Distribution af fødevarer kræver høj leveringskvalitet

PostNord Danmark har lanceret et koncept for distribution af fødevarer fra dag-til-dag i til hele landet.

PostNord Danmark forventer vækst i e-handel med fødevarer og lancerer derfor nyt koncept for fødevaredistribution. Foto: Mads Armgaard/PostNord Danmark..

11.08.2014

SCM.dk

E-handlen buldrer derudaf og vokser med to-cifrede vækstrater, mens butikshandlen oplever fald eller nogle steder ligefrem negativ vækst. Den danske e-handel voksede ifølge Den Danske E-handelsanalyse fra FDIH med godt 14 procent i løbet af 2013, hvilket giver en samlet forbrug på cirka 62,4 milliarder kroner.

Europæisk e-handel voksede i 2013 med 16 procent og rundede omsætningen 363 mia. euro (over 2.700 mia. kr.), heraf lå omsætningen alene i de 28 EU-lande på 318 mia. euro (2.388 mia. kr.), viser en ny opgørelse fra Ecommerce Europe.

Læs også: Sharing Copenhagen: Innovativ distribution i byen

E-handel med fødevarer
Fødevarer ligger langt fra i toppen over varer, der bliver e-handlet, og det gælder særligt i Danmark, hvor salget af fødevarer via e-handel repræsenterer under én procent af omsætningen. Men det kan der måske blive ændret på i fremtiden. Billedet ser i hvert fald helt anderledes ud i Storbritannien, der bliver betragtet som verdens pionerland inden for e-handel. Her var væksten i salg af fødevarer via nettet på 19 procent i 2013, og salget udgør nu 5,1 procent af omsætningen.

Detailgiganten Tesco står for cirka halvdelen af e-handlen af fødevarer og har foreløbig etableret fem dedikerede distributionscentre i London-området, som udelukkende servicerer e-handelskunder.

Forventer vækst i Danmark
PostNord Danmark har fornylig lanceret et nyt koncept for distribution af fødevarer i Danmark, som skal gøre logistikselskabet klar til at understøtte et voksende salg af fødevarer til private og arbejdspladser også i Danmark.

”Vi forventer at se vækst på dette område. Vi kan se, at brede aktører som Nemlig.com, Irma.dk, Osuma.dk og Superbest.dk samt nichespillere som Aarstiderne.com og Skagenfood.dk har succes med at sælge føde- og dagligvarer på nettet, og vi forventer at se andre spillere på dette marked”, fortæller Jeppe Trier, der er Head of Service Logistics i PostNord Danmark. Han tilføjer:

”Vi vil derfor være klar og tilbyder nu et distributionskoncept, hvor fødevarevirksomheder kan outsource distributionen til os. Vi kan distribuere til alle adresser på brofaste øer i hele landet fra dag-til-dag som en fødevaregodkendt distributør og på en måde, der belaster miljøet mindst muligt”.

Læs også: GLS Denmark får nyt pakke- og distributionscenter

Infrastruktur og it
Jeppe Trier fremhæver, at effektiv fødevaredistribution først og fremmest kræver en meget høj leveringskvalitet. Det stiller krav om en stærk infrastruktur og it-værktøjer som Track & Trace, der sikrer gennemsigtighed for alle parter og effektiv sporing af varen.

”Vi ser i dag en masse aktører, der opererer og leverer fødevarer lokalt som forskellige varianter af gårdbutikssalg. Vi kan hjælpe lokale aktører til uden problemer at gå fra lokal til national. Vores koncept omfatter for eksempel ”modtagerflex”, hvor vi efter aftale med slutkunden kan placere varerne på et aftalt sted, når slutkunden ikke er hjemme. Det gør leveringen langt mere fleksibel”.

PostNord Danmarks fødevaredistribution foregår i kundernes egne køle- eller frostenheder.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.05.2024SCM.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

17.05.2024SCM.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

02.05.2024N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

02.05.2024SCM.dk

JYSK stopper kæmpe plastikforbrug med nyt tiltag

01.05.2024Hans Schourup A/S

Sponseret

Nyt katalog og nye sikkerhedsprodukter fra MPM

01.05.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

Fuldt automatiseret produktionsanlæg med fejlfri vision

26.04.2024SCM.dk

Dansk startup vil tilbyde lagerautomatisering til mindre virksomheder

25.04.2024SCM.dk

JYSK bygger nyt bæredygtigt distributionscenter i Holland

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Apport Systems A/S

Bliv Test Manager hos Apport Systems A/S – en af Nordens førende WMS-udbydere.

Syntes du, at teknologi og kvalitet inden for softwareudvikling er drønspændende? Og er du ferm til software test og test-processer? Fantastisk - så er det måske dig, der skal være en del af Apport teamet som vores nye Test Manager.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup