En uoverskuelig arbejdsbyrde er hverdag for mange

26 procent af danske medarbejdere oplever oftere end andre en uoverskuelig arbejdsbyrde i deres daglige arbejdsliv. Det er særligt manglende ressourcer eller urimelige deadlines, som skaber en uoverskuelig arbejdsbelastning. Det viser en ny analyse fra PwC om det danske arbejdsmarked.

Det er særligt manglende ressourcer eller urimelige deadlines, som skaber en uoverskuelig arbejdsbelastning for mange medarbejdere. Det viser en ny analyse fra PwC om det danske arbejdsmarked. Foto: 123rf.com..

25.09.2023

SCM.dk

Analysen viser desuden, at 17 procent af de danske medarbejdere ofte føler sig overvældet af en for stor arbejdsbyrde, og 8 procent angiver det som en normal del af deres arbejdsliv at have en uoverskuelig arbejdsbyrde. Til sammenligning oplever henholdsvis 21 procent og 20 procent af de svenske og tyske medarbejdere ofte en uoverskuelig arbejdsbyrde i deres arbejdsliv. Globalt svarer 22 procent det samme.

“De danske medarbejdere oplever for ofte en uoverskuelig arbejdsbyrde i deres arbejdsliv. Det er en udfordring, som man skal tage alvorligt. Det kan skabe et negativt arbejdsmiljø med stress, udbrændthed og dårligere trivsel, og derfor er det så vigtigt at adressere og være opmærksom på”, fortæller Kim Domdal, partner i PwC Consulting, og fortsætter:

“Det er særlig vigtigt, at lederne er tæt på sine medarbejdere. Ledere skal være opmærksomme på medarbejdernes arbejdsbyrde og sikre tilstrækkelige ressourcer og realistiske deadlines. Det kræver en aktiv indsats for at skabe et arbejdsmiljø, hvor medarbejderne føler sig støttet og i stand til at håndtere deres opgaver effektivt”.

Mangel på ressourcer (41 procent), herunder personalemangel og urimelige deadlines, urealistiske mål (26 procent) og manglende support fra ledelsen (21 procent) udgør de tre største faktorer for at skabe en overskuelig arbejdsbyrde, viser PwC’s Workforce Hopes and Fears Survey 2023.

Læs også: Danskere med i international bæredygtighedsprogram

Analysen viser desuden, at 21 procent af de danske medarbejdere er tilbøjelige til at skifte job i løbet af de kommende 12 måneder. For Generation Z gælder dette 29 procent, mens det for Millennial og Generation X henholdsvis er 25 procent og 19 procent. Derudover angiver knap 8 ud af 10 danskere, at de har et meningsfuldt arbejde, og 6 ud af 10 mener, at de er retfærdigt belønnet økonomisk for deres arbejde.

“Selvom danskerne i højere grad end vores nabolande oftere oplever et for stort arbejdspres, finder størstedelen deres job meningsfuldt. Det er dog fortsat vigtigt, at man som arbejdsgiver hele tiden fokuserer på at skabe et positivt arbejdsmiljø baseret på tillid og åbenhed. Derudover skal der være udviklingsmuligheder, og man skal som medarbejder kunne tilpasse sin karriere alt efter, hvor man er i livet”, afslutter Kim Domdal.

- PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Ny Toyota Traigo48-serie med uovertruffent design og banebrydende ydeevne

Apport Systems A/S

Sponseret

Lagerstyring på autopilot - få dit lager til at tænke selv

Nævnt i denne artikel:

Relateret indhold

29.04.2025SCM.dk

Virksomheder frygter politisk vold og uro

28.04.2025SCM.dk

Toldkrig truer vækst – IMF nedjusterer globale prognoser

25.04.2025Global AGV

Sponseret

Mød Global AGV på ROBOTBRAG

24.04.2025SCM.dk

DTU-startups tiltrækker 1,8 milliarder i venturekapital i 2024

24.04.2025SCM.dk

Hg Capital opruster i IFS – værdi 112 milliarder kroner

23.04.2025SCM.dk

DSV styrker topledelsen før Schenker-overtagelse

23.04.2025SCM.dk

Dachser opruster søfragt i Norden med ny leder

18.04.2025SCM.dk

Dollaren vakler: Investorer flygter ikke længere mod USA i krisetider

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle