Bølge af betalingssvindel udfordrer e-handelen

Stigende bølge af betalingssvindel truer forbrugere, detailhandlere og betalingssektoren

Mens forbrugerne gør sig klar til juleindkøb, og detailhandlere og fintech-virksomheder forbereder sig på rekordhøje salg, er omfanget af ondsindede betalingsaktiviteter større end nogensinde før.. Foto: Signicat

29.11.2023

SCM.dk

Mens forbrugerne gør sig klar til juleindkøb, og detailhandlere og fintech-virksomheder forbereder sig på rekordhøje salg, er omfanget af ondsindede betalingsaktiviteter større end nogensinde før. Markedsdata afslører en bekymrende stigning i forskellige former for betalingssvindel, hvilket udgør en betydelig udfordring for sikkerheden af finansielle transaktioner under den kommende højsæson for indkøb.

I en tid, hvor digitale betalinger og online shopping er blevet integrerede dele af forbrugernes adfærd, udnytter cyberkriminelle sårbarheder i betalingssystemer. Det evigt skiftende trusselslandskab understreger behovet for en nuanceret forståelse af betalingssvindel. 

Signicat, den paneuropæiske leder inden for digitale identitetsløsninger, går i dybden med centrale indsigter og tilbyder en omfattende oversigt over den aktuelle tilstand af betalingssvindel og fremhæver teknologiske fremskridt rettet mod at frustrere svindlernes bestræbelser. 

Betalingssvindel har en dybtgående og dualistisk indvirkning på slutbrugere og virksomheder, hvilket skaber et komplekst net af konsekvenser i finansøkosystemet. For slutbrugere truer det at blive offer for betalingssvindel ikke kun deres økonomiske velbefindende, men udhuler også tilliden til digitale betalingssystemer. Stjålne kreditkortoplysninger eller uautoriserede transaktioner kan føre til økonomiske tab, identitetstyveri og en udbredt følelse af sårbarhed. Derudover resulterer den tid og indsats, der kræves for at rette op på svindel, ofte i betydelige gener for forbrugerne.

Ifølge data offentliggjort af Juniper Research i 2020 blev det anslået, at tabene, som detailsektoren ville pådrage sig som følge af svigagtige transaktioner, ville overstige 188 milliarder euro (cirka 1.408 milliarder DKK) mellem 2021 og 2025, med online shopping som hovedårsag til svindel. En ny rapport offentliggjort af samme firma indikerer, at de estimerede tab forbundet med svig mellem 2023 og 2028 beløber sig til 330 milliarder euro (362 milliarder dollars), med over 34 milliarder euro i 2023 og 83 milliarder euro i 2028.

"Med svindel i vækst udgør sikkerhed og overholdelse ved hvert trin i rejsen en stor udfordring, som virksomheder står over for. Dette gælder for eksempel for transaktioner som betalinger i mange virksomheder, herunder finanssektoren, fintech, digitale markedspladser og detailhandlere. I perioder med intensiv shopping som Black Friday eller juleferien øges antallet af transaktioner kraftigt, så alvoren af eventuelle angreb på forbrugere eller virksomheder vil også stige i denne periode”, siger Asger Hattel, administrerende direktør for Signicat, en førende udbyder af digitale identitetsløsninger. 

"Vi ser, at vores kunder, især BNPL'er eller betalingsselskaber, ikke længere kun fokuserer på overholdelse, men konstant søger at øge niveauet af transaktionssikkerhed og opbygge tillid hos slutbrugeren", tilføjer han.

På den anden side står virksomheder over for mangefacetterede udfordringer, når svindel infiltrerer deres betalingssystemer. Ud over de direkte økonomiske tab, der opstår ved at refundere berørte kunder og undersøge hændelser af svindel, skal virksomheder håndtere omdømmetab. En prominent hændelse med betalingssvindel kan underminere kundetilliden og potentielt forårsage langsigtet skade på virksomhedens brand og kundeloyalitet. Derudover skal virksomheder investere betydelige ressourcer i implementering og løbende opgradering af sikkerhedsforanstaltninger, hvilket opbruger midler, der ellers kunne allokeres til innovations- og vækstinitiativer. 

Det symbiotiske forhold mellem slutbrugere og virksomheder understreger det presserende behov for robuste og tilpasningsdygtige foranstaltninger til bekæmpelse af betalingssvindel, der fremmer et miljø, hvor begge parter kan deltage i sikre og tillidsfulde finansielle transaktioner.

Ikke overraskende anbefaler konsulentfirmaer over hele verden vedtagelsen af teknologier som svigforebyggelsesplatforme baseret på maskinlæring eller kunstig intelligens, da de effektivt kan bekæmpe phishing ved at opdage svigagtige mønstre og være umulige at manipulere.

Signicat understreger vigtigheden af at modernisere og sikre visse processer med de nyeste teknologiske fremskridt, som svindlere ikke har kontrol over, såsom tofaktorautentificering ved ansigtsbiometri. 

"Mange virksomheder inden for finanssektoren stoler på deres systemer eller deres adgangskodebaserede foranstaltninger til tofaktorautentificering for at beskytte deres kunder. Hos Signicat mener vi, at fremtiden sandsynligvis vil være mere uden adgangskode, og at autentificering ved ansigtsbiometri eller elektroniske ID'er, som er meget sværere for svindlere at manipulere, vil blive stadig mere vedtaget”, tilføjer Hattel. 

På samme måde påpeger Signicat vigtigheden af at uddanne og informere slutbrugere om de angreb, de kan udsættes for, og hvordan de kan opdage dem.

"For EU's European Digital Identity Wallet-initiativ, hvor der køres fire storskala-pilotprojekter for at vise muligheder, er betaling en af de mest betydningsfulde anvendelser. EU's Wallet vil utvivlsomt være afgørende for at bekæmpe svindel på europæisk niveau, når det er på plads. Den identitetsbekræftelse, som wallets vil være baseret på, giver enestående sikkerhed både for slutbrugere og de virksomheder, der er afhængige af brugen af wallets”, siger Jon Ølnes, Tribe Lead og Thought Leader hos Signicat.

Online verifikation af identitet under en transaktion tager flere former. Verifikation kan både være en vedvarende grad af forsikring, tilbudt af forskellige statslige identifikationssystemer, og øjeblikkelig verifikation ved hjælp af identifikationsnetværk og datadrevne tjenester. eWallet-typer af systemer kan også levere verificerede erklæringer, der kunne bruges til endegyldigt at identificere en bruger, konkluderer Juniper Research i sin rapport "Combatting Online Payment Fraud.

Læs også: IoT-enheder udgør en væsentlig sikkerhedsrisiko

Uden tvivl er digitale identitetsløsninger nøglen til at stoppe svindel. En nylig undersøgelse, der blev bestilt af Forrester Consulting om den samlede økonomiske indvirkning™ (TEI) af Signicat, viste, at Signicat digitale identitetsløsninger muliggør en 75 procent reduktion i svindelomkostninger som følge af en reduktion i svindelraten. Dette er helt sikkert opmuntrende for markedet og understreger vigtigheden af at stole på teknologiske løsninger, der overholder både lokale og globale reguleringskrav.

/ PiB

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

26.02.2024SCM.dk

CMA CGM i markant tilbagegang

26.02.2024SCM.dk

Kina: Amerikanske påstande er paranoia

22.02.2024SCM.dk

Robotindustri mødes om AI, den grønne omstilling og fremtidens arbejdsmarked

21.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Derfor bør du opgradere din On-Premise-løsning

21.02.2024SCM.dk

Nyt kvantespring for 3D-print

21.02.2024Industriens Fond

Sponseret

Kunstig intelligens hjælper robotter med at passe på dyr og mennesker

14.02.2024SCM.dk

Inspirationsdag skal hjælpe med overblik over robotteknologi

13.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Vigtig opdatering på e-fakturering i Polen

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

Bureau Veritas
Kursus
NIS2 – Hvad er det, hvad betyder det, og hvordan kommer du i gang?

Sæt kryds i kalenderen den 26. februar og vær med, når vores ekspert på området, Thomas Vestergaard, giver en intro til NIS2 og gennemgår en mulig plan for arbejdet imod efterlevelse af kravene i din virksomhed.

Dato

26.02.2024

Tid

08:30

Sted

Fredericia

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup