Netbutikker bliver de store vindere

Onlinebutikkerne kan godt have høje forventninger til julehandlen, lyder det fra tech-virksomheden Homerunner, der leverer digitale logistikløsninger til e-handlen. Virksomhedens omfattende datamodel forudsiger, at onlinesalget rammer Index 121 i november og december. I dette tal er også medregnet salget fra Black Friday.

”Starten på november viser os ikke, at nethandlen er på vej ned. Tværtimod ser vi en opadgående trend inden for de fleste varegrupper. Samlet forudser vi, at onlinesalget i Danmark lander på Index 121 i årets sidste to måneder. Alt peger på, at netbutikkerne bliver de store vindere af julehandlen i år”, siger CEO i Homerunner, Per Imer.. Foto: Homerunner

04.12.2023

SCM.dk

Homerunner har foretaget en fremskrivning af den omfattende datamængde fra virksomhedens digitale logistikplatform. Konklusionen er, at julehandlen bliver særdeles travl for netbutikkerne.

”Starten på november viser os ikke, at nethandlen er på vej ned. Tværtimod ser vi en opadgående trend inden for de fleste varegrupper. Samlet forudser vi, at onlinesalget i Danmark lander på Index 121 i årets sidste to måneder. Alt peger på, at netbutikkerne bliver de store vindere af julehandlen i år”, siger CEO i Homerunner, Per Imer.

Homerunners digitale logistikplatform håndterer dagligt op imod 100.000 ordrer for omkring 8.000 netbutikker, og det er big data fra disse mange transaktioner, der ligger til grund for fremskrivningen. Homerunners algoritme er udviklet med afsæt i otte års salgshistorik og opererer med en nøjagtighed på 98-99 procent.

Den forventede stigning på 21 procent i onlinesalget er et gennemsnit for hele landet og dækker over betydelige regionale forskelle. Således topper Region Syddanmark med en fremgang på 27 procent, mens Region Nordjylland i den anden ende ligger på mere beskedne 8 procent. Herimellem ligger Region Sjælland med 25 procent, Region Midtjylland med 23 procent og Region Hovedstaden med 20 procent.

Homerunners forecastmodel kan også bruges til at forudsige, hvilke typer af varer, der vil være særligt eftertragtede i årets julehandel.

”Forbrugerelektronik, herunder husholdningsmaskiner, mistede store markedsandele i 2022 og ser nu ud til at vinde noget af det tabte tilbage”, siger Per Imer. 

Læs også: Bølge af betalingssvindel udfordrer e-handelen

Pilen peger også på fremgang inden for områder som personlig pleje, udstyr til udendørs træning og gadgets til personlig monitorering.

”Vi ser også, at tøj igen begynder at vinde noget af det tabte terræn tilbage, og generelt viser vores fremskrivning, at der vil blive handlet mere secondhand op til julen i år”, tilføjer Per Imer. 

/ PiB

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

26.02.2024SCM.dk

CMA CGM i markant tilbagegang

26.02.2024SCM.dk

Kina: Amerikanske påstande er paranoia

22.02.2024SCM.dk

Robotindustri mødes om AI, den grønne omstilling og fremtidens arbejdsmarked

21.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Derfor bør du opgradere din On-Premise-løsning

21.02.2024SCM.dk

Nyt kvantespring for 3D-print

21.02.2024Industriens Fond

Sponseret

Kunstig intelligens hjælper robotter med at passe på dyr og mennesker

14.02.2024SCM.dk

Inspirationsdag skal hjælpe med overblik over robotteknologi

13.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Vigtig opdatering på e-fakturering i Polen

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

Bureau Veritas
Kursus
NIS2 – Hvad er det, hvad betyder det, og hvordan kommer du i gang?

Sæt kryds i kalenderen den 26. februar og vær med, når vores ekspert på området, Thomas Vestergaard, giver en intro til NIS2 og gennemgår en mulig plan for arbejdet imod efterlevelse af kravene i din virksomhed.

Dato

26.02.2024

Tid

08:30

Sted

Fredericia

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup