En både bred og dyb uddannelse

Uddannelsen Value Chain Management klæder de studerende på med både praktisk erfaring og teoretisk indsigt. ”Det er en meget interaktiv og praktisk uddannelse, hvor jeg havde masser af direkte kontakt med rigtige virksomheder og rigtige problemstillinger”, fortæller Joachim Lindquist.

”VCM-uddannelsen er meget helhedsorienteret. Det ligger næsten i navnet på uddannelsen, at vi hele tiden har blik for den samlede værdiskabelse”, fortæller Joachim Lindquist. Foto: Privat..

29.01.2021

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Han har netop (januar 2021, red.) afleveret sit kandidatspeciale som civilingeniør ved Aarhus Universitet. Specialet er indenfor feltet teknologibaseret forretningsudvikling og foregår hos Arla Foods. Her arbejder han med scenarioplanlægning med henblik på at styrke supply chain resilience, og det sker blandt andet med digital twin-værktøjer udlånt af den amerikanske teknologileverandør Llamasoft og Llamasofts nordiske samarbejdspartner Optilon.

Jeg har fået god træning i at interagere med fagfæller og også med kollegaer fra andre funktionsområder end supply chain

Joachim Lindquist

”Jeg tester, hvad forskellige disruptions kan gøre ved Arla Foods’ forsyningskæde og designer forskellige måder, som Arla Foods Supply Chain kan være proaktive på i forhold til mulige trusler”, fortæller han.

Han fremhæver, at bachelor-uddannelsen Value Chain Management (VCM) ved Via University College har givet ham en god faglig platform til både at løse opgaver og samarbejde med kollegaer i Arla Foods, hvor han har arbejdet i længere tid i studenterjob - og til at studere kandidatuddannelsen ved Aarhus Universitet. Han betegner uddannelsen som dyb inden for produktion og logistik, men også med en god bredde i forståelse af strategi, salg, økonomi, forretningsudvikling etc. Han lægger særlig vægt på, at uddannelsen giver god træning i at kommunikere med mange typer mennesker og fagligheder.

Meget inddragelse og helhedsorientering
”VCM-uddannelsen er meget inddragende med masser af klassetimer, hvor vi studerende kan stille spørgsmål og diskutere. Det giver en anden form for læring end forelæsninger, hvor det er mere envejs-undervisning. Vi havde på VCM-uddannelsen også meget kontakt til praktikere fra virksomheder. Så alt i alt synes jeg, jeg har fået god træning i at interagere med fagfæller og også med kollegaer fra andre funktionsområder end supply chain”, fortæller han og supplerer:

”VCM-uddannelsen er meget helhedsorienteret. Det ligger næsten i navnet på uddannelsen, at vi hele tiden har blik for den samlede værdiskabelse. Jeg var for eksempel meget ude på gulvet i produktions- og logistikvirksomheder, arbejdede meget med praktisk leanbaseret value chain mapping samtidig med, at jeg også blev undervist i indkøb, strategiudvikling, markedsudvikling, markedsføring, budgettering og andre elementære finansielle discipliner, projektledelse og ikke mindst dataanalyser”.

Bliv klogere

Læs mere om uddannelsen på https://www.via.dk/uddannelser/value-chain-management

Tænke på tværs af siloer
Joachim Lindquist understreger, at han oplever, at han kan bidrage med lidt andre vinkler og kompetencer end for eksempel cand.merc.-uddannede supply chain kollegaer. Det er noget med at tænke mere i helheder, en tankegang præget af at tænke på tværs af siloer og i den samlede værdikæde samt træning i at tænke nyt og kritisk.

Når Joachim har færdiggjort sin kandidatuddannelse som civilingeniør i starten af 2021, har han allerede fået en aftale om arbejde hos Arla Foods. Her skal han arbejde som Warehouse Analyst: ”Jeg skal arbejde med at udvikle og opbygge et datagrundlag og forsøge at belyse processer samt give et indblik i, hvordan operationen kører samt udvikle et KPI fundament. Derudover skal jeg både drive og supportere udviklingsopgaver”.

Roima Denmark A/S

Sponseret

European House of Beds har fokus på logistikoptimering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Denne artikel er del af et tema:

Tema om ledelse & læring

Vi skal uddanne os hele livet, lyder et almindeligt udsagn. Vi taler om livslang læring og den lærende organisation – som forudsætter ledelse, der bevidst fremmer en læringskultur, hvor vi undgår at gentage fortidens fejl og hele tiden tager bestik af nutid og forsyn. Vi går her i temaet lidt på opdagelse i dette felt.

Mere fra...

06.12.2023SCM.dk

Rederier har betalt under 1 procent i skat af 472 milliarder

06.12.2023SCM.dk

Digitalisering booster virksomheder

06.12.2023SCM.dk

Større fleksibilitet for chauffører

06.12.2023SCM.dk

Maersk vil investere 500 millioner dollar i logistik i Sydøstasien

05.12.2023SCM.dk

Aarhus-studerende vandt pris for hjælp til lastbilchauffører

05.12.2023SCM.dk

Udvikling inden for IoT gavner teknologivirksomhed

05.12.2023SCM.dk

7 anbefalinger til den moderne logistikterminal

04.12.2023SCM.dk

Netbutikker bliver de store vindere

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Er din virksomhed eller ønsker den at blive leverandør til Forsvaret?

Bliv klogere på AQAP-standarderne og deres krav

Dato

13.12.2023

Tid

13:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Konference
Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Jeppe Teglskov Jacobsen, Adjunkt ved Institut for Militær Teknologi hos Forsvarsakademiet, som vil tale om "Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside".

Dato

04.01.2024

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Fra Kassø til hele verden med Power-to-X | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Alexander Reumert, Project Associate hos European Energy A/S, som vil tale om "Fra Kassø til hele verden med Power-to-X".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Accelereret klimatilpasning nu! | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Sebastian Mernild, Professor og leder af SDU Climate Cluster fra Syddansk Universitet, som vil tale om "Accelereret klimatilpasning nu!".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Mod historisk CO2-neutralitet i 2050 | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Mette Kaagaard, administrerende direktør hos Microsoft i Danmark & i Island, som vil tale om "Mod historisk CO2-neutralitet i 2050".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Christian Sauvr, Administrerende Sygehusdirektør hos Sygehus Lillebælt, som vil tale om "Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia