Amerikanske påstande er paranoia

22.02.2024SCM.dk

Robotindustri mødes om AI, den grønne omstilling og fremtidens arbejdsmarked

21.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Derfor bør du opgradere din On-Premise-løsning

21.02.2024SCM.dk

Nyt kvantespring for 3D-print

21.02.2024Industriens Fond

Sponseret

Kunstig intelligens hjælper robotter med at passe på dyr og mennesker

14.02.2024SCM.dk

Inspirationsdag skal hjælpe med overblik over robotteknologi

13.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Vigtig opdatering på e-fakturering i Polen

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

Bureau Veritas
Kursus
NIS2 – Hvad er det, hvad betyder det, og hvordan kommer du i gang?

Sæt kryds i kalenderen den 26. februar og vær med, når vores ekspert på området, Thomas Vestergaard, giver en intro til NIS2 og gennemgår en mulig plan for arbejdet imod efterlevelse af kravene i din virksomhed.

Dato

26.02.2024

Tid

08:30

Sted

Fredericia

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup