Ege Carpets omstiller til mere bæredygtig produktion

En ny elkedel er netop kommet i drift på Ege Carpets fabrik i Gram. Det giver en besparelse på over 850 tons CO2 om året, hvilket svarer til 40 procent af Ege Carpets CO2-udledning på fabrikken i Gram.

CEO i Ege Carpets, Rune Stephansen, glæder sig over, at dampkedlen er blevet eldreven på fabrikken i Gram. "Det er helt afgørende for os at mindske vores miljøaftryk. Vi har et mål om at nedsætte CO2-udledningen på vores fabrikker markant inden 2030, så det er et vigtigt skridt på vejen, at vi nu har fået en elkedel på vores fabrik i Gram”, siger Rune Stephansen. Foto: PR Foto

20.06.2024

SCM.dk

Den danske tæppeproducent Ege Carpets har i samarbejde med den globale teknologivirksomhed Siemens A/S omstillet fra gas til el i dampkedlen på fabrikken i Gram. Ved indvielsen var Venstre-borgmesteren i Haderslev Kommune, Mads Skau, til stede, hvor han holdt tale.

"I Haderslev Kommune går vi op i klimaet, og det er godt, at en produktionsvirksomhed som Ege Carpets tager ansvar. Det er positivt, at der nu bliver udledt markant mindre CO2 på fabrikken i Gram”, fortalte borgmesteren foran forsamlingen af medarbejdere.

CEO i Ege Carpets, Rune Stephansen, glæder sig over, at dampkedlen er blevet eldreven på fabrikken i Gram, som er et led i virksomhedens plan om at gøre produktionen så skånsom for miljøet som muligt.

"Det er helt afgørende for os at mindske vores miljøaftryk. Vi har et mål om at nedsætte CO2-udledningen på vores fabrikker markant inden 2030, så det er et vigtigt skridt på vejen, at vi nu har fået en elkedel på vores fabrik i Gram”, fortalte Rune Stephansen.

"Der ligger dyb ingeniørkundskab bag løsningen, så vi er i Siemens stolte af, at vi sammen formår at reducere 40 procent af Ege Carpets' CO2-udledning på fabrikken i Gram. Det har været inspirerende at arbejde sammen med en kunde, der tænker så langsigtet og strategisk på klimadagsordenen, og vi håber, at det kan appellere til andre producenter i fremstillingsindustrien at tage skridtet”, sagde Lars Nielsen, salgsdirektør i Siemens.

Læs også: DI Transport får ny bestyrelsesleder

I forbindelse med ambitionen om at gøre produktionen mere skånsom for miljøet har Ege Carpets blandt andet haft fokus på genanvendelse af materialer, vedvarende energi og genbrug af vand. Tidligere på året fik Ege Carpets godkendt sin klimaplan af Science Based Targets initiative (SBTi). Med godkendelsen kan Ege Carpets dokumentere, at selskabet sætter ambitiøse klimamålsætninger i overensstemmelse med den nyeste klimaforskning.

"Det ligger i vores DNA at arbejde med bæredygtige tiltag, og vi har længe haft fokus på at reducere vores produktions klima- og miljøaftryk. Med elektrificeringen af kedlen på fabrikken i Gram har vi passeret endnu en milepæl, men det stopper ikke her. Vi har høje ambitioner og vil blive ved med at gøre vores produktion endnu mere skånsom”, lød det fra Rune Stephansen.

Kilde: Ege Carpets

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

22.07.2024SCM.dk

Reachstacker løfter 180 ton for Blue Water Shipping

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

10.07.2024SCM.dk

Motorola opruster for at tage livtag med Norden

05.07.2024DTU Learn for Life

Sponseret

Nyt kursus i jernbaneteknologi tilbyder dybdegående indsigt

04.07.2024GS1 Denmark

Sponseret

5 gode råd til at kortlægge dine emballagedata

02.07.2024Descartes

Sponseret

Descartes bliver stærkere inden for fragthåndtering med opkøbet af BoxTop Technologies

02.07.2024SCM.dk

Maersk har trukket sig - DSV fortsat med i budkrig om DB Schenker

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup