Eltrucks støtter cirkulær økonomi hos Re-Match

Med tre Linde el-truck har Re-Match i Herning trimmet maskinflåden og kridtet banen op til endnu mere cirkulær økonomi. De emissionsfrie Linde-maskiner bidrager til at nedbringe CO2-udledningen, når det indkomne kunstgræs fra nedslidte boldbaner bliver forvandlet til separate råmaterialer, der genbruges i kunstgræsindustrien eller til andre formål.

”Vi tænker grønt i alle led og ser os selv som en miljøbevidst råvareproducent. Vi har ambitioner om at åbne flere fabrikker rundt om i verden, da genbrug af kunstgræs er et globalt fænomen. Vi opbygger alle fabrikker ens og har valgt Linde el-truck til intern transport, så besøgende oplever den samme høje standard overalt”, udtaler Plant Manager Palle Nielsen fra Re-Match. Foto: ncnielsen..

06.10.2023

SCM.dk

”Vi tænker grønt i alle led og ser os selv som en miljøbevidst råvareproducent. Vi har ambitioner om at åbne flere fabrikker rundt om i verden, da genbrug af kunstgræs er et globalt fænomen. Vi opbygger alle fabrikker ens og har valgt Linde el-truck til intern transport, så besøgende oplever den samme høje standard overalt”, udtaler Plant Manager Palle Nielsen fra Re-Match.

En nedslidt kunststofbane giver 250 tons materiale. Det ankommer i genanvendelige plastsække fra Tyskland, Danmark og de øvrige nordiske lande. En gaffeltruck med spyd tager sækkene fra lastbilen og kører dem ind i råvarehallen. Herefter overtager en Linde el-truck med vendeaggregat og løfter hver enkelt sæk ind til produktionsanlægget med råmaterialet til den videre proces.

”Vi kan genbruge størstedelen af en nedslidt kunstgræsbane. Spildet i processen er minimalt og vores Linde el-truck bidrager i høj grad til at strømline logistikken. Vi kører i døgndrift seks dage i ugen. Året rundt. Derfor har vi brug for driftssikre, velfungerende og fleksible gaffeltruck, der kan oplades hurtigt og miljøvenligt”, pointerer Palle Nielsen fra Re-Match.

Re-Match har kørt med Linde-maskiner fra begyndelsen i 2016. De ældre dieseldrevne Linde truck og en enkelt Manitou-teleskoplæsser stod over for at skulle udskiftes. Stykantallet skulle reduceres fra fem til tre Linde-maskiner og hele truckflåden skulle elektrificeres.

”Vi valgte Linde på grund af vores tidligere erfaringer. Vi har fået god rådgivning fra N.C. Nielsen, der satte sig ind i vores aktuelle behov og pegede på en løsning med tre Linde E18 EVO, hvoraf de to el-truck er udstyret med en 360 graders roterende gaffelflytter. Med tilt cylindre i toppen kan Linde maskinerne køre med byrderne højt hævet overalt og snildt komme ind gennem lave portåbninger”, fortæller Palle Nielsen.

Heldigvis for Re-Match kunne N.C. Nielsen levere Linde-maskinerne på relativt kort tid. Allerede to dage efter det første møde stod der et par testmaskiner i Herning og derefter fik Re-Match en uge til at komme med en endelig beslutning. Valget var truffet på et oplyst grundlag og ordren sat i værk, så de tre Linde el-truck kunne ankomme til Re-Match.

”N.C. Nielsen har i den grad været on-point. De kom til møde med det samme. De reagerede hurtigt. De har leveret de ønskede Linde el-truck hurtigere end vi havde forventet og så står de altid til rådighed, når vi har brug for deres hjælp. Den holdning er afgørende her hos Re-Match, hvor vi er handlingsorienterede og fokuserede på at nå vores erklærede mål”, pointerer Plant Manager Palle Nielsen.

Læs også: Kunstig intelligens har stort potentiale

Linde el-truckene hos Re-Match er tilpasset med ekstraudstyr som sikkerhedslyset Linde Blue Spot, rotorblink, store sidespejle og 360 graders roterende gaffelflytter. Med maskinerne er der leveret en komplet energiløsning, hvor to kraftfulde batterier og en hurtiglader vil sikre tilstrækkeligt med strøm til at kunne køre i døgndrift.

”Vi ser mange perspektiver i samarbejdet med N.C. Nielsen og Linde-mærket. Vi planlægger nye fabrikker i udlandet, hvor vi ønsker at operere med samme opbygning af anlægget, samme maskinmærker og samme type indretning. Medarbejdere, leverandører, investorer og andre besøgende skal få det samme indtryk af Re-Match overalt i verden og ind i det billede passer Linde-mærket perfekt”, slutter Palle Nielsen.  
      
- PiB

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Fremtidssikring af danske virksomheders forsyningskæder

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Opdateringer af Dynamics 365 reduceres fra syv til fire årligt

Mere fra...

01.12.2023SCM.dk

Plast genbruges i kæmpe mængder til øltransport

01.12.2023SCM.dk

Luftfarten sætter turbo på omfattende omstilling

01.12.2023SCM.dk

ESG og robotter præger det moderne lager

30.11.2023SCM.dk

Nye millioner til Klimakompasset vil gavne SMV’er

30.11.2023SCM.dk

Elektrisk lastbil vinder stor pris

29.11.2023SCM.dk

Bølge af betalingssvindel udfordrer e-handelen

29.11.2023SCM.dk

Nyansættelse skal løfte bæredygtigheden

28.11.2023SCM.dk

Pakkelevering i Sydjylland stiger markant

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Er din virksomhed eller ønsker den at blive leverandør til Forsvaret?

Bliv klogere på AQAP-standarderne og deres krav

Dato

13.12.2023

Tid

13:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Konference
Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Jeppe Teglskov Jacobsen, Adjunkt ved Institut for Militær Teknologi hos Forsvarsakademiet, som vil tale om "Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside".

Dato

04.01.2024

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Fra Kassø til hele verden med Power-to-X | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Alexander Reumert, Project Associate hos European Energy A/S, som vil tale om "Fra Kassø til hele verden med Power-to-X".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Christian Sauvr, Administrerende Sygehusdirektør hos Sygehus Lillebælt, som vil tale om "Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Accelereret klimatilpasning nu! | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Sebastian Mernild, Professor og leder af SDU Climate Cluster fra Syddansk Universitet, som vil tale om "Accelereret klimatilpasning nu!".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Mod historisk CO2-neutralitet i 2050 | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Mette Kaagaard, administrerende direktør hos Microsoft i Danmark & i Island, som vil tale om "Mod historisk CO2-neutralitet i 2050".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia