Dine faciliteter – vores medarbejdere

Mens vores nabolande er langt fremme med en alternativ lagermodel, halter vi efter i Danmark. Det handler om de mange fordele ved at outsource sit lager - samtidig med, at man beholder den fulde kontrol over systemer og processer. Adm. direktør og ejer af Logistikkompagniet, Jan Dewald Hansen, runder 50 år den 13. maj. I mere end de 20 af dem har han arbejdet med fremtidens lagerdrift.

Logistikkompagniet tager risikoen – du beholder kontrollen
”Vi er specialister i outsourcet lagerbemanding. Vi tager os af lageret, og det giver vores kunder mulighed for at fokusere på deres kernekompetencer og hovedforretning.”
Jan Dewald Hansen står i spidsen for en virksomhed med 125 fuldtidsansatte lagerspecialister, som hjælper en række kunder over hele landet. Sidste år overtog han det fulde ejerskab, og både hans virksomhed og hele området er i vækst.
”Mens man mere traditionelt på den ene side har speditørerne som lagerspecialister og på den anden side vikarbureauerne, der giver skalerbarhed, står Logistikkompagniet for en kombination af begge produkter. Med vores model tilbyder vi den fulde fleksibilitet og skalerbarhed med gode kompetente og fastansatte medarbejdere i kundens egne faciliteter,” forklarer Jan Dewald Hansen.
Logistikkompagniets kundeportefølje inkluderer blandt andre Illum, Sportmaster, Dansk Transport Emballage og Swisspearl.

Danmark halter efter nabolande – men økonomiske kriser fremskynder processen
At outsource driften af sit lager – og samtidig rent fysisk beholde det inhouse – er en model, som først nu for alvor er ved at blive udbredt i Danmark.
”De er længere fremme i Tyskland og Sverige, hvor det er kæmpestort. Det er et spørgsmål om modenhed, og de senere års kriser skubber på processen. Mange ønsker mere kontrol med deres vareflow, men det er dyrt at stå for det hele selv,” siger direktøren.

Jan Dewald Hansen har lang erfaring med at outsource lagerdriften på denne facon. Tilbage i 00’erne var han udstationeret for LEGO i Prag, og dengang var han med til at outsource driften til DHL på samme måde.
”Det handler jo om, at man beholder den økonomiske og operationelle kontrol. Mange virksomheder vil gerne selv have kontrollen – altså varer i egne bygninger i eget flow uden risiko og omkostning ved at drive lageret selv. Det er præcis, hvad Logistikkompagniet tilbyder.”

Outsourcer risiko
Når man outsourcer sit lager til Logistikkompagniet, er man ikke alene fri for selve driften, man er også fri for unødige risici.
”Risikoen ved f.eks. at opskalere og nedskalere - den tager vi,” siger Jan Dewald Hansen og uddyber: ”Alle vores 125 medarbejdere er fastansatte, og når de kommer ud, driver de dit lager og løser de opgaver, der skal løses. Også når man skruer op i højsæson og ned i lavsæsonen,” forklarer han og tilføjer: ”Det er et spørgsmål om tillid, og vi har styr på det. Vi får faktisk over 90 procent af vores kunder via netværk, som anbefaler os.”

Fokus på Unique Selling Points
Kunderne mærker besparelserne ret direkte ved, at Logistikkompagniet fjerner hele den indirekte omkostningsside, herunder alt bøvlet med at hyre og fyre, jobsamtaler, lønadministration, registrering af timesedler etc.
”Det udgør normalt 8-10 procent af den samlede omkostning ved at drive et lager,” påpeger Jan Dewald Hansen.
Siden han overtog det fulde ejerskab over Logistikkompagniet har han desuden arbejdet på at optimere virksomhedens Unique Selling Points (USP’er).
”Jeg står for endnu mere struktur, og vi bruger meget tid på at være skarpe på vores USP’er. Hvad tilbyder vi markedet? Når vi har fokus på det, kommer strukturen lidt af sig selv, og vi er bare knivskarpe på vores USP’er - også i dialog med vores kunder. Mine efterhånden flere hundreder salgsmøder giver en god indsigt,” siger han.

Erfaren direktør gør en forskel
Som kaptajn på sit skib gør Jan Dewald Hansen meget ud af at sætte mål for organisationen, og han uddelegerer i høj grad opgaver under ansvar.
”Vi bruger meget tid på at lade folk arbejde selvstændigt. Jeg vil helst ikke fortælle folk, hvad de skal, men hellere høre: Hvad tænker du? Det er et spørgsmål om at være villig til at give slip, og det er en proces som ejerleder. Vi skal forstå hinanden, og medarbejderen skal forstå min kurs og retning. Hvis jeg samtidig giver dem plads og lov til at arbejde og tænke ud af boksen, får vi de bedste resultater i længden,” forklarer han og tilføjer:
”Som ejer har jeg måttet indse, at man alligevel aldrig får det 100 procent, som man vil, fordi så mange udefrakommende faktorer påvirker processen. Jeg motiveres her af kombinationen af den strategiske virksomhedsudvikling og taktiske/operationelle sparring med den daglige driftsledelse. Min fornemmeste opgave er til enhver tid at have en attraktiv og relevant virksomhed – både for medarbejdere og kunder.”

I den proces stræber Jan Dewald Hansen efter motiverede medarbejdere ved - udover at uddelegere ansvar - at sætte klare mål og rammer.
Desuden har Logistikkompagniet et trumfkort, da mange er glade for de mange forskellige geografiske placeringer, medarbejderne kommer ud til.
”Vores medarbejdere og ikke mindst eleverne synes, det er sjovt at komme rundt og arbejde forskellige steder i landet. På den måde stifter de bekendtskab med mange forskellige it-systemer og processer.”

FAKTA: Logistikkompagniet

Logistikkompagniet er specialister i outsourcet lagerbemanding og ønsker at være kundens foretrukne leverandør af in-house lager- og logistikydelser.

Logistikkompagniet konverterer kundens faste lageromkostninger til variable, værdiskabende og salgsunderstøttende aktiviteter, der giver kunden mulighed for at fokusere på deres kerneforretning, mens Logistikkompagniet håndterer lageret.

Læs mere på www.logistikkompagniet.dk

CV Jan Dewald Hansen

Logistikkompagniet 2017-?
- Adm. direktør/CEO og ejer fra august 2022
- Adm. direktør og medejer fra 2018-22
- Adm. direktør 2017-18

Solar 2015-16: Kundelogistikchef

Titech Electric 2008-15: COO/CFO

LEGO Group 2001-08: Site Manager og Project Manager

Uddannet i business adm. hos Syddansk Universitet og bestyrelsesuddannelse på Aarhus BSS

21.11.2023Logistikkompagniet

Sponseret

Fleksibel bemanding - Orkla Health

31.10.2023Logistikkompagniet

Sponseret

Selvbærende teams - Reitan Distribution

12.10.2023Logistikkompagniet

Sponseret

Selvbærende teams - Carl Ras

19.09.2023Logistikkompagniet

Sponseret

Selvbærende teams

04.09.2023Logistikkompagniet

Sponseret

Fleksibel bemanding

08.08.2023Logistikkompagniet

Sponseret

Fuldt outsourcet lagerbemanding - Sportsmaster