DSV byder 26 mia. for Panalpina

Endnu et opkøb i sværvægtsklassen kan være undervejs for DSV, der har budt godt 26 milliarder kroner for den schweiziske konkurrent Panalpina. Vi kan vokse meget endnu, lyder det fra det danske selskab, der vil blive verdens næststørste luftfragtspeditør, hvis handlen lykkes.

Panalpina kan komme på danske hænder, hvis selskabet accepterer buddet fra DSV. Foto: Panalpina.

18.01.2019

SCM.dk

Buddet fra den danske storaktør lyder på 170 schweizerfranc (omkring 1.125 kr.) pr. aktie, eller sammenlagt omkring 26 milliarder kroner. DSV understreger selv, at tilbuddet er ’indikativt og privat’, og at man ikke har fået et svar fra Panalpinas bestyrelse endnu.

Ifølge DSV’s eget regnestykke vil de to selskaber lagt sammen generere forventede indtægter på 110 mia. kr., og skabe det, koncernen kalder ’en førende globalt transport- og logistikvirksomhed med betydelige vækstmuligheder og potentiale for værdiskabelse’, som vil byde på ’unikke muligheder for begge selskaber og deres respektive stakeholders, inkl. aktionærer, ansatte, kunder og leverandører’.

DSV-topchef Jens Bjørn Andersen er ikke i tvivl om, at Panalpina et godt match for hans virksomhed. Foto: DSV.

Efter at DSV i efteråret 2018 måtte droppe opkøbet af Ceva Logistics, har man fra det voksende hovedkvarter i Hedehusene set sig om efter andre muligheder, og med Panalpina i kikkerten er man klar til det, selskabets bestyrelsesformand Kurt Larsen kalder en historisk satsning.

”Vi har 2-3 procent af det samlede marked, og med Panalpina vil vores andel stige med 1 procentpoint. Så lander vi oppe blandt de fire største spillere som DHL, Kuehne + Nagel og DB Schenker”, siger han til Børsen, og understreger, at vækstambitionerne ikke stopper her:

”Intet vokser ind i himlen, og hvis vi var ti gange så store som i dag, kunne man tænke sig, at der kom en stivhed i organisationen. Der er grænser for størrelsen, men den er vi langt fra.”

Næststørst i verden på luftfragt
I 2015 opkøbte DSV det kriseramte UTI Worldwide, som man siden fik integreret succesfuldt i organisationen. Hvis Panalpina-handlen går igennem, vil den være næsten fire gange så stor, men topchef Jens Bjørn Andersen er ikke i tvivl om, at Panalpina et godt match for hans virksomhed, der oplever stor vækst inden for især luft- og søfragt. 

”Det er et attraktivt selskab. 90 procent af det, de laver, er luft- og søfragt. Det er et produkt, vi gerne vil udvikle, og et opkøb vil samtidig gøre os større uden for Europa i Fjernøsten og Nord- og Sydamerika”, siger han til Børsen.

Ifølge Air Cargo World’s seneste “Power 25” freighter forwarder-rangering, vil den nye konstellation være verdens næststørste luftfragtspeditør med en samlet godsmængde på over 1,63 mio. ton, umiddelbart foran Kuehne + Nagel (1,57 mio. ton) og bag DHL Supply Chain & Global Forwarding (2,25 mio. ton).

Andre bud måske på vej, men DSV kan give mere
I den kommende tid skal Panalpinas ejere og aktionærer så tage stilling til købstilbuddet fra DSV, men ifølge den amerikanske investeringsbank Berenberg kan der sagtens komme andre tilbud på bordet.

”Hvis vi antager, at Panalpina vil indgå i en seriøs dialog, kan der muligvis komme andre bejlere. Kuehne + Nagel virker som den mest åbenlyse: Historisk har de afholdt sig fra store opkøb, men har på det seneste indikeret, at man er mere åben over for strategiske aftaler”, skriver Berenbergs analytikere ifølge Børsen.

Læs også: DSV køber hollandsk distributionsfirma

Der skulle dog også være økonomisk spillerum at gøre med for DSV. Samme Berenberg mener således at DSV med sindsro kan byde over 30 mia. for Panalpina, skriver Jyllands Posten.

-AK

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

28.02.2024SCM.dk

Europas største kajkran på plads i havnen i London

28.02.2024SCM.dk

Bekymring i metalindustrien for mulig faldende ordrenedgang

27.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Hurtig og præcis lageroptælling med mobile PDA’er hos Beck & Jørgensen

26.02.2024PALOMAT

Sponseret

Salgssucces: PALOMAT® præsterer 10% over budget og trodser tenden-ser

23.02.2024SCM.dk

Unimec bygger nyt og udvider med 33 procent

23.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Logistik i Grønland: Central styring sikrer effektivitet hos Pisiffik

23.02.2024SCM.dk

Vores tilgang til karriere og liv har ændret sig markant

21.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Mestergruppen har indgået en koncernaftale med Delfi Technologies om digital skilteløsning

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup